چرا صداوسیما ساخت سریال نرگس آبیار را متوقف کرد
محمد خزاعی (تهیهکننده):تلویزیون خواستار تغییر فیلمنامه شد، آبیار نپذیرفت!
تهران (پانا) - محمد خزاعی تهیهکننده سریال «دختر شینا» به کارگردانی نرگس آبیار، از منتفی شدن ساخت این سریال به دلیل آنچه تلویزیون آن را «تلخی بیش از اندازه داستان» اعلام کرده است، خبر داد.
به گزارش مهر، نرگس آبیار کارگردان توانمندی است که از جمله موفقیتهای او میتوان به ساخت روایت تکاندهنده انتظار یک مادر برای بازگشت فرزندش از جنگ تحمیلی هشت سال دفاع مقدس در «شیار۱۴۳» اشاره کرد که باعث شد او در مقام یکی از کارگردانان تاثیرگذار حوزه دفاع مقدس قرار گیرد.
«شبی که ماه کامل شد» هم جدیدترین ساخته سینمایی او است که در اکران امسال مورد توجه مخاطبان قرار گرفت و به تازگی درخشش در عرصه جهانی را هم در پایتخت استونی با دریافت جایزه ویژه مخاطبان جشنواره «شبهای سیاه تالین»، تجربه کرد.
نرگس آبیار پیش از این تجربه سینمایی، فیلمنامه سریالی با نام «دختر شینا» را هم با اقتباس از کتاب خاطراتی با همین نام، برای تلویزیون به نگارش درآورده بود که قرار بود ابتدا به تهیه کنندگی محمدحسین قاسمی ساخته شود. با این حال ساخت این سریال که ابتدا قرار بود در ۱۳ قسمت به تولید برسد، چندین سال در مراحل مختلف تصویب فیلمنامه و تولید و تهیه کنندگی باقی ماند.
تا اینکه سال گذشته نرگس آبیار فیلمنامه این سریال را تا ۳۰ قسمت کامل کرد و امسال قرار شد این مجموعه به تهیهکنندگی محمد خزاعی ساخته شود. اما جدیدترین وضعیت سریال حاکی از این است که تلویزیون فیلمنامه «دختر شینا» را که براساس خاطرات قدم خیر محمدی کنعان، همسر سردار شهید حاج ستار ابراهیمی نوشته شده تلخ دانسته و خواستار تغییر فیلمنامه شده است.
محمد خزاعی تهیه کننده سینما و تلویزیون که مدتی پیش تهیهکنندگی سریال «دختر شینا» را بر عهده گرفته بود، درباره وضعیت تولید این سریال بیان کرد: «فیلمنامه «دختر شینا» توسط نرگس آبیار نوشته شد و فیلمنامه کاملی بود من با او صحبت کردم و گفته بود اگر شرایط تولید فراهم باشد حاضر است که خودش هم کارگردانی این سریال را بر عهده بگیرد.»
تلویزیون اعلام کرد قصه «دختر شینا» تلخ است
وی اضافه کرد: «نرگس آبیار خودش اعلام کرده بود که اگر قرار باشد سریالی در تلویزیون بسازد پروژه «دختر شینا» است. با این حال تلویزیون بعد از استقبال اولیه از ساخت این اثر، اعلام کرد که فیلمنامه فعلی قصه تلخی دارد.»
تهیهکننده فیلم «به وقت شام» تصریح کرد: «تلویزیون معتقد است فیلمنامه نباید براساس خود رمان نوشته شود، چون رمان تلخ است و فیلمنامه این سریال باید براساس ذائقه مخاطب تلویزیون تغییراتی داشته باشد. خانم آبیار هم بیان کرده که قرار نیست تغییراتی در فیلمنامه ارائه بدهد و تنها با همین شرایط و فیلمنامه فعلی حاضر است سریال را به تولید برساند. طبیعتا بعد از این نظر، با سیمافیلم به این نتیجه رسیدیم که این فیلمنامه امکان ساخت ندارد.»
«دختر شینا» براساس واقعیت است و آبیار هم میخواست به این واقعیت وفادار باشد
وی با اشاره به تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «دختر شینا» و انتقاد از اینکه تلویزیون در کنار ساخت سریالهای تلخ اجتماعی چرا فیلمنامهای را که براساس واقعیتها و تلخیهای دوران دفاع مقدس است تصویب نمیکند، اظهار کرد: کتاب «دختر شینا» براساس واقعیت است و خانم آبیار هم فیلمنامه را براساس همین کتاب نوشته و میخواست به کتاب وفادار باشد، ولی تلویزیون معتقد است که ساخت سریال براساس کتاب «دختر شینا» مناسب نیست.
خزاعی در پایان اظهار کرد: «در نهایت خانم آبیار اعلام کرد که دوست ندارد روایتی متفاوت با کتاب اصلی داشته باشد و یا از متن فیلمنامه کوتاه کند بنابراین به ما اعلام شد که ساخت سریال با این فیلمنامه منتفی است.»
ارسال دیدگاه