در گفت‌وگو با پانا مطرح شد

کارگردان برگزیده جشنواره فیلم کودک: سقف زمانی ۱۵ دقیقه‌ای، فرصت حضور در جشنواره را از بسیاری فیلم‌های کوتاه گرفته است

تهران (پانا) - برنده جایزه بهترین کارگردانی دوره پیشین جشنواره فیلم کودک عقیده دارد کوتاه‌شدن زمان فیلم‌های شرکت‌کننده در بخش فیلم کوتاه جشنواره باعث شد فیلم‌های خوب بسیاری فرصت شرکت در این جشنواره را از دست بدهند.

کد مطلب: ۹۴۴۳۷۵
لینک کوتاه کپی شد
کارگردان برگزیده جشنواره فیلم کودک: سقف زمانی 15 دقیقه‌ای، فرصت حضور در جشنواره را از بسیاری فیلم‌های کوتاه گرفته است

محمدرضا حاجی‌غلامی یکی از فیلمسازان پرافتخار سینمای کودک و نوجوان ایران است که فیلم‌های کوتاه و بلند او طی سال‌های اخیر برنده جوایزی از جشنواره‌های داخلی و خارجی شده است.

او که سال گذشته با فیلم بلند «لکنت» در سی و یکمین جشنواره بین‌المللی کودک و نوجوان اصفهان شرکت کرده است جایزه بهترین کارگردانی بخش سینمای ملی و بخش بین‌الملل جشنواره را برنده شد. «لکنت» در آن سال همچنین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران شد و جایزه ویژه یونیسف نیز به بازیگر کودک فیلم تعلق گرفت.

حاجی‌غلامی با همین فیلم برنده دو جایزه از دوره چهل و یکم جشنواره بین‌المللی فیلم رشد شد.

این فیلمساز یزدی که سال ۹۶ با فیلم کوتاه «سلام» در جشنواره فیلم کودک و نوجوان شرکت کرد، پروانه زرین و دو جایزه ویژه هیات داوران سی امین جشنواره بین‌المللی فیلم کودک و نوجوان را از آن خود کرد. وی همچنین برای کارگردانی فیلم کوتاه «جمعه گل» موفق به دریافت سه جایزه از چهل و یکمین جشنواره فیلم رشد شد.

کارگردان «لکنت» که حضور در جشنواره‌های متعدد فیلم کوتاه را تجربه کرده است در گفت‌وگو با خبرنگار پانا درباره تغییراتی که امسال در مقررات حضور در بخش فیلم کوتاه سی و دومین جشنواره فیلم کودک و نوجوان اعمال شده است گفت: امسال فقط فیلم‌های ۳ تا ۱۵ دقیقه‌ای می‌توانند در جشنواره شرکت کنند، درحالی که در دوره‌های پیشین فیلم‌های تا ۳۰ دقیقه‌ای مجاز به حضور بودند و این تغییر در زمان آثار کوتاه باعث شد فیلمسازان بسیاری، ازجمله خودم، فرصت شرکت در جشنواره را از دست دادند.

وی ادامه داد: فکر می‌کنم مدیران جشنواره دلایل خاص خود را برای این تغییر داشتند ولی به نظر من سیاست نادرستی را در پیش گرفتند چون در تعداد فیلم‌های کوتاهی که در یک سال در حوزه کودک و نوجوان ساخته می‌شود رقم چندان چشمگیری نیست و این قانون باعث می‌شود فیلم‌های کوتاه بسیاری فرصت دیده شدن و حضور در رقابت‌ها را از دست بدهند.

حاجی‌غلامی که امسال فیلم کوتاه «ایستگاه اتوبوس» را برای بخش فیلم کوتاه جشنواره فیلم کودک و نوجوان آماده کرده بود درباره محدودیت زمانی فیلم‌های کوتاه در دنیا گفت: در اغلب جشنواره‌های فیلم کوتاه، ازجمله جشنواره فیلم کوتاه تهران، این محدودیت ۳۰ دقیقه است؛ حال در جشنواره‌ای که هدف آن جمع‌آوری و شکوفایی پتانسیل موجود در حوزه کودک و نوجوان کشور است چرا بخشی از این فیلم‌ها به دلیل محدودیت زمانی باید حذف شوند؟ علاوه بر آن فیلم داستانی که برای کودک جذابیت داشته باشد نیاز به تایم حداقل ۲۰ تا ۲۵ دقیقه دارد تا به خوبی از عهده بیان قصه بربیاید.

حاجی‌غلامی در پایان خاطرنشان کرد: گرچه مقررات جدید باعث شد چند فیلم خوب از روند جشنواره حذف شوند، من به نظر هیئت انتخاب و مدیران جشنواره احترام می‌گذارم؛ ولی کاش در عوض این محدودیت‌ها امکانی فراهم می‌شد تا همه آثار سینمای کودک مجالی برای عرضه شدن داشته باشند و مخاطب بتواند خود بهترین‌ها را انتخاب کند.

برنده جایزه بهترین کارگردانی دوره پیشین جشنواره فیلم کودک و نوجوان امسال فیلم بلند سینمایی «گردو» را نیز به دبیرخانه جشنواره فرستاد که فیلم مذکور جزو فیلم‌های منتخب شرکت‌کننده در بخش سینمایی بلند قرار نگرفت.

گفت‌وگو: عاطفه بزرگ‌نیا

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار