رییس و دبیر جشنواره ملی فیلم فضای باز به «آن» رفتند؛

چرا مدیران ما از ایجاز و تاثیر شگرف سینما غافل هستند؟/خاطره خوش فیلم دیدن کنار هم بدون تشریفات

تهران (پانا) - سیاوش چراغی‌پور دبیر نخستین جشنواره ملی فیلم فضای باز با حضور در برنامه "سینمان" از رسانه تصویری "آن" گفت: امیدوارم این رویداد را هر سال در منطقه متفاوتی از جغرافیای زیبای ایران را برگزار کنیم و سینما را ارج بگذاریم.

کد مطلب: ۱۵۶۲۵۱۷
لینک کوتاه کپی شد
چرا مدیران ما از ایجاز و تاثیر شگرف سینما غافل هستند؟/خاطره خوش فیلم دیدن کنار هم بدون تشریفات

به گزارش روابط عمومی نخستین جشنواره ملی فیلم فضای باز؛ سعید نجاتی موسس و رییس و سیاوش چراغی‌پور دبیر نخستین جشنواره ملی فیلم فضای باز با حضور در استودیو برنامه "سینمان" در رسانه تصویری "آن" درباره این رویداد نکاتی را مطرح کردند.

نجاتی در ابتدای این برنامه که تهیه‌کنندگی و اجرای آن را میثم کریمی برعهده دارد، درباره شکل‌گیری ایده جشنواره گفت: من سال ۲۰۱۶ در یک جشنواره در آلمان شرکت کردم که در فضای باز برگزار می‌شد و برایم جدید بود که در چنین حال و هوایی را فارغ از تشریفات و فرش قرمز و... مرتبط با سینما تجربه می‌کردم. حتی باران می‌آمد اما همچنان زیر باران فیلم می‌دیدیم و همان زمان ایده این جشنواره برایم شکل گرفت و ویدیویی منتشر کردم به امید اینکه روزی شبیه به این رویداد را در ایران برگزار کنیم.

وی افزود: طبق تحقیقات ما این پنجمین یا ششمین رویداد سینمایی در کل دنیاست که در فضای باز برگزار می‌شود. با این تفاوت که همه چیز در کمپ برگزار می‌شود. از غذاها و پذیرایی و... همه، محلی است. متاسفانه گاهی برخی دوستان تصورشان از یک رویداد سینمایی مواجهه با تشریفات خیلی عجیب و غریب است در حالیکه ما با ذات سینما سروکار داریم و لذت فیلم دیدن را نباید با هیچ تشریفاتی جا به جا کنیم.

نجاتی درباره ثبت این رویداد در سازمان سینمایی عنوان کرد: ما از طریق موسسه ملی فرهنگی هنری "موج فاخته" اقدام به دریافت مجوز رویداد کردیم. جلساتی با معاونت جشنواره‌های سازمان سینمایی برگزار کردیم و اگرچه دلم می‌خواست رویداد، جشنواره ملی فیلم فضای باز ایران نام بگیرد اما با واژه ایران مخالفت شد و علتش را نمی‌دانم!

سیاوش چراغی‌پور دبیر نخستین جشنواره ملی فیلم فضای باز درباره علت حضورش در این کسوت عنوان کرد: من قبلا تجربه کار اجرایی جشنواره‌ای را نداشتم. وقتی سعید به من پیشنهاد دبیری این جشنواره را داد برایم هیجان انگیز بود که فرم و ساختار برگزاری هم خیلی مرتبط با فیلم کوتاه و هم طبیعت است و عرق من به فیلم کوتاه هم باعث پذیرفتن این عنوان شد. حتی یکی دو پروژه تصویری را برای حضورم در جشنواره رد کردم، زیرا کارهای اجرایی جشنواره در فروردین و اردیبهشت ماه فشرده است و جلسات متعددی را این روزها برگزار می‌کنیم. خوشحالم که همراه این جشنواره هستم و دغدغه‌مان این است که به صورت آبرومند این رویداد را برگزار کنیم.

نجاتی نیز در ادامه درباره بنیان‌گذاری استاندارد ساختار این رویداد توضیح داد: متاسفانه در جشنواره‌‌های سینمایی کشورمان وقتی دبیر یک رویداد تغییر می‌کند سیاست‌های آن نیز طی سالی به سال دیگر تغییر می‌کند اما در رویدادهای سینمایی معتبر دنیا گاهی یک فرد سال‌ها دبیری یک رویداد را برعهده دارد. بنابراین ما تلاش‌مان این بود که ساختار جشنواره فیلم فضای باز را درست بچینیم و این ساختار سال‌ها اصولی و استاندارد پیش برود. علاوه بر رفاقت و صمیمیت سیاوش چراغی‌پور که برای همه اهالی فیلم کوتاه ثابت شده است، همراهی او با ما بدور از تشریفات خیلی برایمان مهم بود. شادی و نشاط جشنواره فیلم فضای باز را شاید هیچ رویداد دیگری نداشته باشد. مخاطبان سینما به این نشاط نیاز دارند که گاهی در برخی رویدادهای سینمایی به دلیل تنیده شدن با تشریفات پیچیده فراموش می‌شود.

چراغی‌پور نیز در این باره گفت: ذات سینما این است که مردم با آن رو در رو مواجه شوند. مدل سینمای تابستانی که سال‌های دور در میان خانواده در فضای باز رواج داشت همیشه برایم خاطره‌ای خوشایند است. یادم است مردم فیلم‌هایی را روی پشت بام‌ها کنار هم می‌دیدند یا من تجربه تماشای فیلم کنار رودخانه خروشان الوند را دارم و حالا قرار است در فستیوال اپن ایر در منطقه زیبای لاهیجان و اقامتگاه بومگردی هفت محل دیلمون کنار هم فیلم ببینیم و اساسا امتیاز این جشنواره همین است. امیدوارم هر سال در منطقه متفاوتی از جغرافیای زیبای ایران این رویداد را برگزار کنیم و سینما را ارج بگذاریم.

این هنرمند خاطر نشان کرد: آمار ثبت‌نام حدود ۱۰۰۰ اثر در دو بخش فیلمنامه و فیلم آمار قابل توجهی برای دوره‌ اول جشنواره بوده است که با دست خالی ما در دوره اول ثبت شده و با این روند دور از ذهن نیست که در سال‌های بعد با حمایت‌هایی که انشالله صورت بگیرد این رویداد بین‌المللی شود و قطعا آورده‌های مالی و فرهنگی‌اش برای سینمای کشورمان بسیار قابل توجه خواهد بود.

وی با طرح یک انتقاد ادامه داد: صحبت من این است مگر وزیر فرهنگ و ارشاد و دیگر مسئولان سینمایی ما نمی‌دانند ایجاز سینما چه تاثیر فوق‌العاده‌ای دارد؟! من توقع داشتم وقتی خبرهای جشنواره منتشر شد عزیزان مدیر و مسئول ما حمایت کنند و پای کار بیایند و حداقل یک تماسی بگیرند و جلسه‌ای بگذارند و به ما دلگرمی بدهند. چرا چنین رویدادی با این تاثیر شگرف باید لنگ یک میلیارد تومان پول باشد که بتواند هزینه پذیرایی از مهمانان و هنرمندان خود را تامین کند؟!

نجاتی در ادامه درباره تاثیر برگزاری جشنواره‌ها بر پویا شدن روند فیلمسازی در یک استان بیان کرد: یادم است برگزاری جشنواره ملی فیلم رضوی در استان گلستان بر حضور سه فیلم از این استان در جشنواره فیلم کوتاه تهران در سال‌های بعد از آن بی تاثیر نبود. همه سرمایه فیلم کوتاه، رفاقتش است و نخستین دوره همیشه سخت ترین است. این رویداد انشالله سال‌های بعد راه خود را باز می‌کند اما مرور خاطره اینکه چه کسانی در دوره اول همراهش بودند لذت ویژه‌ای دارد.

گفتنی است نخستین جشنواره ملی فیلم فضای باز به همت موسسه ملی فرهنگی هنری "موج فاخته" ۲۶ تا ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ در استان گیلان برگزار می‌شود.

 

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار