مدیرکل حمل و نقل مسافر سازمان راهداری خبر داد:
برخورد با افزایش کرایه تاکسیهای بین شهری
تهران (پانا) - مدیرکل حمل و نقل مسافر سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای از ممنوعیت افزایش کرایه اتوبوس و تاکسیهای بین شهری و برخورد شدید با متخلفان خبر داد.
به گزارش مهر، داریوش باقرجوان درباره آخرین وضعیت سهمیه بنزین ناوگان سواری کرایه بین شهری برای ۳۵ هزار دستگاه تاکسی بین شهری با پلاک «ع» در کشور گفت: بر اساس ابلاغیه وزارت کشور برای تاکسیهای بین شهری تک سوز ۷۵۰ لیتر و برای تاکسیهای بین شهری دوگانه سوز معادل ۶۰ درصد تک سوز (۴۵۰ لیتر) در نظر گرفته است. اما دو ماه مهلت داده شد تا سازمان راهداری در بحث پیمایش اقدامات لازم را انجام دهد.
وی ادامه داد: پس از دو ماه، سهمیه سوخت خودروهای سواری کرایه بین شهری بر اساس میزان کارکرد و فعالیت اختصاص مییابد؛ به این معنا که به میزان پیمایش و همزمان با آن، جابجایی مسافر داشته باشند، سوخت دریافت میکنند و این سهمیهبندی ۷۵۰ یا ۴۵۰ لیتر منتفی خواهد شد. به عبارت دیگر، پیمایش وسایل نقلیه به تنهایی قابل قبول نیست و تنها پیمایشی مورد قبول خواهد بود که در آن مسافر نیز جابه جا شود.
سامانههایی که بر روی سواریهای کرایه نصب میشود
مدیرکل حمل و نقل مسافر سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای تأکید کرد: ملاک عمل در پیمایش بر اساس سامانه جی پی اس خواهد بود؛ ملاک عمل در تشخیص جابه جایی مسافر نیز بر اساس بانک اطلاعاتی و سامانه صورت وضعیتهای بر خط (آنلاین) سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای تعیین شده است.
باقرجوان افزود: آن دسته از رانندگانی که این دو مورد شامل پیمایش و جابه جایی مسافر را داشته باشند و همراه آن قوانین و مقررات را رعایت کنند و تخلفی در زمینه اخذ کرایه نداشته باشند، سوخت به آنها تعلق میگیرد.
مجوزی برای افزایش کرایه تاکسیهای بین شهری صادر نشد
وی با تأکید بر این مجوز افزایش کرایه تاکسیهای بین شهری صادر نشده، گفت: با هر گونه افزایش کرایه برخورد میکنیم مسافران نیز در جریان باشند که نرخ کرایهها، همان نرخهای سابق است و اگر با پدیده افزایش کرایه مواجه شدند، به سامانه پیام کوتاه ۱۰۰۰۱۴۱ و تلفن گویای ۱۴۱ اطلاع دهند. علاوه بر این، در پایانه های مسافربری نیز همکاران ما در سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای استان ها مستفر هستند تا نظرات و شکایات مسافران را دریافت کنند.
این مقام مسئول در سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای درباره سرویسهای دربستی تاکسیهای بین شهری تصریح کرد: سرویسهای دربستی نیز مشمول صدور صورت وضعیت بوده و رانندگان می توانند در صورت داشتن سرویسهای دربستی و ثبت آن در سامانه بر خط سازمان راهداری، بر اساس آن سوخت دریافت کنند. بنابراین هر گونه ترددی که به صدور صورت وضعیت منجر شود، به عنوان ملاک عمل برای محاسبه کیلومتراژ طی شده جهت تخصیص سوخت قرار خواهد گرفت.
معافیت مالیاتی تاکسیهای بینشهری
وی درباره معافیت مالیاتی تاکسیهای بینشهری یادآور شد: سواریهای کرایه بین شهری از مالیات معافند و تنها از محل کرایههای دریافتی، ۵ درصد را شرکتهای حمل و نقل به عنوان عوارض شهری به شهرداریها پرداخت میکنند. اما ناوگان، معافیت مالیاتی دارند.
تشکیل پرونده تعزیراتی برای افزایش کرایه تاکسیهای بینشهری
باقرجوان درباره افزایش کرایه تاکسیهای بینشهری خاطرنشان کرد: این اقدام به هیچ عنوان تأیید نمی شود تا بلافاصله اقدام شود. سازمان تعزیرات حکومتی نیز در کنار همکاران ما در سازمان راهداری در پایانه ها مستقرند و اگر افزایش کرایه گزارش شود، بلافاصله پرونده تشکیل می شود و با عوامل متخلف شدیدترین برخوردها انجام می شود چون اصلا نباید کسی در این شرایط به گرانی دامن بزند.
آزادسواری و افزایش کرایه اتوبوس تخلف است
وی در خصوص آزادسواری اتوبوس ها در خارج از پایانه گفت: مسافران صرفا از طریق شرکتهای حمل و نقل اقدام به خرید بلیت کنند و به نوعی محل سوءاستفاده ها را کم کنند. چون ردیابی تخلفات در صورت خرید بلیت خارج از سامانه شرکتهای حمل و نقلی برای ما مقدور نیست. جابه جایی مسافران از سوی اتوبوسها با نرخهای موجود صورت میگیرد.
به گفته مدیرکل مسافری سازمان راهداری، آزادسواری اتوبوسها خارج از پایانه تخلف است شرکت ها یا رانندگانی که به این شکل اقدام به مسافرگری می کنند، در کمیسیونهای مربوطه به پروندههای آنها رسیدگی خواهد شد. در کنار آزادسواری نیز امکان تخلف دریافت کرایه اضافه مطرح میشود که به هیچ عنوان مورد پذیرش نیست و رسیدگی به این تخلف، جدی تر و شدیدتر خواهد بود.
ارسال دیدگاه