رونمایی از طرح ارتقای کیفیت بهداشتی گوشت مرغ رتبه A در اردبیل
اردبیل (پانا) - همزمان با هفته دامپزشکی و با حضور معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اردبیل طرح ارتقای کیفیت بهداشتی گوشت مرغ رتبه A در اردبیل رونمایی شد.
در این مراسم که جمعی از مسئولان استانی نیز حضور داشتند، به صورت همزمان در سراسر کشور آئین بهره برداری و شروع رسمی تولید و عرضه گوشت مرغ رتبه A در کشتارگاه صنعتی آرتا پروتئین اردبیل آغاز شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اردبیل در این مراسم اظهار کرد: یکی از خلاها و مشکلات استان در بخش کشاورزی عدم وجود زنجیرههای تولید بوده و قسمت اعظم این مشکلات ناشی از حاکمیت فعالیتهای سنتی و نبودن حلقههای تولید در این بخش است.
ارژنگ عزیزی با مقایسه کشتارگاههای سنتی چندین سال قبل با کشتارگاههای صنعتی طیور تمام اتوماتیک خاطرنشان کرد: خوشبختانه با فعالیت این واحدهای تولیدی و رفع مشکلات کشاورزی در حوزه تولید، زمینه و بستر مناسب برای صادرات محصولات تولیدی استان به بازارهای داخلی و حتی بازارهای خارجی فراهم شده است.
او با بیان اینکه ایجاد و فراهمسازی چنین واحدهای تولیدی علاوه بر اینکه به ارتقاء سلامت و امنیت غذایی جامعه کمک مؤثری میکند، تصریح کرد: ایجاد چنین واحدهای تولیدی نگرانیهای جامعه در حوزه سلامت و امنیت غذایی را نیز به شدت کاهش میدهد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری با تأکید بر اهمیت و حساسیت بهرهوری گفت: بالابردن و ارتقای بهرهوری در ارتباط با انرژی، آب و حتی نیروی انسانی در این واحدها کاملا ملموس و مشهود است و واحدهای تولیدی مشابه در استان میتوانند از تجربیات آنها استفاده کرده و الگوبرداری نمایند.
عزیزی ابراز امیدواری کرد؛ موانع و مشکلات بخش کشاورزی با ایجاد و بهرهبرداری از چنین واحدهای تولیدی برطرف شود.
در این مراسم مدیر کل دامپزشکی اردبیل نیز گفت: طرح ارتقای کیفیت گوشت مرغ تولیدی رتبه A برای اولین بار در سطح استان و به طور همزمان در سراسر کشور در روز ملی دامپزشکی آغاز میشود و از امروز در تمام کیسههای بسته بندی تولیدات کشتارگاههای طیور استان درجه و سطح کیفی تولید آن ذکر خواهد شد.
صادق صالحی بیان کرد: مردم میتوانند مرغ با کیفیت عالی و ممتاز و متوسط و مطلوب را براساس آن سطحبندی و طبق سلیقه شخصی انتخاب کنند.
او با اشاره به اینکه احداث، توسعه و ارتقای کشتارگاههای صنعتی طیور استان یکی از ضروریترین اقدامات در راستای بهداشت و سلامت و نیز تأمین مواد پروتئینی سالم و بهداشتی جامعه است، هدف از اجرای این طرح را ارتقای کیفیت گوشت مرغ تولیدی در راستای اصل حفظ حقوق شهروندی و حق انتخاب مشتری اعلام کرد.
مدیر کل دامپزشکی استان افزود: رتبهبندی کشتارگاهها براساس شاخصهای بهداشتی و بهبود فرآیند تولید و ایجاد رقابت سالم و کیفی بین تولیدات کشتارگاههای طیور و افزایش صادرات و توسعه بازار صادراتی از دیگر اهداف مهم این طرح است.
صالحی با بیان اینکه از چهار باب کشتارگاه صنعتی طیور فعال استان سه مورد در گروه B و فقط یک مورد با تأیید سازمان دامپزشکی کشور شرایط احراز به گروه A را کسب کرده است، تصریح کرد: تولیدات کشتارگاههای هر دو گروه A و B از نظر بهداشتی و کیفی مورد تأیید دامپزشکی هستند و کارشناسان و بازرسان بهداشتی دامپزشکی در هر دو این کشتارگاهها از ابتدا تا انتهای خط کشتار بر فرآیند تولید نظارت بهداشتی دارند و تفاوت فقط در خط کشتار اتوماتیک و بدون دخالت کارگران در پروسه آمادهسازی و بستهبندی کشتارگاههای گروه A است.
او با تبریک روز ملی دامپزشکی گفت: به طور یقین با این رتبهبندی و افزایش کیفیت گوشت مرغ شاهد حضور پررنگ و بیشتر محصولات تولیدی استان در بازارهای منطقه و کشورهای همجوار خواهیم بود.
در پایان این مراسم گواهی بهداشتی ارتقای کشتارگاه صنعتی طیور آرتا پروتئین توسط معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری اردبیل به صاحب کشتارگاه صنعتی طیور اهداء شد.
ارسال دیدگاه