در نشست "نقش رسانه در ترویج علم با رویکرد شناخت ایران زمین" عنوان شد
نسبت به ظهور "سلبریتی علمی" هوشیار باشیم!
تهران (پانا) - یک روزنامهنگار علم ضمن تشریح ویژگیها و پیشنیازهای روزنامهنگاران علم نسبت به ظهور سلبریتی علمی در رسانهها هشدار داد و گفت: علم به ذات خود قابل دفاع است، در حالی که این افراد شبه علم تولید میکنند.
به گزارش ایسنا، بهاره صفوی در نشست "نقش رسانه در ترویج علم با رویکرد شناخت ایران زمین" که امروز در مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور برگزار شد، با اشاره به ترویج علم در رسانهها و با تاکید بر روزنامهنگاری علمی اظهار کرد: هر چقدر شناخت آدمها نسبت به آن چه هستند یا زیست بومی که در آن زندگی میکنند، از عمق بیشتری برخودار باشد، با طبیعت همراهتر بوده و ضمن قدرشناسی بیشتر از آن در مناقشات مختلف سرزمینی و زیست بومی درست قضاوت خواهند کرد.
وی ترویج علم را ارتقای جایگاه و موقعیت علم و علمی کردن مطالبات عمومی عنوان کرد و گفت: اکنون در مقطع حساسی هستیم؛ چرا که دو سال آینده یک قرن را به پایان رسانده و وارد قرن پانزدهم میشویم. دنیا بیش از ۱۰۰ سال است که به ترویج علم روی آورده، در حالی که ترویج علم در بزنگاههای تاریخی در کشور ما وقفه داشته است.
این روزنامهنگار علمی، مطالبات عمومی را از محورهای توسعه عمومی و پایدار دانست و گفت: شبکههای مجازی دنیای فراحقیقت را به وجود آورده که پر از شبه علم است، این در حالی است که این فضا سهم پررنگی در ترویج علم دارد.
صفوی با اشاره به اهمیت سایر نقشآفرینان در حوزه ترویج علم از جمله سیاستگذاران علم، اجتماعات علمی و جامعه و علم در نهادهای اجتماعی، خاطرنشان کرد: باید دید که اخبار علمی در لایههای چندم اخبار ما قرار میگیرند و این که آیا توجه به آنها به خاطر گره خوردن با موضوعات اجتماعی و سیاسی هست یا خیر.
وی ویژگی اصلی روزنامهنگاران علم را انتقال ساده حرفهای ثقیل دانشمندان و غیره به مردم دانست و گفت: روزنامهنگاران علم همچنین ناظر جامعه علمی و مطالبهگر هستند که این پیشنیازی همچون آشنایی با تاریخ علم، فلسفه علم و غیره را میطلبد.
صفوی افزود: برای از بین بردن شکاف علم و جامعه روابط عمومیها بایستی از طریق ارتباطات با رسانههای علمی آشنا شوند و روزنامهنگاران نیز حتما باید ارتباط با دانشمندان را آموزش ببینند.
این روزنامهنگار علمی، بازوی ترویج علم را روزنامهنگاری علم دانست و تصریح کرد: روزنامهنگاری علمی سهم زیادی در ترویج علم دارد، در عین حال باید اهداف روزنامهنگاران علم زماندار و مشخص باشد.
صفوی در بخش دیگری از صبحتهای خود نسبت به ظهور سلبریتی علمی هشدار داد و گفت: سلبریتی علمی در تمام دنیا هست، در حالی که علم به ذات خود قابل دفاع است و باید نسبت به افراد سلبریتی علمی که خود موجب تولید شبه علم میشوند، هشیار باشیم.
ارسال دیدگاه