ممنوعیت فروش دارو در داروخانه اینترنتی
تهران (پانا) - مدیران معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نحوه صدور مجوز و نظارت بر فعالیت فروشگاههای اینترنتی لوازم آرایشی و بهداشتی و داروخانههای آنلاین را تشریح کردند.
بهگزارش ایسنا، ندا رونده نظارت و ارزیابی فرآوردههای خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در رابطه گسترش فروش لوازم آرایشی و بهداشتی در فروشگاههای اینترنتی، با بیان اینکه این فروشگاهها مجوز خود را از مرکز توسعه تجارت الکترونیک دریافت میکنند، عنوان کرد: نظارت بر عملکرد و اعتبار محصولات این فروشگاهها نیز بر عهده همین مرکز توسعه تجارت الکترونیک است.
او با بیان اینکه وظیفه بازرسان معاونت بهداشت دانشگاههای علوم پزشکی بازرسی از سطوح عرضه لوازم آرایشی و بهداشتی است، عنوان کرد: با این حال در صورتیکه تخلفی از سوی فروشگاههای اینترنتی از قبیل فروش کالای تقلبی، تاریخ گذشته و یا غیرمجاز از سوی شهروندان به کارشناسان ما گزارش شود، با همکاری پلیس فتا و سایر مراجع قضایی شکایت را پیگیری میکنیم.
او با اشاره به سایر اقدامات معاونت بهداشت برای ارتقای سلامت عرضه محصولات آرایشی و بهداشتی، افزود: جهت آشنایی بیشتر کارکنان فروشگاههای اینترنتی با قوانین فروش، دورههای مختلف آموزشی برگزار کرده و در این دورهها کارشناسان، فروشندگان و به ویژه انباردارها را با اصالت کالا آشنا میکنیم، همچنین طی این دورهها بر توجه و دقت به اصالت و تاریخ مصرف کالای موجود در فروشگاهها تاکید میشود.
ضرورت توجه به نماد اعتماد الکترونیک فروشگاههای اینترنتی
رونده همچنین خطاب به شهروندان توصیه کرد: هنگام خرید کالای آرایشی و بهداشتی یا هر کالای دیگر از فروشگاه اینترنتی به وجود نماد اعتماد الکترونیک در سایت توجه داشته باشند و اگر کالایی که به دستشان رسید مشکلی از قبیل تقلبی بودن، تاریخ گذشته بودن یا هرگونه اشکال در شکل ظاهری داشت با کارشناسان واحد آرایشی و بهداشتی معاونتهای غذا ودارو دانشگاههای علوم پزشکی تحتپوشش خود در میان بگذارند.
ممنوعیت فروش دارو در داروخانههای آنلاین
همچنین سهیلا عبدلی، سرپرست واحد فنی و نظارت بر امور داروخانههای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اصطلاح «داروخانه اینترنتی» که به تازگی رواج یافته، اظهار کرد: عبارت دقیق مجوزهایی که ما تحتعنوان داروخانه اینترنی صادر می کنیم "فروش اینترنتی فرآوردههای سلامت غیردارویی" است و شهروندان باید توجه کنند که نباید هیچگونه دارویی در داروخانه اینترنتی به فروش برسد.
او با اشاره به محصولات مجاز برای فروش در داروخانههای اینترنتی، ادامه داد: محصولات آرایشی و بهداشتی، مکملهای تغذیهای و ورزشی، شیر خشک، گیاهان دارویی به صورت فرآوری نشده، دمنوش، فرآوردههای طبیعی و سنتی حاوی گیاهان دارویی و ملزومات مصرفی پزشکی از جمله کالاهای مجاز به فروش در داروخانه اینترنتی هستند.
نحوه تاسیس داروخانه اینترنتی
عبدلی در رابطه با مراحل تاسیس داروخانه اینترنتی، عنوان کرد: موسس با در دست داشتن پروانه تاسیس و پروانه مسئول فنی داروخانه به معاونت غذا و دارو دانشگاه مراجعه میکند و اگر امتیاز ارزشیابی داروخانه بالای۷۵۰ باشد با رعایت شرایط، مجاز به راهاندازی وبسایت با تائید معاونت میباشد. همچنین موسس موظف به مراجعه به مرکز توسعه تجارت الکترونیک و دریافت نماد اعتماد الکترونیک میشود و سایر تعهدها از قبیل تعهد نامه موسس، تعهد نامه مسئول فنی و گواهی امضا نیز در معاونت اخذ میشود.
نحوه برخورد با تخلفات داروخانههای آنلاین
سرپرست واحد فنی و نظارت بر امور داروخانههای معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، افزود: درج تبلیغات گمراهکننده محصولات و تخلف در ارسال از قبیل ایجاد واسطه از تخلفات مهم داروخانه اینترنتی است که به طور مداوم او تذکر شفاهی، تذکر کتبی، تعلیق یا لغو مجوز را از جرائم تخلفات دانست و در مرحله آخر با توجه به نوع تخلف ارجاع پرونده به مراجع ذیصلاح را از تبعات قانون گریزی عنوان کرد.
عبدلی با تاکید به شهروندان گفت: همواره دقت داشته باشید که سایت داروخانه اینترنتی دارای نماد اعتماد الکترونیک بوده و آدرس و شماره تلفن داروخانه، اسم موسس و مسئول فنی نشانی پست الکترونیک و مجوز فروش در سایت درج شده باشد.
او در انتها خاطرنشان کرد: اکنون حدود ۲۵ داروخانه اینترنتی تحت نظارت معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مشغول به فعالیت هستند با اینکه فعالیتشان بهصورت مداوم رصد میشود اما اگر شهروندان تخلفی مشاهده کردند با شماره ۸۸۸۷۴۵۰۸ تماس بگیرند.
ارسال دیدگاه