اعتماد مجلس به حاجی میرزایی و مونسان؛ کابینه دوازدهم دوباره کامل شد

روحانی: برای آموزش و پرورش در مجموع ۹ نفر را در ذهن داشتم، به حاجی‌‌میرزایی رسیدیم

تهران (پانا) - نمایندگان خانه ملت امروز در صحن علنی مجلس با حضور رئیس‌جمهوری درباره محسن حاجی میرزایی، وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش و علی اصغر مونسان، وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی و گردشگری تصمیم‌گیری کردند و با رأی بهارستان‌نشینان هر دو وزیر به وزارتخانه‌های خود رسیدند.

کد مطلب: ۹۵۱۵۲۲
لینک کوتاه کپی شد
اعتماد مجلس به حاجی میرزایی و مونسان؛ کابینه دوازدهم دوباره کامل شد

حسن روحانی، رئیس‌جمهوری کشورمان، حدود ساعت ۸:۳۰ صبح به منظور دفاع از وزرای پیشنهادی آموزش و پرورش و گردشگری وارد مجلس شد.

اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری، حسینعلی امیری،معاون پارلمانی رئیس‌جمهوری، محمداسلامی، وزیر راه و جمعی دیگر از وزرا رئیس‌جمهوری را همراهی می‌کردند.

روحانی پس از ورود سخنرانی خود را برای دفاع از وزرا آغاز کرد.

رئیس‌جمهوری در بخشی از سخنان خود با اشاره به روند معرفی وزرای جدید اظهارکرد: «شاید در برخی مباحث مجلس، دولت خیلی موافق نباشد ولی شما تصمیم نهایی را گرفتید، البته هر جا نظرمان مخالف باشد، خدمت شما می‌گوییم ولی در قانون تصمیم نهایی با شماست و بعد هم با شورای محترم نگهبان. دولت مجری خواهد بود اما همیشه نظرمان را با وضوح و صراحت خدمت شما می‌گوییم.»

روحانی اضافه کرد: «امروز وزیر پیشنهادی برای وزارت خانه مهم آموزش و پرورش و وزارتخانه جدیدی که شما نمایندگان تأسیس کردید و قبلا وزارتخانه نبود، معرفی می‌شود.»

رئیس‌جمهوری خاطرنشان کرد: «وزیر قبلی آموزش و پرورش به عشق شما نمایندگان مجلس علاقمند شد که در کنار شما باشد و استعفا داد و در استعفا نوشته بود که می‌خواهم در انتخابات مجلس شورای اسلامی شرکت کنم من هم خیلی موافق نبودم ولی اصرار ایشان و تنگی وقت باعث شد که استعفا را بپذیرم ضمن اینکه جناب آقای بطحایی هم وزیر خوب و فعالی بود و در دولت هیچ مشکلی بین ما و آقای بطحایی نبود البته با وزرای قبلی هم هیچ مشکلی نبود. با همه آنها، رابطه خوبی داشتیم.»

روحانی افزود: «از آقای دکتر حسینی هم که در این چند ماه زحمت را بر دوش گرفته و آموزش و پرورش را سرپرستی کردند ، بسیار راضی هستیم و بیش از آنچه ما فکر می‌کردیم، توانست به خوبی آموزش و پرورش را اداره کند.»

رئیس‌جمهوری ادامه داد: «نیازی ندارد توضیح دهم که میراث فرهنگی، از لحاظ فرهنگی و از لحاظ هویت ملی، چقدر برای ما مهم است؛ شاید اگر این میراث فرهنگی نبود، کتاب نمی‌توانست هویت ملی ما را تبیین کند؛ آن قدر که آثار شیراز، اصفهان و بقیه شهرهای ایران می‌تواند گویا باشد، زبان کتاب قاصر و کوتاه است.»

روحانی با بیان اینکه زبان تمدن و معماری یک زبان رسا و همه فهم است، ترجمه هم نمی‌خواهد و یک زبان واحد دارد که همه دنیا می‌فهمند، گفت: «امروز کمتر استانی داریم که آثار ۷۰۰ الی ۱۰۰۰ ساله در آن نباشد و همه استان‌های ما بحمدالله از این نعمت بزرگ و از این نعمت میراث فرهنگی که پرچمدار هویت ایرانی است، برخوردار هستند.»

رئیس‌جمهوری اظهارکرد: «بنابر این نگه داشتن این میراث فرهنگی و معرفی آنها به دنیا و عرضه کردن به مردم داخلی و خارجی وظیفه ملی، فرهنگی و انقلابی همه ما است.»

روحانی با بیان اینکه امروز گردشگری به عنوان یک پیشران در اقتصاد بویژه در بخش اشتغال حائز اهمیت است، گفت: «دو کار بزرگ باید انجام دهیم؛ یکی در بحث اشتغال است که نباید بگذاریم در شرایط فشار اقتصادی جوان‌های ما بیکار مانده و آمار بیکاری رشد کند و باید تلاش کنیم در شرایط تحریم هم این آمار را کاهش دهیم؛ دوم در بحث محیط کسب و کار است که بتوانیم، محیطی را ایجاد کنیم که مردم به خوبی بتوانند در این کشور سرمایه‌گذاری کنند و برای این کار موضوع گردشگری برای ما بسیار مهم است.»

رئیس‌جمهوری ادامه داد: «رونق گردشگری، هم موجب سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف می‌شود و هم می‌تواند موجب اشتغال بسیار خوب در کشور باشد که امروز به آن نیاز داریم.»

روحانی خاطرنشان کرد: «افتخار می‌کنم که دولت در شرایط تحریم توانست آمار بیکاری را کاهش دهد و از ۱۲.۱ دهم به ۱۰.۸ برساند که این به معنای این است که همه از جمله بخش اجرایی کشور، مجلس و سایر مسئولین در این زمینه فعال بودند.»

خوشبختانه گردشگری رو به توسعه است

رئیس‌جمهوری با بیان اینکه گردشگری برای ما مهم است، گفت: «خوشبختانه گردشگری رو به توسعه است و از آغاز دولت یازدهم تا امروز هر سال نسبت به سال قبل، گردشگران بیشتری وارد کشور ما شده اند که هم برای ارز و ریال و هم برای اشتغال و فروش اجناس ما بسیار مهم است.»

روحانی همچنین به اهمیت بخش صنایع دستی اشاره کرد و گفت: «صنایع دستی هم موجب تحرک در اشتغال می‌شود و هم معرف فرهنگ عظیم ایرانی است.»

رئیس‌جمهوری ادامه داد: «برای این کار آقای مونسان به عنوان یک عنصر فعال، با نشاط، پرکار، خوشفکر و تحصیل کرده که از قبل در همین سمت در دولت فعالیت می‌کردند معرفی شده و آمادگی دارد بار مسئولیت را بردوش بگیرد.»

روحانی ابراز امیدواری کرد با رأی نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی، آقای مونسان بتواند در این ۲ سال باقیمانده همچنان در این سمتی که تاکنون بوده البته بعد از این به عنوان وزیر، مسئولیت این بخش را برعهده بگیرد.

آموزش و پرورش یک وزارتخانه پایه‌ای و اساسی در کشور ماست

رئیس‌جمهوری در ادامه با اشاره به اهمیت آموزش و پرورش، تاکید کرد: «آموزش و پرورش یک وزارتخانه پایه‌ای و اساسی در کشور ما است و هر آنچه که برای آینده کشور می‌خواهیم، آغاز آن از آموزش و پرورش است.»

روحانی با بیان اینکه اگر معنویت، نشاط، پیشرفت اجتماعی، پیشرفت صنعتی، اشتغال و قدرت ملی می‌خواهیم، همه چیز از آموزش و پرورش آغاز می‌شود، گفت: «امروز یک سرمایه بسیار عظیم و بزرگی متشکل از ۱۴ میلیون دانش آموز به عنوان امانت مردم در اختیار ماست و همچنین بیش از ۹۰۰ هزار نفر عزیزانی که بار مسئولیت آموزش و پرورش این دانش آموزان را در سراسر کشور بر دوش گرفته و این کار عظیم و بزرگ را انجام می‌دهند.»

رئیس‌جمهوری با اشاره به اینکه برای رسیدن به معرفی وزیر آموزش و پرورش پیچ و خم ها یک مقدار بیشتر از وزارتخانه‌های دیگر است، گفت: «برای رسیدن به معرفی وزیر می‌بایست آن پیچ و خم‌ها را عبور می‌کردیم و من برای آموزش و پرورش در مجموع ۹ نفر را در ذهن داشتم که یکی از آنها جناب آقای حاجی میرزایی بود که در میان این جمع ۹ نفر به ایشان رسیدیم.»

روحانی با ذکر این نکته که آقای حاجی میرزایی مزایای ویژه خود را دارد که شاید اگر وزیر دیگری بود، مزایای ایشان را نداشت، گفت: «ایشان از لحاظ خلق و خوی، اخلاق، ادب، نحوه، برخورد یک انسان فوق‌العاده‌ای است که در این ۶ سال عصبانیت‌ ایشان را ندیده و تجربه نکرده ایم.»

رئیس‌جمهوری با بیان اینکه دبیری دولت و تنظیم و آماده کردن برنامه ها برای دولت کار آسان و ساده ای نیست، اظهارکرد: «در همه روزهای کار دولت در طول این ۶ سال آقای حاجی میرزایی به خوبی با نظم و حوصله و دقت این کار را انجام داده و ندیدیم ایشان بحثی را به دولت بیاورد که در متن‌ آن اشتباه باشد در چارچوب‌های آن طرح ایراد داشته باشد که این نشانه دقت، حوصله و پرکاری ایشان است.»

روحانی با اشاره به آشنایی آقای حاجی میرزایی با همه اعضای دولت و سیاست‌ها و مصوبات دولت، گفت: «آموزش و پرورش بسیار حساس و مهم است و می‌دانم معلمان عزیز ما همچنان مطالباتی دارند و باید در کنار آنها باشیم و به آنها کمک کنیم.»

رئیس‌جمهوری تاکید کرد: «آقای حاجی میرزایی به لحاظ تحصیلات علوم اجتماعی و تجربه ۲۰ سال فعالیت در آموزش و پرورش، این توان را دارد و کاملاً برای این کار مهیاست .»

رئیس‌جمهوری با بیان اینکه وزارت آموزش و پرورش برای همه و آینده ما بسیار اهمیت دارد، گفت: «ما یک تحول بسیار خوبی را در آموزش و پرورش شاهد خواهیم بود.»

روحانی در پایان سخنان خود افزود: «از همه نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی خواهش می‌کنم به این دو وزیر رأی دهند تا بتوانیم در کابینه با همه افرادی که مورد نیاز ما است فعالیت‌مان را ادامه دهیم بخصوص آموزش و پرورش که نزدیک مهرماه هستیم و امروز بار بسیار سنگینی بر دوش آموزش و پرورش است. امیدواریم ان شاء الله این بار امانت را به این ۲ عزیز بسپاریم و بتوانیم در این مسیر در شرایط سخت کشور، موفق باشیم.»

پس از سخنرانی حسن روحانی در مجلس نمایندگان موافق و مخالف محسن حاجی میرزایی به عنوان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش نظرات خود درباره او را مطرح کردند.

موافقان گزینه پیشنهادی دولت برای وزارت آموزش و پرورش چه گفتند

حمید بنایی، نماینده گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی ، به عنوان اولین موافق در دفاع از وزیر پیشنهادی گفت: «در روزهای گذشته در کمیسیون و فراکسیون‌‌های مختلف صحبت‌ها انجام شد و برنامه‌های خوبی از سوی آقای حاجی میرزایی ارائه شد. همه ما می‌دانیم که آموزش و پرورش در جایگاه بالایی قرار دارد. از ایشان خواستیم آموزش و پرورش را درگیر کارهای حزبی و سیاسی نکند.»

او خطاب به نمایندگان گفت: «مگر قبلا نگفتیم که اراده‌‌ای بر حل مشکلات فرهنگیان وجود ندارد؟ مگر نگفتیم که کسی باید از بدنه دولت بیاید؟ در هیچ کجای دنیا این مقدار تنوع مدارس نداریم، ایشان در این زمینه برنامه دارند، حذف تنوع مدارس از برنامه‌های ایشان است. آقای حاجی میرزایی گفت که مدرسه باید دو نوع باشد دولتی و غیردولتی.»

نماینده گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی افزود: «اجرای سند تحول بنیادین، ساماندهی نیروی انسانی، اجرای نظام رتبه‌بندی معلمان، پرهیز از سیاسی‌‌کاری در آموزش و پرورش همه از برنامه‌هایی است که آقای حاجی میرزایی برای اجرای آن‌ها قول داده‌اند. ایشان قول داده‌اند که در زمینه ساماندهی نیروهای حق‌التدریس و نیروهای خدماتی اقدام خواهد کرد.»

بنایی ادامه داد: «ایشان بر حمایت از دانشگاه فرهنگیان تاکید دارند، گفتند که آسیب‌های اجتماعی در مدارس جدی می‌گیرند. قول دادند برای ارتقای منزلت و شان معلمان مدارس خارج از کشور بکوشند. ایشان صادق، پاک‌دست و اهل تلاش هستند. آقای حاجی میرزایی به جایگاه زنان اذعان دارند و گفتند باید حفظ شود. آقای حاجی میرزایی به خدمت کردن به مردم عشق می‌ورزد، تحول‌خواه هستند، قدرت‌طلب نیستند. او شایسته‌سالاری و استفاده از همه استعدادها را قبول دارند. او زبان برنامه‌ریزی دولت و کشور را می‌شناسد و سال‌ها در جلسات ملی و بین‌المللی بوده است. او یک معلم واقعی است و مشقت‌های معلمان را حس کرده و سال‌ها با آن زندگی کرده است.»

حمید بنایی در ادامه گفت: «بهبود کارایی مدیریت که خیلی مهم است در صدر برنامه‌های آقای حاجی میرزایی قرار دارد. او عقیده دارد که واگذاری اختیارات به مدارس باعث افزایش مشارکت دانش‌آموزان، خانواده‌ها و نهادهای اجتماعی در امر مدرسه و تحقق مدرسه‌محوری می‌شود. توجه به اقتصاد آموزش و پرورش، شفاف‌سازی نظام پرداخت‌ها، استفاده از تمام ظرفیت‌های موجود در اجتماع به نفع معیشت معلمان و منزلت آن‌ها در راس برنامه‌های ایشان است. اجرای سند تحول بنیادین به دلیل روحیه تحول‌خواهی و بدون برخورد گروهی و حزبی از برنامه‌های خاص ایشان خواهد بود.»

حاجی‌میرزایی از نیروهای توانمند و معلمی واقعی است

در ادامه سیده فاطمه ذوالقدر، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی ، در دفاع از محسن حاجی‌میرزایی گفت: «حاجی‌میرزایی فردی با سابقه زیاد در دولت و از نیروهای توانمند و معلمی واقعی است. او قدرت‌طلب نیست، در جایگاه خوب ایشان شکی نیست.»

ذوالقدر یه برنامه‌های گزینه پیشنهادی آموزش و پرورش اشاره کرد و افزود: «او برنامه‌های مختلفی چون توسعه فعالیت‌های پرورشی و فرهنگی، ارتقای سلامت و ایمنی و بهداشت دانش‌آموزان، اشاعه فرهنگ اقامه نماز، اردوهای دانش‌آموزی و ... را در پیش گرفته است. بازمهندسی برنامه درسی، اصلاح نظام و بهسازی منابع انسانی، اصلاح نظام پرداخت‌ها، بازآموزی معلمان از طریق توسعه شبکه دانش و استفاده از فناوری‌های نوین ارتباطی و اهمیت به دانشگاه‌های فرهنگیان و شهید رجایی به عنوان یک رویکرد تکمیلی مورد نظر ایشان است.»

این نماینده مجلس ادامه داد: «هرچند که انتظاراتمان برای معرفی وزیر زن محقق نشد اما انتظار داریم که وزیر، دفتر امور زنان را با توجه به اینکه ۶۰ درصد نیروهای آموزش و پرورش زن هستند، احیا کند. انتظار داریم با رشد قارچ‌گونه آموزشگاه‌های آزاد مقابله کند و نیز با کنکورگرایی، به وضعیت ورزش دانش‌آموزی به ویژه دختران رسیدگی شود و درباره نیروهای حق‌التدریس و سوادآموزان و خدماتی‌ها تعیین تکلیف و طرح رتبه‌بندی معلمان اجرا شود. تاکید می‌کنم معلم با هر عنوان که به کلاس درس می‌رود باید آرامش، رضایت و امنیت شغلی داشته باشد تا بتواند دانش‌آموزان را تربیت کند.»

برنامه وزیر پیشنهادی می‌تواند راه‌گشای مشکلات قبلی باشد

همچنین در ادامه محمدرضا منصوری، نماینده شهرستان‌های ساوه و زرندیه گفت: «امروز تصمیم‌گیری مهمی درباره مهمترین وزارت‌خانه داریم؛ وزارت‌خانه‌ای که آینده مملکت در دستان آن است. ۱۲ سال طول می‌کشد که برنامه‌های این وزارت‌خانه به ثمر بنشیند. تصمیم‌گیری‌های قبلی ما در این وزارت‌خانه مربوطه به ۴۰ سال پیش است و برنامه‌هایی که وزیر پیشنهادی داده است می‌تواند راهگشای مشکلات قبلی‌مان باشد.»

منصوری ادامه داد: «برنامه‌های وزیر محترم و توجه به تکنولوژی و آموزش‌های نوین می‌تواند راهگشا باشد. نظام آموزشی ما همچون ۵۰ سال گذشته فارغ‌التحصیلانی به جامعه می‌دهد که توانایی کارافررینی ندارند. همان‌طور که وزیر برنامه‌های پیش‌دبستانی و دبستانی را مدنظر قرار داده است چه اشکال دارد که ما از دوره ابتدایی برای مثال کار تدوین فرش را شروع کنیم و دانش‌آموز ۱۲ سال درس تخصصی فرش را بخواند تا در نهایت کارآفرینی کند.»

نماینده شهرستان‌های ساوه و زرندیه افزود: «آقای وزیر پیشنهادی بیشتر اهتمام خود را به بحث‌های مهارتی قرار داده است تا جوانی که در آموزش و پرورش تحصیل کرده است بتواند مهارتی یاد بگیرد. یک آشپز از یک دکتر که مدرک گرفته و آن را گوشه خانه گذاشته، بهتر است. ما بیش از ۱۰۰ هزار دکتر بیکار در خانه‌هایمان داریم. نگاه و نگرش تخصصی ایشان می‌تواند راهگشای برنامه‌های بلندمدت باشد.»

او به برنامه‌های کوتاه‌مدت هم اشاره کرد و افزود: «اما در کوتاه‌مدت معیشت فرهنگیان مهم است. اگر معلمان و دیگران و همه مردم ما می‌خواهند خوب زندگی کنند باید صادرات و تولید داشته باشیم. زمانی نفت صادر می‌کردیم ولی بالاخره نفت تمام می‌شود. آقای حاجی میرزایی با ارتباطات خوبی که دارند می‌تواند مشکلات فرهنگیان را که در شرایط سختی زندگی می‌کنند، حل کند.»

منصوری بر لزوم تغییر نگاه در آموزش‌وپرورش تاکید کرد و گفت: «از وزیر محترم تقاضا می‌کنیم لایحه‌ای را به مجلس بیاورد که انقلاب و دگرگونی در آموزش و پرورش ایجاد کند. علمکرد و برنامه و گذشته ایشان بسیار موفق بوده است. وقتی که وزیری بیش از ۹۵ درصد بودجه‌اش صرف هزینه، دستمزد و حقوق می‌شود، نمی‌توانیم انتظار زیادی داشته باشیم. ماه شهریور است و نزدیک مهر هستیم و نباید این وزارت‌خانه مهم که سرنوشت مردم در دست آن است معطل بماند.»

حاجی میرزایی می‌تواند در مدت باقی‌مانده سنگ بنای تحولات مهمی را بگذارند

محمدحسین فرهنگی نیز به عنوان موافق بعدی در دفاع از گزینه پیشنهادی وزارت آموزش و پرورش گفت: «بنده با آقای حاجی‌میزایی از روزهای اول انقلاب آشنایی دارم، ایشان در تبریز مسولیت نهضت و چند مسئولیت مربوط به انقلاب اسلامی را بر عهده داشتند. بنده شاهد تلاش ارزشمند ایشان در اعمال نظرات انقلابی در این مسئولیت‌ها بودم؛ حتی یک بار شهید محراب شهید مدنی در خطبه‌های نماز جمعه از ایشان قدردانی کردند و شنیدم که در جلسات خصوصی برای ایشان احترام خاصی قائل بودند.»

نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی با یادآوری انواع مدیریت‌ها افزود: «در آموزش و پرورش شاهد وزرایی بودیم که سال‌ها تحول زیادی نتوانستند ایجاد کنند. اما آقای حاجی میرزایی با داشتن مهارت‌های ادراکی بالا و ارزشمندشان می‌تواند در مدت باقی‌مانده سنگ بنای تحولات مهمی را بگذارند. تاکید ایشان بر اجرای سند تحول بنیادین است که جزو درخواست اکثریت نمایندگان از ایشان است. آنچه مهم است تعیین تکلیف این سازمان مهم است و مهمتر سپردن آن به دست حاجی‌میرزایی است که شایستگی‌های یک مدیر سطح بالای برای این دستگاه را دارد.»

مخالفان حاجی میرزایی در صحن بهارستان چه گفتند

نگهبان سلامی، نماینده خواف و رشتخوار در جریان بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش به‌عنوان مخالف پشت تریبون رفت و با اشاره به سوابق کاری محسن حاجی‌میرزایی اظهار کرد: «وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش دو دهه با این وزارتخانه فاصله داشته است بنابراین نمی‌توانیم از او انتظار داشته باشیم که دغدغه‌های جامعه فرهنگیان را درک کند. حال سوال اینجاست که چرا رئیس‌جمهوری کسی را معرفی نکرد که دغدغه‌های مدیریتی در آموزش و پرورش داشته باشد.»

او در ادامه خطاب به روحانی گفت: «آقای روحانی چرا از بطن فرهنگیان کسی را برای اداره این وزارتخانه به مجلس شورای اسلامی معرفی نکردید، امروز بحث بازنشستگان، ارتقای جایگاه فرهنگیان، افزایش کیفیت مدارس دولتی، فضاهای فرسوده آموزشی از مشکلات جدی آموزش و پرورش محسوب می‌شود ولی اینها جایی در برنامه وزیر پیشنهادی ندارد.»

این نماینده مجلس هچنین تصریح کرد: «کسی که عهده‌دار مسئولیت وزارت آموزش و پرورش می‌شود باید بداند موظف به خدمت به جامعه بزرگی است بنابراین باید برنامه‌ای کامل و جامع برای حل مشکلات این قشر داشته باشد.»

آقای حاجی میرزایی با اختیارات کامل آمده‌اید یا فقط کلی‌گویی می‌کنید

محمد اسماعیل سعیدی، نماینده تبریز سومین مخالفی بود که اظهارنظر درباره برنامه پیشنهادی محسن حاجی میرزایی پرداخت و گفت: «آقای حاجی میرزایی سوابق انقلابی بسیاری دارد و فردی متدین است بنابراین مخالفت من صرفا نسبت به برنامه‌های اوست.»

او ادامه داد: «سوال من اینجاست آقای حاجی میرزایی آیا با اختیارات کامل وزارت آموزش و پرورش آمده اید یا خیر؟ پیش از شما نیز وزرایی برنامه‌های مدون به مجلس ارائه دادند ولی آیا از خود پرسیده‌اید چرا موفق نبوده‌اند؟»

این نماینده مجلس تصریح کرد: «امروز یکی از مشکلات جامعه ما تمرکز اختیارات در تهران و وزارتخانه‌هاست چرا تفییض اختیار نمی‌کنید؟ وزیر قبلی آموزش و پرورش قربانی طرح رتبه‌بندی معلمان و تعهداتی شد که در همین مجلس بر آن تأکید کرده بود ولی بودجه کافی در اختیارش قرار نگرفت و در نهایت کار را واگذار کرد.»

نماینده تبریز خاطرنشان کرد: «همه ما مدیون فرهنگیان هستیم ولی چرا سرانه مدارس سالهاست قطع شده و مدیران مجبورند همچنان برای اداره مدرسه خود از والدین پول بگیرند حیثیت معلمان ما آبروی مدیران ما همه و همه بخاطر نبود بودجه زیر سوال رفته است. آقای حاجی میرزایی تعهد گرفته‌اید که اعتبارات به شما اختصاص پیدا کند یا اینکه با کلی گویی وارد میدان شده‌اید و هیچ برنامه‌ای برای گام‌های عملی ندارید.»

سید تقی کبیری چهارمین نماینده‌ای بود که بعنوان مخالف وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش اظهار نظر کرد، او عمده انتقادات خود را متوجه برنامه حاجی میرزایی کرد و آن را فاقد توان لازم برای حل مشکلات فرهنگیان دانست. او همچنین خطاب به حاجی میرزایی گفت: «آیا شما آنقدر توان دارید که رئیس‌جمهوری را به جلسات شورای عالی آموزش و پرورش بکشانید تا شاید بدین شیوه مشکلات این جامعه حل شود؟»

این نماینده مجلس همچنین از حاجی میرزایی خواست اگر توان اجرای طرح رتبه‌بندی معلمان را ندارد با فرهنگیان صادق باشد.

پس از نظرات موافقان و مخالفان نوبت به ویز پیشنهادی آموزش و پرورش بود که از خود در برابر بهارستان نشینان دفاع کند.

برنامه حاجی‌میرزایی آرمان‌گرایانه است نه واقعی

سیدتقی کبیری، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در جلسه علنی صبح امروز سه‌شنبه مجلس و در جریان بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش به عنوان مخالف وزیر پیشنهادی گفت: «متاسفانه رئیس‌جمهوری پیشنهاد وزارت ایشان را در دقیقه ۹۰ مطرح کرد تا مسئله کمبود زمان نیز حساسیت بیشتری پیدا کند.»

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: «سوابق شما نشان می‌دهد که جنابعالی ۱۸ سال از بدنه وزارتخانه جدا بودید و قبل از آن نیز در نهضت سوادآموزی حضور داشتید و با وجود چندین میلیون بی‌سواد این نهضت، سوابق شما در این نهاد مشخص نیست. برنامه شما آرمانگرایانه است نه واقعی. سهم تولیدناخالص ملی در بخش آموزش و پرورش چهار درصد است، چه برنامه‌ای جز کلی‌گویی برای فرهنگیان و کارکنان این وزارتخانه دارید. برنامه‌ای برای نهضت سوادآموزی‌ها و حق‌التدریسی و پیمانکاران وجود ندارد. تکلیف شما با مدارس کانکسی و اجرای نظام رتبه‌بندی نیز در برنامه‌های ارائه شده چندان مشخص نیست.»

او ادامه داد: «برای اجرای اصل ۱۵ قانون اساسی برای تدریس زبان های قومی در مدارس مخصوص اقوام هیچ برنامه‌ای ارائه نکرده‌اید و به نظر می‌رسد شما هم با این مسئله مخالف هستید.»

نماینده مردم خوی در مجلس از محسن حاجی‌میرزایی خواست تا برای مجلس مشخص کند که چه اندازه توان حمایت از فرهنگیان و به کرسی نشاندن خواسته‌ها و مطالبات کارکنان آموزش و پرورش را دارد.

حاجی میرزایی: بودجه آموزش و پرورش را واقع‌بینانه تنظیم خواهم کرد

محسن حاجی‌میرزایی در جریان جلسه علنی امروز سه‌شنبه مجلس شورای اسلامی برای بررسی صلاحیت خود در دفاع از برنامه‌های پیشنهادی‌اش اظهار کرد: «ما به آینده نمی‌رویم ما آینده را می‌سازیم، انبوهی از منابع زیرزمینی، سرمایه‌های اقتصادی و بسیاری مواهب دیگر همه و همه ارزشمند است اما آنچه مهم است انسان است، انسان‌ها آینده را می‌سازند یعنی همان کسانی که امروز دانش‌آموز هستند.»

او ادامه داد: «بهترین، ارزانترین و مهمترین راه برای دستیابی به رفاه مسیر آموزش و پرورش است، آموزش و پرورش پایه‌ریز تمدن است بنابراین هزینه در آن هزینه نیست بلکه سرمایه‌گذاری است.»

حاجی‌میرزایی ادامه داد: «آموزش و پرورش یک سند خوب دارد، این سند میثاق ملی ما برای ساخت یک آدم شریف است، میثاق ملی ما است برای ساختن آرمان جامعه. ما در این دوره‌ها در آموزش و پرورش جه آدم‌هایی را تربیت کرده‌ایم؟ آیا همه فرزندان ما در همه ساحت‌های دینی، اجتماعی، علمی، فناوری، هنری و زیستی و ... بهره‌ای برده‌اند؟ آیا آموزش و پرورش شهروند مسئولیت‌پذیر تربیت می‌کند؟ پاسخ روشن است. آنچنان که توانستیم آموزش و پرورش را در سراسر کشور گستراندیم اما زمینه‌های آموزش و پرورش لازم را خیر. آموزش و پرورش حافظه‌محوری، فربه و آموزش تمام‌ساحتی، نحیف و ضعیف شده است. محتوای برنامه‌های درسی ما جامعیت لازم را ندارد و کتاب‌ها باید بازنگری شوند.»

او خطاب به نمایندگان ادامه داد: «نمایندگان محترم مردم روش‌‌های آموزشی نباید موجب تشویش اذهان دانش‌آموزان شود. اضطراب در مدارس، علاقه‌مندی به تحصیل را کاهش می‌دهد. درخت تنومند تربیت در چنین فضای مسموی رشد می‌کند. ما محیطی امن برای دانش‌آموز و و معلم می‌خواهیم. افزایش شادی و نشاط، توسعه فعالیت‌‌های پرورشی، تشویق و ترغیب عمل بر مناسک عبادی به خصوص در امر نماز ار برنامه‌های مهم من است که از کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز در این زمینه بهره خواهیم گرفت.»

گزینه پیشنهادی وزارت آموزش و پرورش گفت:‌ «من ظرفیت سازمان فنی و حرفه‌ای کشور را در کنار آموزش و پرورش قرار خواهم داد تا به صورت تخصصی در زمینه مهارت فعالیت کنیم. توانایی کسب معاش حلال، توسعه مهارت‌‌ها، برنامه جذابی برای تربیت‌بدنی و سلامت دانش‌آموزان به ویژه دختران طراحی کرده‌ایم که این کار را در تعامل با وزارت‌خانه‌های بهداشت و ورزش ادامه خواهم داد.»

حاجی‌میرزایی به بحث عدالت آموزشی هم اشاره کرد و افزود: «بحث عدالت آموزشی از سوی نمایندگان بارها مطرح شده است. توسعه عدالت آموزشی، رکن کلیدی کاهش نابرابری‌های اجتماعی و اقتصادی است. دسترسی به فرصت‌هابی برابر و باکیفیت حق همه شهروندان است و باید برای آن تلاش کنیم. سیاست ما توسعه مدارس دولتی و افزایش کیفیت آن‌‌هاست. من مخالفتی با مدارس غیردولتی ندارم ولی باید با نظارت و راه درست به کار خود ادامه دهند. باید امکان انتخاب دانش‌آموزان مدارس دولتی را افزایش دهیم. اکنون این دانش‌آموزان دچار جبر جغرافیایی شده‌اند. والدین باید امکان انتخاب مدرسه برای دانش‌آموزان را داشته باشند و این حق طبیعی آن‌هاست و من پیگیر آن خواهم بود.»

موضوع سرانه دانش‌آموزان از موضوعات دیگری بود که محسن حاجی میرزایی به آن اشاره کرد و گفت‌: «همه دانش‌آموزان دولتی باید از سرانه آموزشی که حدود ۳سه و نیم میلیون است، استفاده کنند. من با مشارکت تیمی از اقتصاددانان جوان و متبحر طرحی برای فعال‌سازی تعاونی معلمان در مدارس طراحی می‌کنیم تا در نهایت کیفیت آموزشی بالا رود. باید از فناوری‌های نو و تکنولوژی‌های جدید استفاده کنیم. برای آموزش و پرورش باید فضای مجازی اختصاصی با بهترین معلمان در همه نقاط کشور فراهم شود. به کمک تکنولوژی می‌‌توانیم دانش‌آموزان مناطق محروم را از استادان خوب بهره‌مند کنیم. بازماندگان از تحصیل ممکن است در آینده دچار فقر و مشکلات زیادی شوند، این از دغدغه‌های بزرگ من است که با کمک وزارت رفاه برای بهبود این وضعیت تلاش می‌کنیم.»

او ادامه داد: «معلم مهترین رکن تعلیم و تربیت است، معلم جانشین همه نداشته‌هاست. معلم کارمند نیست. بدانیم هیچ کشوری از سقف اندیشه معلمانش بالاتر نمی‌رود. من با دولت هماهنگی کردم و از مجلس شورای اسلامی طلب استمداد دارم که با همکاری دو طرف لایحه‌ای را ویژه معلمان تدوین کنیم. توسعه و کیفیت‌بخشی به آموزش دوره دبستان به ویژه تقویت دوره پیش‌دبستانی جزو برنامه‌های من است. در دوره اول و دوم متوسطه به دنبال شناسایی استعدادها خواهیم بود. آشتی ملی بین مدرسه و والدین و جامعه باید اتفاق بیفتد. باید دیوار حائل بین مدرسه و والدین از بین برود. اکنون والدین در جریان کارها و فعالیت‌‌های مدرسه نیستند و اصلاح ارتباط والدین و مدارس از برنامه‌های من است. مدرسه باید کانون یادگیری شود. من یک پدر هستنم و همیشه دغدغه داشتم که بچه‌های من در تراز اخلاقی‌ای که من می‌پسندم آیا در مدرسه تربیت می‌شود؟ من درک می‌کنم که والدین از سوء‌مصرف مواد و روابط غیراخلاقی و ... نگران باشند، ما در این زمینه جدی کار خواهیم کرد.»

حاجی میرزایی به موضوع زنان در آموزش و پرورش هم اشاره کرد و در این باره گفت: «آموزش و پرورش مملو از زنان توانمندی است که تمام سطوح را می‌توانند مدیریت کنند. دانش‌آموزان دختر نصف دانش‌آموزان کشور هستند و باید نسبت مدیران زن به همین مقدار برسد و این هدف را تعقیب خواهیم کرد. موضوع دیگر خوب آموزش ندیدن کودکان در مناطق غیرفارسی زبان است. ما باید به سمتی برویم که ضمن حفظ زبان محلی، زبان فارسی را هم دانش‌آموزان به خوبی یاد بگیرند که در آینده با مشکل مواجه نشوند. من ضامن اجرای اصل ۱۵ قانون اساسی خواهم بود. تحقق همه اهداف آموزش و پرورش نیازمند توجه به همه ظرفیت‌های آموزشی و پرورش است.»

او افزود: «اقتصاد آموزش و پرورش بیمار است و باید برای اصلاح آن اقدام کنیم. همیشه بودجه این وزارت‌خانه با یک سوم کسری بسته می‌شود. بودجه آموزش و پرورش باید عملکردی باشد. من دیروز با رئیس‌جمهوری صحبت کردم. درست است که معوقات باید به سرعت سامان داده شود اما مشکل را باید ریشه‌ای حل کرد و بنابراین باید از ابتدا بودجه واقع‌بینانه تنظیم شود و من این کار را خواهم کرد. حقوق باید متناسب با تورم باشد. باید معلم سر وقت حقوق دریافت کند. برای حل مسکن معلمان برنامه‌ای را در پیش داریم و تلاش می‌‌کنیم برای افزایش برخورداری معلمان از مسکن در همکاری با وزارت راه و شهرسازی و با استفاده از ظرفیت صندوق ذخیره این کار را انجام دهیم. اقتصاد آموزش و پرورش یک اقتصاد بزرگ است. بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان در قبل کلاس کنکور، کلاس خصوصی، کتاب کمک آموزشی و آموزش‌های مختلف می‌پردازند ولی این حجم اقتصادی کمکی به ما نمی‌کند. این حج نقدینگی این دانش‌آموزان را تست‌زن بار می‌آورد بنابراین کنکور باید اصلاح شود و تاثیر معدل در پذیرش دانشگاه‌ها باید افزایش یابد.»

حاجی میرزایی همچنین از تصویب آیین‌نامه مجلس در دولت با موضوع مطالبات حق‌التدریس‌ها، نهضتی‌ها و ... تا قبل از مهر در دولت خبر داد.

گزینه پیشنهادی وزارت آموزش و پرورش در پایان گفت: «من همه صحبت‌های موافقان و مخالفان را شنیدم. تلاش من این است که این دغدغه‌های مشترک را به پیش ببریم. خیل عظیمی از نمایندگان حامی آموزش و پرورش هستند و ان‌شاءالله با کمک همین ظرفیت برای آموزش و پرورش تلاش می‌کنیم. من برای خدمت به آموزش و پرورش به این میدان آمده‌ام و مصمم هستم که با تجربه‌هایی که در دولت و دستگاه‌های اجرایی دارم، این ظرفیت را در خدمت حل مسائل تعلیم و تربیت قرار دهم.»

در جلسه بررسی وزرای پیشنهادی آموزش و پرورش و میراث فرهنگی و گردشگری در مجلس، موافقان و مخالفان وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی و گردشگری نظرات خود را بیان کردند و با دفاع علی اصغر مونسان نمایندگان در مورد صلاحیت او تصمیم‌گیری کردند.

در ادامه این جلسه موافقان و مخالفان علی اصغر مونسان، وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی و گردشگری نظرات خود را بیان کردند.

مخالفان مونسان چه گفتند

جلال محمودزاده، نماینده مردم مهاباد در مجلس در مخالفت با وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی بیان کرد: «همگی از روند تخریب آثار تاریخی در جای جای کشور مطلعیم. موضوع دیگری که به تاسف این موضوع اضافه می کند کاهش گردشگران با توجه به ظرفیت بالا در این حوزه است. همه خوب می دانیم برخی کشورهای همسایه مانند ترکیه آثار تاریخی ما را به نام خود ثبت کرده‌اند.»

او افزود: «چرا کشور ایران باید با این سبقه تاریخی صرفا به نفت وابسته باشد که آن هم به دلیل تحریم‌ها دچار مشکل شود. تعداد گردشگران داخلی که برای سفر به خارج از کشور می‌روند دو تا سه برابر گردشگران خارجی است که به کشئور ما سفر می‌کنند. تعداد گردشگرانی که از کشور ما به خارج از کشور سفر می‌کنند سالانه ۹ میلیون و تعداد گردشگران خارجی که به ایران سفر می‌کنند سالانه دو تا سه میلیون نفر است.»

نماینده مردم مهاباد عنوان کرد: «آقای مونسان به دلیل ناکارآمدی محجموعه شما نه تنها گردشگران خارجی از ظرفیت‌های گردشگری کشور ما مطلع نیستند بلکه گردشگردان داخلی نیز از این موضوع بی اطلاع مانده‌اند.»

محمودزاده تصریح کرد: «بر اساس گزارش کمیسیون اصل ۹۰ و مرکز پژوهش‌های مجلس در زمان مدیریت آقای مونسان مشکلات زیادی در این حوزه به چشم می‌خورد مانند عدم تناسب تشکیلات سازمانی و جذب متخصص، عدم تعیین تکلیف نیروهای قراردادی، بدترین رتبه ایران در میان مولفه‌های شاخص رقابت پذیری گردشگری در سال ۲۰۱۷، تخریب آثار تاریخی به بهانه‌های مختلف، تبدیل برخی آثار باستانی کشور به مرغداری و دامداری و قیرگونی سقف این آثار و همچنین افزایش سرقت آثار و عدم اقدام قاطع برای مجازات سارقین این حوزه.»

او در پایان اضافه کرد: «در خصوص اهمیت حوزه گردشگری میراث فرهنگی و صنایع دستی تاکیداتی داشتم. لزوم انتخاب فردی تواناتر در این حوزه کملا مشهود است. ممکن است آقای مونسان به دلیل نزدیک بودن با آقای روحانی به عنوان کاندیدای این وزارت خانه معرفی شدند؛ اگرچه ایشان آنچه در توان داشتند انجام دادند ولی مشکلات در این حوزه در زمان ایشان نه تنها رفع نشده بلکه بدتر نیز شده است.»

مونسان برای بازگرداندن برخی آثار به کشور تلاشی نکرده است

سید مرتضی خاتمی، نماینده مردم ماهنشان گفت: «بیشتر تاکیدات من در خصوص کارنامه و عملکرد آقای مونسان است. در دو سالی که گذشت،‌ تلاشی برای برگرداندن برخی آثاری که از کشور خارج شده است، نشده است. نگاه ما در این حوزه غیر جامع بوده است.»

نماینده مردم ماهنشان در مجلس ادامه داد: «حتی در زمینه گردشگری شاهد اشکالات زیادی حتی در سطوح مدیریتی مانند فقدان ثبات مدیریتی در ستاد این سازمان بوده‌ایم. عدم طبقه‌بندی و اولویت‌بندی آثار و عدم هدف‌گذاری جزء مشکلات اساسی بوده است. جلسات استان‌ها،‌ جلساتی غیرهدفمند و غیر موثر است.»

نایب رئیس کمیسوین بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه «در زمینه تحقق اهداف بالادستی حرکت‌های موثری انجام نشده است» اظهار کرد: «بر اساس سند مرکز پژوهش‌های مجلس، فقط ۵۰ درصد جهت‌گیری این سازمان در راستای اهداف بالادستی بوده است.»

خاتمی ضمن انتقاد از «استفاده نابجای وزیر از آمار» تاکید کرد: «این آمارها نشان از عملکرد این سازمان نیست بلکه با توجه به نوسانات ارزی و کاهش سفرهای خارجی، رویکرد مسافرت به داخل افزایش پیدا کرده است. رشد آمار گردشگری از سیری طبیعی طول سالهای مختلف تبعیت نمی‌کند. ما در آمار باید بگوییم چند درصد از اهداف ما پوشش داده شده است. صرف تکیه بر آمار مشکلی حل نمی‌شود.»

او خطاب به علی اصغر مونسان گفت: «دستیابی به جایگاه اول اقتصادی منطقه با اتکا به درآمدهای غیرنفتی چه قدر مورد هدفگیری بوده است؟ سرمایه‌گذاری بخش خصوصی مورد تردید است. تصلب واگذاری‌ها به چشم می‌خورد زیرا بسیاری از آثار فاخر در اولویت‌های این سازمان نبوده است.»

خاتمی در پایان اظهار کرد: «سهم گردشگری از تولید ناخالص داخلی ۲.۸ ذکر شده که فاصله معناداری با حالت معمول جهانی دارد.»

آقای مونسان توضیح دهد که چقدر تکالیف برنامه‌های بالادستی را اجرایی کرده است

حسن نوروزی، رئیس فراکسیون ایثارگران مجلس نیز گفت: «تقویت صنعت توریسم از راه‌های مقابله با تحریم و تقویت اقتصاد مقاومتی است. همچنین حل مشکل اینترنت پرسرعت، از دیگر مواردی است که به گردشگری ایران کمک شایانی خواهد کرد.»

او اضافه کرد: «آقای مونسان توضیح دهد که چقدر تکالیف برنامه‌های بالادستی در خصوص میراث فرهنگی و گردشگری را اجرایی کرده است از جمله هیات امنایی شدن اماکن تاریخی و موزه‌ها؛ مستثنی بودن سند گردشگری از شمول نظام صنفی و ارائه پیوستهای تخصصی برای طرح‌های توسعه ملی، اما آیا این تکالیف اجرایی شده است؟ آیا از ظرفیت خیران در حوزه گردشگری بهره برده‌اید؟ و چه برنامه ریزی برای جذب توریست در حوزه درمانی و کشاورزی داشته‌اید؟»

رئیس فراکسیون ایثارگران مجلس با طرح این سوال که چند نفر از ایثارگران در حوزه مدیران سازمان فعلی میراث فرهنگی به کار گرفته‌ شده‌اند یادآور شد: «آیا ماده ۴۱ قانون جامع خدمت‌رسانی به ایثارگران مورد توجه قرار گرفته است؟ آیا قانون به کارگیری فرزندان ایثارگران به جای پدرشان اجرا می‌شود؟»

نماینده مردم رباط کریم در مجلس با طرح این سوال که مونسان در دو سال مسئولیت خود در سازمان میراث فرهنگی چند منطقه نمونه گردشگری را طراحی و برنامه‌ریزی کرده خواستار ارائه توضیحاتی درباره‌ی میزان پیشرفت سند جامع گردشگری شد و این سوال را مطرح کرد که چقدر جلوی تورهای غیر مجاز گرفته شده است؟

آمارهای ارائه شده در برنامه آقای مونسان بعضا مخدوش و بدون پشتوانه است

پروانه سلحشوری، نماینده تهران گفت: «سازمان میراث فرهنگی درحالی با مصوبه مجلس تبدیل به وزارتخانه شد که دولت با آن مخالف بود و در نهایت بعد از تأیید شورای نگهبان با ناراحتی آن را پذیرفت. امروز آقای مونسان می‌گوید که تلاش مجلسی‌ها و نمایندگان باعث تبدیل شدن سازمان به وزارتخانه شده است ولی همین فرد در طول دو سال مسئولیت‌اش در سازمان به طور مستمر با این امر مخالفت داشت.»

او خطاب به نمایندگان گفت: «آیا دولت به ما پیام نداده بود که برای او فرقی نمی‌کند که سازمان تبدیل به وزارت شود یا خیر و آن‌ها در نهایت کار خودشان را انجام می‌دهند. دولت حتی نمایندگان را لایق مشورت نمی‌داند. امروز چطور کسی که وزارتخانه شدن این سازمان را قبول نداشت میخواهد سکان‌دار آن باشد.»

سلحشوری افزود: «در تمام مدت تعیین معیارهایی برای تبدیل سازمان میراث فرهنگی به وزارتخانه تلاش شد شاخصه‌های مناسب در نظر گرفته شود و در تمام این مدت تلاش کردم استدلال‌ها و پیام‌های اساتید را به نمایندگان منتقل کنم.»

نماینده تهران با اشاره به برنامه‌های پیشنهادی مونسان گفت: «متأسفانه آمارهای ارائه شده در برنامه آقای مونسان بعضا مخدوش و بدون پشتوانه است. در جایی ایشان به ساماندهی و مرمت بناهای تاریخی با چهارهزار پروژه و در جایی دیگر با دو هزار پروژه اشاره می‌کنند. ایشان در جایی صحبت از ساخت موزه‌ها را هر چند روز یک بار مطرح کرده که معلوم نیست قرار است این موزه‌ها کجا ساخته شده و بحث استانداردسازی آن‌ها چگونه است. همچنین در بخشی از برنامه به اقدامات پیش بینی شده برای سال ۲۰۱۸ اشاره کرده غافل از اینکه امسال سال ۲۰۱۹ است. کاش حداقل خودشان یک بار برنامه پیشنهادی را مطالعه می‌کرد.»

او خاطرنشان کرد: «این روزها مبارزه با فساد جدی است اما تعدادی از مدیران منصوب آقای مونسان همچون مدیرکل سابق استان‌های قزوین، تهران و هرمزگان تحت پیگرد قانونی هستند. ما صحبت از شفافیت در مبارزه با مفاسد می‌کنیم اما سازمان میراث فرهنگی تنها در سامانه مربوطه هفت گزارش در این باره ارائه کرده است.»

به گفته سلحشوری، مونسان در دو سال مسئولیت خود شورای عالی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را تشکیل نداد که این شورا می‌توانست کمک شایانی در این حوزه داشته باشد. ایشان از نقش موثر مجلس و تعامل با نمایندگان سخن می‌گوید اما معاونت حقوقی و پارلمانی را منحل و در معاونت سرمایه‌گذاری سازمان ادغام کرد.

این عضو فراکسیون امید ادامه داد: «ایشان به موضوع تراز مثبت گردشگری اشاره دارد اما سوال این است که این تراز به دلیل عملکرد ضعیف دولت در کنترل نرخ ارز بوده و یا فعالیت‌های ایشان است که به یک باره ایران جزو ارزان‌ترین مقاصد گردشگری شده و از طرفی هزینه سفر مردم به خارج از کشور بالا رفته است.»

او افزود: «آقای مونسان می‌گوید که مدیرانش را از کیش نیاورده است. سوال این است افرادی همچون مدیرکل تهران، رئیس حوزه ریاست، مسئول فعلی معاونت گردشگری و مدیرکل اسبق تهران مگر از کیش نیامده بودند. از طرف دیگر متأسفانه رابطه آقای مونسان با بدنه سازمان خوب نبود و با منتقدانش هم برخورد مناسبی نداشت. کارشناسان این حوزه معتقدند که وزارت مونسان همچون افتادن از چاله به چاه است.«

سلحشوری همچنین اظهار کرد:‌ «آقای مونسان از اهمیت آموزش صحبت می‌کند اما مرکز عالی میراث فرهنگی را با ۲۸ سال سابقه منحل کرد. مگر این حوزه نیاز به تربیت نیروی انسانی ندارد؟ ایشان درباره استرداد اموال صحبت می‌کند اما لیستی از آثار تهیه نشده و اساسا طبقه‌بندی آثار میراث فرهنگی صورت نگرفته است.»

او در پایان خطاب به نمایندگان گفت: «می‌دانم شما از قبل رأی خود را مشخص کرده‌اید اما آن‌هایی که در ایام محرم به آزادی سرور آزادگان اعتقاد دارند می‌خواهم که رأی آزادانه دهند.»

موافقان مونسان در مجلس

یوناتن بت‌کلیا، عضو کمیسیون عمران مجلس در جلسه علنی امروز (سه‌شنبه) در موافقت با وزیر پیشنهادی گردشگری با تسلیت شهادت حضرت اباعبدالله حسین(ع) گفت: «به عنوان نواده حفاظت کننده از میراث امام حسین (ع) صحبت می‌کنم. نقش میراث فرهنگی در توسعه صنعت توریسم بسیار سازنده است. میراث فرهنگی به عنوان یکی از عناصر قوام دهنده هویت انسانی است، زمینه‌ای را فراهم می‌کند تا دولت بتوانند با کنترل پیامدهای منفی گردشگری با صدور فرهنگ خود به جهان صنعت گردشگری را توسعه دهند.»

او ادامه داد: «آثار صنعت توریسم موجب گسترش تبادلات فرهنگی، افزایش تقاضا برای نمایش آثار فرهنگی و اجتماعی جامعه هدف، توسعه هنرهایی چون تئاتر و امثالهم است. میراث فرهنگی باید برای آیندگان حفظ شود. هویت اقوام در همین آثار قابل احصاء است. اگر امروز اقلیت‌های دینی در ایران، آزاد و راحت هستند و اگر اقوام مختلف در کنار یکدیگر شک نکنید که به خاطر میراث فرهنگی کهن است. وقتی کلیساهای ایران و آثار آشوریان در کلیساها وجود دارد، یعنی این اقوام در سرزمین خود احساس تنهایی ندارند؛ بنابراین نیازمند نظام قدرتمند اداری در این حوزه هستیم.»

عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به بخشی از عملکرد مونسان در سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، گفت: «ایشان در این سازمان کارنامه خوبی در زمینه رشد ۶۶ درصدی درآمد ارزی در سال ۹۷ معادل ۱۱ میلیون و ۶۰۰ میلیارد دلار، افزایش ۴۰ درصدی گردشگران خارجی در چهار ماهه ابتدایی سال ۱۳۹۸، طراحی برند ملی گردشگری کشور و اجرای آن از مهر ۱۳۹۸، جلب مشارکت سازمان‌های تخصصی بین‌المللی برای اجرای شش پروژه گردشگری در ایران، تعیین شهرهای تبریز و همدان به عنوان پایتخت گردشگری، مرمت و بازسازی مسجد جامع ساری و مرمت و بازسازی چندین کلیسای چند صدساله کلیسای ارومیه داشته است.»

مونسان تعهد، تخصص و تجربه لازم را برای تصدی وزارت میراث فرهنگی دارد

مهرداد لاهوتی، نماینده مردم لنگرود در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی صلاحیت علی‌اصغر مونسان برای تصدی وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ضمن بیان موافقت خود با ایشان بیان کرد: «ما در سال گذشته کل منابعی که به سازمان میراث فرهنگی تخصیص دادیم ۶۰۰ میلیارد تومان بوده است و تازه نمی‌دانم که همه این مبلغ به طور کامل تخصیص داده شده یا نه، اما آقای مونسان هر آنچه از دستش برمی‌آمده با این منابع انجام داده است. از سوی دیگر ما حدود ۶۰۰ میلیون دلار صادرات صنایع دستی داشته‌ایم و جزو ۱۰ کشور برتر دنیا قرار گرفته‌ایم.«

او در ادامه اظهار کرد: «امروز صنعت گردشگری رتبه سوم را در اقتصاد دنیا دارد. ما در گام اول این سازمان را به وزارتخانه تبدیل کردیم و حالا باید شرح وظایف برای این وزارتخانه را نیز تغییراتی دهیم. چه کسی با تجربه‌تر از آقای مونسان می‌تواند در این راه به ما کمک کنند؟»

نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: «در سال ۱۳۹۸ ما ۱۱ میلیارد دلار درآمد ارزی داشتیم و همه کشور ورود گردشگران خارجی به ایران را قبول دارند. حدود ۵۲ درصد از گردشگران خارجی افزایش یافته است که حاصل تلاش آقای مونسان است.»

او در ادامه تاکید کرد: «از دیگر اقدامات مثبتی که این سازمان تاکنون انجام داده است حذف روادید برای دو کشور چین و عمان است که امیدوارم بعد از انتخاب آقای مونسان به عنوان وزیر در خصوص برخی از کشورهای دیگر نیز این اتفاق ادامه یابد. آقای مونسان تجربه کافی را برای تصدی این وزارتخانه دارند.»

لاهوتی افزود: «ایشان به استان‌های زیادی سفر کرده و به دنبال مرتفع ساختن دغدغه‌های ماست. ایشان تعهد، تخصص و تجربه لازم را برای تصدی وزارت آموزش و پرورش دارند.»

برنامه‌های آقای مونسان ۵۶ درصد با برنامه‌های مقام معظم رهبری مرتبط بوده است

احمد سالک، نماینده اصفهان از دیگر موافقان مونسان اظهار کرد: «باید توجه کنیم که فعالیت‌های مونسان از دو سال گذشته در این حوزه مطلوب بوده است. در این خصوص در قانون پنج ساله ششم توسعه به کاربرد اقتصادی و کاربرد فرهنگی میراث فرهنگی اشاره شده است که این موضوع در تمامی برنامه‌های آقای مونسان مورد توجه بوده است.»

او ادامه داد: «در کنار توجه به فعالیت‌های اقتصادی و فرهنگی در این حوزه باید به آموزش گردشگران در درون این دو محور توجه کرد، چرا که ذهنیت گردشگران خارجی قبل از سفر به کشور ما به دلیل شیطنت‌های استکبار جهانی و فضاسازی‌ها ذهنیت خوبی نیست ولی هنگامی که از ایران دیدن می‌کنند خود سفیران جمهوری اسلامی و انقلاب در جهان می‌شوند و اینگونه می‌توانیم برنامه‌های انقلاب را در جهان گسترش دهیم.»

سالک با بیان این‌که وزارتخانه میراث فرهنگی حافظ میراث کهن کشور و حافظ انقلاب اسلامی است، اظهار کرد: «همان‌گونه که مقام معظم رهبری فرمودند باید در بخش اقتصادی بگوییم که درآمد گردشگری در کشور ما چند برابر درآمد حاصل از فروش نفت خام است. ۱۲۹ هزار و ۹۹ شغل در این حوزه ایجاد شد و بالغ بر ۶۱۳ میلیارد ارزآوری در این خصوص داشته‌ایم.»

او ادامه داد: «ما جزو ۱۰ کشور توریستی جهان هستیم. ۲۸۱۵ اثر ملی ثبت شد. براساس سیاست اقتصاد مقاومتی، میراث فرهنگی در جایگاه یک ظرفیت درآمدزا مورد توجه قرار گرفته است. آقای مونسان در این حوزه حاشیه‌ها را کاهش داده و موجب کم شدن رانت شده است و در افزایش اشتغال گام‌های موثری برداشته است.»

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در پایان اضافه کرد: «براساس آماری که در اختیار نمایندگان قرار گرفته است برنامه‌های آقای مونسان ۵۶ درصد با برنامه‌های مقام معظم رهبری و اسناد بالادستی و ۳۲ درصد با برنامه‌های ابلاغی دولت، برنامه ششم توسعه و اسناد دیگر مرتبط بوده است. موضوع حائز اهمیت دیگر افتتاح ۲۰۹ پروژه و ۱۴۲۵ واحد بوم‌گردی در این حوزه بوده است.»

مونسان به رعایت شئونات اسلامی عنایت دارد

سید ناصر موسوی لارگانی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز گفت: «این وزارتخانه به همت مجلس دهم تشکیل شده است لذا باید شخصیتی موثر، کاربلد، آشنا به مشکلات هر سه قوه، واقف به ظرفیت‌ها و کمبودهای وزارتخانه جدید و همراه و همسو با دولت در راس کار قرار گیرد تا زیرساخت‌های وزارتخانه جدید را پایه‌ریزی کند.»

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در ادامه موافقت خود با علی‌اصغر مونسان اضافه کرد: «از نقاط قوت ایشان، تحرک قابل ملاحظه در ثبت میراث فرهنگی، تقویت مشارکت بخش خصوصی، استفاده از ظرفیت نهادهای دولتی و عمومی در مرمت بناهای تاریخی و عمومی، توسعه زیرساخت‌های گردشگری، سرمایه‌گذاری در احداث هتل و تلاش برای رشد ۵۰ درصدی گردشگری خارجی با توجه به تحریم‌های ظالمانه ترامپ است.»

او نگاه مونسان را معطوف به مشارکت بخش خصوصی دانست و گفت: «تنها راه توسعه گردشگری همین نوع مشارکت است. سابقه نشان داده که مونسان از لحاظ سیاسی با جناح‌های مختلف همکاری دارد، اما هیچ‌گاه وارد بازی‌های سیاسی نمی‌شود. حضور چند ساله او و نزدیکی به رییس جمهور نیز قابل توجه است.»

موسوی لارگانی با استناد به آمار سازمان جهانی گردشگری، ایران را جزو ۱۰ کشوری دانست که پتانسیل‌های گردشگری زیادی دارد.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی همچنین با اشاره به آمار ۱۲ میلیارد دلاری بانک مرکزی در سهم گردشگران به افزایش ۶۰ درصدی این آمار در دوره علی‌اصغر مونسان تاکید کرد.

نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که انتظارات ما خیلی بیشتر از اینها است، تاکید کرد: «مونسان در امور گردشگری به بعضی از شئونات اسلامی و محدودیت‌ها پایبند بوده و به رعایت این مسائل مهم عنایت ویژه داشته است.»

او خطاب به نماینده ماه‌نشان در مجلس شورای اسلامی که از استفاده آمار در بیانات مونسان انتقاد کرده بود، گفت: «اگر آقای مونسان بخواهند تعداد هتل‌ها، بوم‌گردی‌ها، اقامتگاه‌ها و اشتغال‌های ایجاد شده را بشمارد باید از آمار استفاده کند در غیر این صورت با چه پارامتری می‌توان این موضوعات را عنوان کرد؟»

مونسان مطرح کرد: برنامه‌ریزی برای ورود دو میلیون گردشگر چینی به ایران

علی‌اصغر مونسان وزیر پیشنهادی دولت برای تصدی مسئولیت وزارتخانه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز در جلسه بررسی صلاحیت خود با اشاره به تعدد مسئولیت‌ها در سازمان میراث فرهنگی اظهار کرد: «دیگر بیش از این امکان نداشت که میراث فرهنگی به شکل یک سازمان اداره شود، بنابراین تبدیل این سازمان به وزارتخانه گامی مثبت در جهت ارتقاء ساختار اداری آن است.»

او افزود: «تعامل دولت و مجلس یکی از عواملی که در صورت انتخاب به‌عنوان وزیر در دستور کار قرار خواهند داد و همچنین بنابر فرمایشات رهبری حرکت جهادی و نیت الهی را سرلوحه کار خود خواهم کرد.»

مونسان در ادامه به پیشرفت‌هایی که ممکن است در سال‌های آینده در جهان اتفاق بیافتد اشاره کرد و گفت: «وقوع این پیشرفت‌ها یعنی وقت بیشتر برای اوقات فراغت، گردشگری، تفریح و عبادت افراد بنابراین به جرأت می‌توان گفت که گردشگری تنها کسب و کار فیزیکی است که در آینده رشد خواهد کرد.»

او در ادامه گردشگران خارجی وارد شده به ایران را سفیران جمهوری اسلامی دانست و تصریح کرد: «حدود ۱۰۰ درصد از گردشگرانی که وارد ایران می‌شوند ذهنیتشان با برخی تبلیغات بطور کلی تغییر خواهد کرد و متوجه فرهنگ و تمدن ایران خواهند شد.»

مونسان بیان کرد: «صنعت گردشگری می‌تواند نقشی محرک در اقتصاد کشور ایفاد کند و به‌عنوان حلال مشکلات به ویژه در بخش اشتغال وارد عمل شود چنانچه ایجاد هر شغل در بخش گردشگری تنها به ۵۰ میلیون تومان هزینه نیاز دارد در حالیکه در بخش صنعت ایجاد هر شغل حدود ۵۰۰ میلیون تومان یعنی ده برابر بیشتر هزینه می‌طلبد.»

وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی خاطرنشان کرد: «صنعت گردشگری در ایران به رغم مشکلات ایجاد شده براثر تحریم‌ها که نتایجی چون کاهش پروازهای مستقیم، تلاطم در بازار ارز و مسائلی از این دست را در پی داشت باز هم کاهش پیدا نکرد که این موضوع نتیجه اقدامات سازمان میراث فرهنگی و تبلیغات گسترده در شبکه‌های اجتماعی.»

او در ادامه لغو روادید با کشورهای مختلف را عاملی مهم در افزایش گردشگران ورودی به ایران دانست و گفت: «در چهار ماهه نخست سال گذشته حدود ۸ هزار عمانی به ایران آمادند که بعد از لغو روادید این رقم به ۸۰ هزار نفر افزایش پیدا کرد، درباره کشور چین نیز بعد از لغو روادید ما هدفگذاری کرده‌ایم که در سال نخست یک میلیون گردشگر و در سال دوم دو میلیون گردشگر را به ایران جذب کنیم.»

در پایان نشست امروز مجلس با رأی نمایندگان هر دو وزیر پیشنهادی دولت توانستند به وزارتخانه های خود بروند و به عنوان وزیر مشغول به کار شوند.

به این ترتیب محسن حاجی میرزایی با ۲۰۰ رأی موافق ۴۸ رأی مخالف و۷ رأی ممتنع به عنوان وزیر آموزش و پرورش انتخاب شد.

کل آراء اتخاذ شده در جلسه علنی امروز مجلس ۲۵۵ رأی بود.

علی اصغر مونسان نیز با ۱۶۳موافق، ۸۷ رأِی مخالف و ۵ ممتنع وزیر میراث فرهنگی و گردشگری شد.

کل آرای اتخاذ شده ۲۵۵ رأی بود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار