در گفت‌وگو با پانا

معاون زیست انسانی محیط زیست: از نوسازی اتوبوس‌های فرسوده قطع امید کرده‌ایم

تجریشی: ۳۰ درصد کامیون‌ها و اتوبوس‌هایی که معاینه فنی دارند، آلاینده هستند

تهران (پانا) - معاون محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست با بیان اینکه ۶ هزار اتوبوس فرسوده در کشور وجود دارد، گفت محیط زیست از نوسازی اتوبوس‌ها قطع امید کرده است.

کد مطلب: ۹۴۱۹۵۳
لینک کوتاه کپی شد
معاون زیست انسانی محیط زیست: از نوسازی اتوبوس‌های فرسوده قطع امید کرده‌ایم

مسعود تجریشی در گفت‌وگو با پانا با تاکید بر ضرورت تدوین برنامه جامع در زمینه نوسازی و بازسازی اتوبوس‌ها اظهار کرد: «اینکه برنامه جامعی برای نوسازی و بازسازی اتوبوس‌های فرسوده وجود داشته باشد ضرورت دارد اما با وضع فعلی اقتصاد در کشور از نوسازی اتوبوس‌ها قطع امید کرده‌ایم چون قیمت اتوبوس نوساز دو میلیارد تومان است و با توجه به تنگناهای مالی رفع آلودگی هوا در اولویت نیست.»

معاون محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست درباره معاینه فنی اتوبوس‌های فرسوده و کامیون‌ها توضیح داد: « در این زمینه تا سال گذشته مشکل اساسی داشتیم که حل شد چون سامانه‌های راهداری با سامانه وزارت کشور مرتبط نبود و کامیون‌ها و اتوبوس‌ها برای دریافت معاینه فنی به مراکزی می‌رفتند و با پرداخت پول برگه معاینه فنی دریافت می‌کردند. به عنوان مثال در یکی از مراکزی که کنترل را جدی کردیم در یک روز ۲۰۰ کامیون و اتوبوس از گرفتن معاینه فنی انصراف دادند چون فهمیده بودند که به آسانی نمی‌توانند معاینه فنی دریافت کنند.

وی افزود: «همچنین در کنار جاده‌ها به صورت داوطلبانه کامیون‌ها و اتوبوس‌ها را کنترل کردیم و متوجه شدیم ۳۰ درصد آنهایی که معاینه فنی دارند، آلاینده هستند. وزارت راه اعلام کرد که تردد کامیون‌ها و اتوبوس‌ها باید استاندارد باشد، این موضوع باعث شد بسیاری از کامیون‌ها و اتوبوس‌های فرسوده به سمت شهرها بیایند. اگر ۳۰ درصد از کامیون‌ها را از سطح جاده‌ها خارج کنیم هیچ اتفاقی نمی‌افتد چون جان مردم شوخی نیست.»

تجریشی خاطرنشان کرد: «از وزارت راه درخواست می‌کنیم بر عملکرد مراکز معاینه فنی سنگین نظارت کافی داشته باشد و با آمدن فصل سرما که آلودگی هوا تشدید می‌شود تقویت نظارت‌ها بر مراکز معاینه فنی سنگین باید افزایش یابد چون به دلیل سردی هوا و بروز پدیده وارونگی دما غلظت آلاینده‌ها تشدید می‌شود.»

وی در پایان با تأکید بر اینکه برنامه‌های مربوط به آلودگی هوا باید در بلندمدت دیده شود، گفت: «متاسفانه برنامه‌ها در کوتاه‌مدت دیده می‌شود در صورتی که باید به کاهش آلودگی هوا بلند‌مدت نگاه شود.»

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار