نایب رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس: صنعت خودرو برای درمان به شفاف‌سازی نیاز دارد

تهران (پانا) - نایب رئیس کمیسیون اصل 90 قانون اساسی در مجلس شورای اسلامی می‌گوید برای درمان حوزه صنعت باید شفاف‌سازی صورت گیرد و یک پروسه اساسی برای آن تعریف شود.

کد مطلب: ۹۷۴۳۲۷
لینک کوتاه کپی شد
نایب رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس: صنعت خودرو برای درمان به شفاف‌سازی نیاز دارد

ولی داداشی،‌نائب رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس درخصوص مبارزه موثر با مافیای صنعت خودرو و قطعه گفت: درخصوص مبارزه با مافیای صنعت خودرو و قطعه اقداماتی انجام شده اما این حوزه از پیچیدگی‌های خاصی برخوردار است و اگر قرار باشد کار صحیحی در این راستا انجام شود ابتدا باید شرایط آن فراهم شود.

نماینده مردم آستارا در مجلس شورای اسلامی افزود: اگر قرار باشد در مجلس یا دیگر نهادهای نظارتی کار صحیحی در این راستا انجام شود، ابتدا شفافیت لازم است، بدین معنا که سازمان مورد نظر برای بررسی تخلف ابتدا باید شفاف باشد تا بعد از شفافیت بتوان با تخلفات احتمالی برخورد نمود؛ متاسفانه خودروسازی و پروسه تولید صنعتی کشور از شفافیت برخوردار نیست. این صنعت ابتدا باید شفاف سازی شود و لازم است موانع توسعه و مدرنیته کردن این صنعت رفع شود تا پس از آن به مبارزه با تخلفات بپردازیم زیرا هر اقدامی که در راستای مبارزه با تخلفات انجام شود مقطعی و همانند مسکن خواهد بود و این روش‌ها درمان نیستند، برای درمان حوزه صنعت باید شفاف‌سازی صورت گیرد و یک پروسه اساسی برای آن تعریف شود.

نایب رئیس کمیسیون اصل ۹۰ قانون اساسی درخصوص شیوه برخورد با پرونده گروه عظام گفت: قبل از صدور رای دادگاه، رسانه‌ای کردن تخلفات احتمالی، اخلاقی و قانونی نیست. به طور کلی ابتدا باید تخلف، محرز و ثابت و رای دادگاه صادر شود و سپس تخلف ثابت شده اعلام عمومی شود که این اعلام، نیازمند رای دادگاه است. متخلفین احتمالی را نباید معرفی کرد زیرا متهم تنها وقتی که با رای دادگاه محکوم شد، مجرم خواهد بود و نباید پیش از این مرحله معرفی شود.

وی گفت: کسانی که در حوزه رسانه در خارج از قانون با آبروی کسی بازی می کنند باید مورد برخورد دستگاه‌های نظارتی و دستگاه قضایی قرار گیرند؛ بردن آبروی افراد قبل از اثبات جرم، جرم محسوب می‌شود.

داداشی گفت: رسانه‌ها باید اخلاق را رعایت کنند و نباید دست به چنین اقداماتی بزنند. کسانی که در حوزه رسانه در خارج از قانون با آبروی کسی بازی می‌کنند باید مورد برخورد دستگاه‌های نظارتی و دستگاه قضایی قرار گیرند. بردن آبروی افراد قبل از اثبات جرم، جرم محسوب می‌شود.

نایب رئیس کمیسیون اصل ۹۰ قانون اساسی با تاکید بر لزوم انتشار دوطرفه کیفرخواست و دفاعیات متهمان گفت: کیفرخواست در دستگاه قضایی مطرح می‌شود و اگر کیفرخواست برای افکار عمومی مسجل است افکار عمومی به دنبال این خواهد بود که جواب و دفاعیات این شخص را نیز بشنود. اینها دو سر ماجرا است و باید دوطرفه و توامان منتشر شود زیرا هر دو طرف حق و حقوقی دارند و انتشار آن باید دوطرفه باشد نه اینکه مثلا کیفرخواست منتشر شود اما دفاعیات پخش نشود.

نماینده مردم آستارا در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم عدم توقف خطوط تولید این گروه قطعه‌سازی، گفت: رویه دستگاه قضایی مبنی بر عدم توقف خطوط تولید بسیار شایسته است، بنابراین این گروه می‌تواند از رویه رئیس دستگاه قضا بهره ببرد تا مشکلی برای ادامه فعالیت خطوط تولید مجموعه به وجود نیاید.

داداشی گفت: تولید نباید متوقف شود، مگر اینکه مجموعه‌ای شاکی خصوصی داشته باشد مثلا برای یک مجموعه شاکی خصوصی به این صورت وجود داشته باشد که زمین او تصاحب و غصب شده است. اگر مجموعه‌ای شاکی خصوصی داشته باشد قضیه متفاوت خواهد بود اما مجموعه‌های دولتی و نیمه دولتی و مجموعه‌های بزرگ این قابلیت را ندارند که تعطیل شوند زیرا در صورت تعطیلی، هزاران نفر بیکار خواهند شد و رویه دستگاه قضایی عدم تعطیلی این کارخانه‌ها است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار