اصلاح مزاج با ورزش و تغییر تغذیه
تهران (پانا) - مربی بدنساز خوزستانی طی انجام یک پژوهش تحقیقاتی موفق به چاپ مقاله اصلاح مزاج با تغذیه و ورزش شده و معتقد است که این طرح، گامی نو در جهت سلامتی، تناسب اندام و قهرمانی در همه رشتههای ورزش بوده و افراد با ورزش و تغذیه می توانند به اصلاح مزاج خود به بپردازند.
بهگزارش ایسنا، مهدی قنواتی، اظهارکرد: پس از زحمات بسیار در حوزه ورزش، تغذیه و طب کهن ایران، بالاخره توانستم مقالهای در اینخصوص در ژورنال بینالمللی به چاپ برسم. مقالهای که تقریبا با ورودم به عرصه مربیگری و کلاسهای طب سنتیام آغاز شد. طی ۳۰ سال ورزش که با زحمت و گذران وقت و صرف هزینه همراه بود، توانستم در کلاسهای ورزشی و طبی شرکت کرده و موفق به دریافت مدارک معتبر علمی و بینالمللی شوم.
او ادامه داد: بعضی از این کلاسها را فدراسیونهای داخلی و برخی دیگر را با هزینه شخصی خودم جهت ارتقاء دانش ورزشی شرکت کردم و موفق به اخذ مدارک و گواهینامههای بینالمللی از کشورهای سطح یک اروپایی مانند آلمان و انگلستان و همچنین کشور آمریکا شدم.
این مربی بیان کرد: خاطرم هست که چقدر برای مسابقات و بهدست آوردن سکوی قهرمانی تلاش کردم تا آن جا که بعضی وقتها بهدلیل سختی تمرینات، دستها و پاهایم دیگر توان حرکت نداشتند و شبها از دردشان خواب نداشتم اما موضوع مهمی که نشات گرفتن از نیروی جوانی بود، اجازه درجا زدن و توقف در مسیر را نمیداد. اکنون یک دهه از فعالیت ورزشیام گذشته و با توان و کوششی مضاعف، پا به دنیای علوم ورزشی و کسوت مربیگری نهاده و همچنان در این عرصه مانند بازیکن، سعی در قهرمانی جهت ثبت مقالات بهتر و کارآمد در جهان ورزش را دارم.
او بیان کرد: مقالهام با عنوان "ورزش، تغذیه و اصلاح مزاج" نتیجه یک دهه تحصیل، تدریس، تحقیق و پژوهش در زمینه ورزش، تغذیه و طب کهن ایران بوده و هماکنون در ژورنال بینالمللی کشور هندوستان پس از سه ماه داوری به چاپ رسید. امیدوارم این مقاله که به عنوان اولین مورد با رویکرد طب کهن ایران در جهان ورزش که با ابتکار اینجانب به چاپ رسیده، فرصتی باشد برای دانش جدید علوم ورزشی و ورود آن به دانشکدههای تربیتبدنی سراسر جهان. این مقاله با عنوان اصلاح مزاج با تغذیه و ورزش، گامی نو در جهت سلامتی، تناسب اندام و قهرمانی در همه رشتههای ورزش و هدف این طرح اصلاح مزاج است.
قنواتی گفت: این طرح ابتدا بهصورت تحقیق و جمعآوری اطلاعات بود که سال گذشته بهعنوان پژوهش تغییر رویه داد و اکنون میتوان به آن استناد کرد. این پژوهش برای ۲۰۰ نفر از ورزشکاران ورزشی آسو واقع در اهواز، امانیه شرقی انجام شد.
او ادامه داد: براساس تحقیقات و مستندات طب سنتی ایران، بیشتر دانشمندان، حکما، اطباء، و فلاسفه بر این باورند که جهان هستی از چهار عنصر، خاک، آب، باد و آتش تشکیل شده است که در بدن انسان بهصورت اخلاط اربعه سودا، بلغم، دم و صفرا وجود دارند. برای هر کدام از مزاجهای مذکور ۵۰ نفر را مورد بررسی قرار دادیم. هر کدام از این ۲۰۰ نفر ورزشکار، بنا به هدفی ورزش را دنبال میکردند. براساس هدف آنها تمرین را طراحی و تغذیه را تدوین میکردم که رفته رفته تغییرات حاصل میشد. برای مثال وقتی ورزشکاری عنصر خاک در وجودش افزایش مییافت، عوارضی در بدنش بهوجود می آمد که بر حسب علوم موجود پس از طراحی و تهیه تمرین و تغذیه و با گذشت زمان شاهد تغییرات مناسب جهت رسیدن به هدف و با نیرویی بهتر ورزش را دنبال میکرد.
این مربی عنوان کرد: یکی از عوارض کاهش ترشح هورمونهای عضلهساز و رشد بود که به خوبی با اجرای این طرح جبران و تنظیم شد. خواب ورزشکار حداقل بهمدت ۶ ساعت تغییر و منظم شد، گوارش ورزشکار نیز تنظیم و سالم شد و حالتهای افسردگی، پرخاشگری و کاهش آستانه تحمل نیز بهبود یافت. همچنین مورد قابل تامل و توجه دیگر نیز تمرکز ورزشکارانی بود که با اجرای این طرح، میتوانستند با کیفیتی مطلوب برای تمرینات و آزمونهای خود تمرکز و دقت کافی داشته باشد.
او عنوان کرد: همه این موارد و دیگر نکات بهدست آمده در پی اصلاح مزاج با تغذیه و ورزش حاصل شد. منشا این مقاله شروعی جهت ترویج علم نوین ورزش و مزاج در جهان ورزش میتواند همیار مربیان، اساتید، مدرسان و ورزشکاران تا رسیدن به هدف باشد. جا دارد از مقصود نبیلپور نیز جهت تاثیر و رایزنی با ژورنال هدف و سرکار خانم فریبا کیشمس به عنوان کارشناس حرفهای، آمار و دادههای مقالهای تشکر کنم.
ارسال دیدگاه