رابطه بارداری و تشدید اضطراب
تهران (پانا) - چند دلیل برای تجربه اضطراب اضافی طی دوران بارداری وجود دارند. برای شروع، تغییرات هورمونی که طی دوران بارداری رخ می دهند با افزایش اضطراب مرتبط هستند.
بهگزارش عصرایران، اضطراب به معنای نگرانی درباره آینده یا اندیشیدن درباره گذشته تعریف میشود و افراد بسیاری طی دوران بارداری دقیقا این شرایط را تجربه میکنند. شکلگیری و رشد یک زندگی جدید، در کنار تفکر درباره تدارکات تبدیل شدن به یک مادر، سوژه های بسیاری برای تفکر و نگرانی در اختیار شما قرار میدهند.
برخی نگرانیها یا برنامهریزیها یک مهارت تکاملی هستند که به افراد در آمادگی برای بچهدار شدن کمک میکنند. اما این افکار میتوانند از کنترل خارج شده و کیفیت زندگی زن باردار را به روشی چشمگیر تحتتاثیر قرار دهند.
چند دلیل برای تجربه اضطراب اضافی طی دوران بارداری وجود دارند. برای شروع، تغییرات هورمونی که طی دوران بارداری رخ میدهند با افزایش اضطراب مرتبط هستند. همچنین، بسیاری عوامل روانی میتوانند به این شرایط منجر شوند. بهعنوان مثال، اگر در گذشته سقط جنین را تجربه کردهاید یا دوران کودکی غمانگیزی داشتهاید ممکن است نگرانی شما درباره این که چگونه مادری برای فرزند خود خواهید بود، افزایش یابد. رسیدگی به تغییرات کاری، روابط، و وضعیت مالی نیز میتواند سطوح اضطراب را افزایش دهند. در نهایت، اگر سابقه اضطراب دارید، علائم شما ممکن است طی دوران بارداری دوباره بروز کنند.
نظرسنجی که توسط انجمن اضطراب و افسردگی آمریکا انجام شد، نشان داد که ۵۲ درصد زنان باردار احساس اضطراب یا افسردگی بیشتر طی دوران بارداری را گزارش کردهاند. همانگونه که آگاهی ما از سلامت روانی و افسردگی پس از زایمان افزایش یافته است، بسیاری از پزشکان زنان و زایمان طی معاینات روتین خود سطوح اضطراب زنان باردار را نیز بررسی میکنند. اما اگر اضطراب را تجربه میکنید، مراجعه بهیک متخصص سلامت روانی اهمیت دارد. رویکردهای موثر بسیاری برای درمان موفق اضطراب وجود دارند. در ادامه با چند تاکتیک که میتوانند به مدیریت استرس طی دوران بارداری کمک کنند، بیشتر آشنا میشویم.
تهیه یک دفتر وقایع روزانه
یادداشت کردن افکار نگرانکننده میتواند به دستهبندی آنها کمک کند. آنچه که موجب اضطراب و استرس شما شده است را یادداشت کنید و زمانیکه آمادگی حل کردن مشکل را دارید به آن رسیدگی کنید. بارها و بارها خود را درباره موضوعی مشابه قضاوت نکنید و در عوض تلاش کنید فکر خود را درگیر موضوع دیگری کنید.
تمرین ذهنآگاهی
تمرین ذهنآگاهی یک مهارت مادامالعمر است، اما زمانی که با عوامل استرسزای مرتبط با وظایف پدر و مادری مواجه هستید، فوقالعاده مفید خواهد بود. استفاده از تجربههای حسی برای کسب آرامش، تنفس عمیق و جدا شدن از نگرانی میتواند بهشما در فشار دادن دکمه بازگشت به حالت عادی کمک کند.
قاببندی مجدد نگرانیها
درک کنید که اضطراب میتواند بیانگر فقدان کنترل و دانش همهجانبه از آن چیزی باشد که قرار است در آینده رخ دهد. اغلب ما با احساس خستهکننده «چه میشود اگر» مواجه میشویم زیرا در پذیرش عدمکنترل بر شرایط آینده دچار مشکل هستیم. قاببندی مجدد نگرانیها میتواند در کنار آمدن با اضطراب موثر بوده و فوایدی فراتر از دوران بارداری ارائه خواهد کرد.
شناسایی محرکها
اگر میدانید موقعیتهایی خاص موجب بروز اضطراب در شما میشوند، شناسایی این محرکها میتواند به پرهیز و کاهش سطوح اضطراب کمک کند. در شرایطی که ممکن است قادر به کنترل تمام محرکها نباشید، اما آگاهی از این که آنها در پس اضطراب شما قرار دارند میتواند اندکی احساس آرامش را در شما ایجاد کند.
خواب خوب
خواب خوب و راحت طی دوران بارداری میتواند به مسالهای چالش برانگیز تبدیل شود. اما کمبود خواب مزمن میتواند شما را هرچه بیشتر عصبی کرده و به اضطراب منجر شود. استراحت کافی و خواب با کیفیت از اولویتهای اصلی خود قرار دهید زیرا میتواند به عملکرد بهتر در مواجهه با نگرانیها کمک کند.
ارسال دیدگاه