مبتلایان به سالک از مصرف داروها و روشهای زالودرمانی خودداری کنند
خبرگزاری پانا: مبتلایان به سالک، برای درمان بیماری خود، از مصرف داروها و روشهایی مانند زالودرمانی که به عنوان طب سنتی و از سوی برخی افراد غیرمتخصص و غیرمتعهد صورت میگیرد، بطور جد خودداری کنند.
به گزارش خبرگزاری پانا، وحید مشایخی عضو مرکزتحقیقات بیماریهای پوست و سالک دانشگاه علومپزشکی مشهد درباره عامل بروز بیماری سالک گفت: سالک، بیماری عفونی مزمن پوست است که انگل تک سلولی از جنس لیشمانیا موجب بروز آن میشود و پشه خاکی به پوست انسان تلقیح میکند اما امکان انتقال بیماری بطورمستقیم از یک فرد به فرد دیگر وجود ندارد.
وحید مشایخی در عین حال خاطرنشان کرد: که پشهها میتوانند بیماری سالک را بین انسانها و بین انسان و حیوانات منتقل کنند و موجب تداوم و گسترش بیماری در جامعه شوند.
این متخصص پوست و مو اظهار کرد: اغلب موارد گزش هنگام شب و بعد از غروب آفتاب اتفاق میافتد، یعنی زمانی که پشهها از استراحتگاه خود خارج شدهاند و برای تغذیه از خون انسان به پوست حمله میکنند و این درحالیست که علایم بیماری، بسیار آهسته و بین ۲ هفته تا ۲ ماه پس از گزش ظاهر میشود.
مشایخی با بیان این که در شبهای گرم تابستان که پوشش هنگام خواب کمتر است؛ هر جایی از بدن ممکن است گزیده و مبتلا شود و بیشترین زمان فعالیت پشهها، فصل تابستان است، درباره علایم سالک گفت: دانههای قرمز بنفش رنگ که رشد تدریجی دارند و بعضا قسمت مرکزی آنها زخمی میشود و کروت و کبره میبندد؛ ضایعات پوستی اغلب در صورت یا دست و ساعد و یا پشت پاها است؛ یعنی نقاطی که برای گزش در دسترس پشهها است.
وی تصریح کرد: ضایعات سالک بطورمعمول در ۸۰ تا ۹۰ درصد موارد با بجا گذاشتن اسکار ( رد زخم ) طی ۶ تا ۱۲ ماه به آهستگی از سوی سیستم ایمنی و ترمیم بدن بهبود مییابند. با درمانهای استاندارد بیش از ۸۰ درصد موارد بیماری بهبود مییابد و طول دوره درمان بسته به روش درمانی بین ۲۰ روز تا ۲ ماه است.
به گفته این عضو هیأت علمی دانشگاه علومپزشکی مشهد، درمان طبی با داروها و روشهای استاندارد شده میتواند دوره بیماری را کوتاه کند، عوارض وجود یک زخم مزمن در سطح پوست و میزان اسکار را کاهش دهد و مهمتر این که امکان انتقال و تداوم بیماری را در جامعه کمتر کند.
مشایخی درباره راهکارهای پیشگیرانه از ابتلا به سالک، اظهار کرد: دو اقدام اساسی برای کنترل بیماری شامل از بین بردن محیط زندگی پشه و جلوگیری از گزش با انتخاب محیط مناسب خواب (توری بر پنجرهها و پشهبندها) و پوشش سطح پوست است.
ارسال دیدگاه