با این 12 کار «از سرعت زندگی بکاهیم»

نگذاریم ماشین زندگی ما را زیر بگیرد

تهران (پانا) - هارتمورت رزا، جامعه‌شناس آلمانی، می‌نویسد که از دوران پیشامدرن تا کنون سرعت جابجایی انسان 100 برابر شده است. سرعت ارتباطات 10 میلیون برابر و سرعت انتقال داده‌ها 10 میلیارد برابر!

کد مطلب: ۹۲۸۹۵۶
لینک کوتاه کپی شد
با این 12 کار «از سرعت زندگی بکاهیم»

به‌گزارش عصرایران، ۲.۵ میلیون سال پیش انسان‌هایی در آفریقا زندگی می‌کردند که مغزشان به آرامی در حال تکامل بود. هر چه می‌گذشت، بخش‌های مرتبط با ادراک، خلاقیت و خردمندی در مغز آنها و نسل‌های بعدی‌شان رشد بیشتری می‌یافت و پیشانی انسان، جلوتر می‌آمد.

روند تکامل مغز انسان، با روند رویدادهای بیرونی هم سرعت و هماهنگ بود؛ بین «رشدمغزی انسان» و «رشد اجتماعی و تکنولوژیکی و ...» یک همگامی تاریخی وجود داشت.

روند تکاملی مغز، پروسه‌ای کند و زمان بر است، به‌گونه‌ای که از ۱۰۰ هزار سال قبل تاکنون، رشد خاصی شکل نگرفته و اصطلاحاً آخرین بروزرسانی مغز انسان مربوط به ۱۰۰۰ قرن پیش است!
چگونه در عصر جدید، با مغز به‌جا مانده از ۱۰۰ هزار سال پیش زندگی کنیم؟

مشخص است که سرعت زندگی در ۱۰۰ هزار سال پیش بسیار کند بوده است. انسان اولیه که در شرق آفریقا می‌زیسته، با همان الگوهای زیستی پدر، جد و پدر جدش زندگی می‌کرد، کارهای اندکی برای انجام داشت، کمتر نگران گذشت زمان بود و تقریباً هیچگاه مجبور نبود دو کار را با یکدیگر انجام دهد یا دهها خبر و محتوا را در چند دقیقه محدود دریافت و تحلیل کند. مغزش نیز با این "روند کُند و با طمأنینه" همراه بود.

در این ۱۰۰ هزار سال هر چند خود مغز پیشرفت خاصی نداشته اما دنیای بیرون از خود را بسیار پیشرفته کرده است.
هارتمورت رزا، جامعه‌شناس آلمانی، در کتاب معروف‌اش به نام "شتاب اجتماعی" می‌نویسد که از دوران پیشامدرن تا کنون سرعت جابجایی انسان ۱۰۰ برابر شده است. سرعت ارتباطات ۱۰ میلیون برابر و سرعت انتقال داده‌ها ۱۰ میلیارد برابر!

نکته اینجاست که بخش اعظم این تحولات شگرف، در همین ۲۰۰ سال اخیر رخ داده است و ۲۰۰ سال در تاریخ چند میلیون ساله تکامل مغز، اساساً زمانی محسوب نمی شود.

نتیجه این است: مغزی با طمأنینه و به‌جا مانده از ۱۰۰ هزار سال پیش با دنیایی جدید و بسیار سریع.

این وضعیت، یعنی عدم‌تطابق سرعت درونی با سرعت بیرونی، منشأ بسیاری از استرس‌ها، ناکامی‌ها، ترس‌ها، نزاع ها و مشکلات بشر امروزی است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار