هشدار درباره پیامدهای حذف بودجه ۸۰ میلیاردی ترک اعتیاد

معتادها زیاد می‌شوند!

تهران (پانا) - با هجوم مواد مخدر صنعتی و سنتی و با وجود فعالیت ۷ هزار کمپ ترک اعتیاد، درباره تعداد معتادان واویلایی داشتیم یعنی از پس این همه معتاد که برخی تعدادشان را تا سه میلیون و حتی بیشتر  می دانند، بر نمی‌آمدیم و حالا بودجه ۸۰ میلیاردی ترک اعتیاد هم حذف شده و به‌نوعی خودمان به معتادها گفته‌ایم که بروید معتادتر شوید چون ما برای درمان شما پول نداریم!

کد مطلب: ۹۲۵۱۱۶
لینک کوتاه کپی شد
معتادها زیاد می‌شوند!

به‌گزارش خراسان، گاهی درباره نگرانی‌ها از فصل بودجه‌بندی هشدار داده می‌شد اما حالا که این حذف، عینی شده و پیامدهای آن پیش‌روی سیستم درمانی کشور قرار گرفته است، صدای رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت بلند شده است. مهدی شادنوش رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت، یکی از جدی‌ترین مشکلات کنونی در حوزه درمان و ترک اعتیاد را حذف ردیف بودجه بیمه‌ای برای ترک اعتیاد دانسته و گفته است: سال گذشته ۸۰ میلیارد تومان بودجه درمان و ترک اعتیاد بود که از سوی سازمان‌های بیمه‌گر اختصاص می‌یافت و می‌توانستیم برای درمان معتادان با روش‌های نوین اقدام کنیم که متأسفانه این بودجه امسال حذف شده است. هم‌اکنون بسیاری از بیمارستان‌های سراسر کشور بدهی‌های کلانی به‌خاطر بیماران معتادی دارند که توسط نیروهای انتظامی معرفی شده و تحت‌درمان قرار گرفته‌اند، اما هیچ منبعی برای پرداخت این بدهی‌ها وجود ندارد.

۷هزار مرکز ترک اعتیاد
شادنوش با بیان این که حدود ۷هزار مرکز ترک‌اعتیاد در کشور وجود دارد، افزود: این کمپ‌ها اقداماتی در زمینه کاهش اعتیاد به مواد مخدر انجام می‌دهند که بخش زیادی از آن ها خصوصی و بخشی نیز دولتی هستند.

یک میلیون و ۲۰۰هزار معتاد
مهدی شادنوش با اشاره به شناسایی و ثبت حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار معتاد در کشور گفت: وزارت بهداشت هم‌اکنون بر مراکز ترک اعتیاد سرپایی که خود برای آن‌ها مجوز صادر کرده است، از طریق دانشگاه‌های علوم پزشکی نظارت می‌کند و دیگر مراکز ترک اعتیاد زیرنظر سازمان بهزیستی اداره می‌شوند.
به‌گفته او یکی از مشکلات موجود جدا کردن معتادان مشکوک به ایدز و هپاتیت از دیگر معتادان در این مراکز است.
او عنوان کرد: گاهی دیده می‌شود این معتادان توسط نیروی انتظامی و پلیس قضایی از سطح شهر جمع‌آوری می‌شوند اما از ورودشان به کمپ‌ها ممانعت به‌عمل می‌آید که این موضوع برخلاف پروتکل درمانی ابلاغ شده از سوی وزارت بهداشت به این مراکز است. وزارت بهداشت طی این پروتکل اعلام کرده است که نیازی به جداسازی معتادان مشکوک به ایدز و هپاتیت نیست و این افراد باید شناسایی شوند و علاوه بر طی روند ترک عادی مواد مخدر، روند درمان بیماری ثانویه آن ها نیز در کمپ‌ها آغاز شود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار