رئیس پلیس راهور خبر داد
فوت بیش از 17 هزار نفر در تصادفات جادهای سال 97
تهران (پانا) - رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا گفت در سال گذشته 17 هزار و 181 نفر در تصادفات جادهای، جان خود را از دست دادند و در این میان 365 هزار نفر نیز مجروح و مصدوم شدند.
به گزارش پایگاه خبری پلیس، سردار سیدکمال هادیانفر در نشستی خبری با اشاره به اقدامات و تلاش گسترده پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا برای کاهش تصادفات و جانباختگان حوادث جادهای و افزایش انضباط ترافیکی اظهار کرد: ۳۳ دستگاه و سازمان متولی توسعه انضباط ترافیکی و کاهش حوادث جادهای در کشور هستند. ترافیک، روانسازی، ایمنی خودرو و جادهها از مباحث مهمی است که این ۳۳ دستگاه باید به آن بپردازند و همگام و همسو با پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا برای کاهش تصادفات و جانباختگان تلاش کنند.
وی با گریزی به آمار جانباختگان تصادفات در سال گذشته افزود: در سال ۹۷، ۱۷ هزار و ۱۸۱ نفر در تصادفات جادهای، جان خود را از دست دادند و در این میان ۳۶۵ هزار نفر نیز مجروح و مصدوم شدند.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا ادامه داد: امروزه ترافیکی یکی از دغدغههای مهم جوامع بشری است و شاهدیم که سالانه ۱.۳ میلیون نفر در دنیا جان خود را به دلیل تصادف از دست میدهند که ۳ عامل انسان، جاده و وسیله نقلیه در وقوع حوادث جادهای موثرند که در این میان عامل انسانی سهم ۹۲ درصدی دارد.
سردار هادیانفر بیان کرد: اکنون در هزار و چهل شهر کشور، حوزه ترافیک شهری پلیس راهور فعال است، از طرفی ۲۰۰ هزار کیلومتر وسعت جادههای شهری و فرعی است و ۹۱ درصد ترددهای کشور در این وسعت از جادهها صورت میگیرد و سهم ناوگان هوایی و ریلی فقط ۹ درصد است بنابراین با توجه به این حجم از ترددها باید زیرساختهای جدی کشور تقویت شود.
وی اضافه کرد: اکنون ۲۲ میلیون و ۲۷۰ هزار و ۱۸۷ دستگاه خودرو و ۱۱ میلیون دستگاه موتورسیکلت فعال در کشور داریم، همچنین ۴۱ میلیون دارای گواهینامه در کشور وجود دارند که این افراد یا گواهینامه موتورسیکلت یا گواهینامه از نوع پایه یک و پایه دو دارند.
این مقام عالی انتظامی در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح آمار تصادفات و جان باختگان دو ماهه اخیر سال جاری پرداخت و افزود: در دو ماهه اخیر براساس آمار پزشکی قانونی، ۲ هزار و ۵۸۴ نفر در تصادفات درون و برون شهری جان خود را از دست دادهاند و این معادل میانگین روزانه ۲۵ نفر کشته است.
وی یادآور شد: از این جامعه آماری کشته شدگان در دو ماهه اخیر، ۹ نفراز سرنشینان در سنین کودکی بودند.
وی با تأکید بر لزوم استفاده از کمربند ایمنی در ترددهای شهری و جادهای افزود: متأسفانه در ترددهای درون شهری معادل ۶. ۴ (۳۰کشته) افزایش به ویژه در بزرگراهها و آزادراهها داشتهایم، از طرف دیگر در ترددهای برون شهری و جادهای میزان جانباختگان ۹ درصد معادل ۱۸۱ نفر کاهش را شاهد بودهایم.
رئیس پلیس راهور ناجا در تحلیل و آنالیز روند جانباختگان تصادفات در دو ماهه اخیر سال جاری یادآور شد: ۵۴ درصد فوت اولیه مربوط به سرصحنه تصادف و ۶ درصد حین انتقال به مراکز درمانی و ۳۹ درصد در مراکز درمانی جان خود را از دست دادهاند.
سردار هادیانفر با اشاره به سهم ۲۵ درصدی واژگونی در وقوع تصادفات و جان باختگان یادآور شد: سرعت غیرمجاز و سبقت غیرمجاز محور اصلی وقوع واژگونی است. به طوری که در تعطیلات عید سعید فطر این سهم به ۴۰ درصد نیز افزایش یافت.
این مقام عالی انتظامی خاطرنشان کرد: در سه ماهه اول سال جاری ۲ هزار و ۳۶۸ راننده مقصر باعث جان باختن ۳ هزار و ۸۶۳ هموطن شدند؛ یعنی هر راننده مقصر باعث جان باختن ۶/۱ نفر شده است.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا تصریح کرد: متأسفانه از اول تیرماه تا دوشنبه ۳ تیرماه ۶۴ نفر در تصادفات جادهای جان خود را از دست داده و هزار و ۳۷۵ نفر نیز مجروح و مصدوم شدهاند.
ضبط بیش از ۵ هزار گواهینامه از رانندگان حادثهساز
سردار سید کمال هادیانفر در ادامه این نشست خبری بیتوجهی به جلو، سرعت و سبقت غیرمجاز و خستگی و خواب آلودگی را از عوامل جدی تصادفات اعلام و اظهار کرد: اگر رانندگان به این عوامل به طور جدی توجه کنند قطعا شاهد کاهش تصادفات و جان باختگان خواهیم بود.
وی در تشریح نقش وسائط نقلیه در وقوع تصادفات افزود: خودروهای سواری سهم ۵۹ درصدی و موتورسیکلتها سهم ۲۷ درصدی در وقوع تصادفات دارند ؛ البته در برخی از استان های شمالی کشور مانند گیلان و مازندران سهم موتورسیکلت در وقوع تصادفات تا ۸۱ درصد نیز میرسد.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا ادامه داد: وانت بار ۷.۳ درصد، کامیون ۴.۴ درصد و اتوبوس های مسافربری یک درصد در وقوع تصادفات نقش دارند. ۶۳ درصد تصادفات در محورهای اصلی، ۲۵ درصد در محورهای فرعی و ۱۲ درصد در محورهای روستایی اتفاق می افتد. ۲۵ درصد تصادفات از ساعت ۱۶۰۰ تا ۲۰۰۰ اتفاق می افتد و از طرفی باید بگویم ساعات ۱۲۰۰ ظهر تا ۲۰۰۰ اوج وقوع تصادفات می باشد.
وی اضافه کرد: در دو ماهه اخیر، بیشترین تصادفات مربوط به استانهای قزوین، هرمزگان، یزد، گلستان، اصفهان و غرب تهران است. همچنین کمترین تصادفات با کمترین کشته را در استان های خوزستان، تهران بزرگ، لرستان، زنجان و مازندران شاهدیم.
هادیانفر در تشریح وضع شماره گذاری در ۳ ماهه اول سال ۹۷ خاطرنشان کرد: در مجموع نقل و انتقال خودروهای وارداتی و داخلی ۶.۱ درصد کاهش و از طرفی نوشمارهگذاری خودروهای وارداتی و تولید داخل نیز در این بازه زمانی کاهش ۶۰ درصدی داشته است.
وی تصریح کرد: در نقل و انتقال و نوشماره گذاری موتورسیکلت نیز شاهد رشد ۳۸ درصدی می باشیم. در ۳ ماهه اول امسال ۴۳۳ هزار و ۳۱۰ فقره گواهینامه چاپ شده که ۲۹۸ هزار نفر گواهینامه پایه ۳ در این بازه زمانی دریافت کردهاند و درواقع رانندگان جدیدی هستند که تا یک سال حق رانندگی در جادههای کشور را ندارند و صرفا باید تردد درون شهری داشته باشند.
این مقام عالی انتظامی با تشریح وضع تصادفات و کشته شدگان در سال گذشته (سال ۹۷) بیان کرد: با اجرای طرح تابستانی در سال گذشته متاسفانه شاهد بودیم علیرغم تمام اقدامات پیش بینی شده توسط پلیس و تأکید بر قانون مداری روزانه ۱۳ نفر در معابر شهری و ۴۴ نفر در جاده های برون شهری جان خود را از دست دادند. به عبارتی در تابستان سال گذشته به طور میانگین، روزانه ۵۷ نفر بر اثر تصادفات جان خود را از دست داده و کشته شدند.
این مقام عالی انتظامی خاطرنشان کرد: هزینه مستقیم و غیرمستقیم برای هر تصادف فوتی، در ۳ ماهه اول سال گذشته معادل ۱.۱ میلیارد تومان و برای هر مجروح ۴۰۰ میلیون تومان بود که با توجه به وضعیت اقتصادی اکنون، قاعدتا این مبلغ و هزینه در سال جاری افزایش و رشد داشته است.
وی یادآور شد: در تابستان ۹۷ ، ۹۷۲ عابر معادل ۱۹ درصد جان خود را از دست دادند که این میزان درباره راکبان موتورسیکلت در بازه زمانی اشاره شده ؛ هزارو ۲۸۰ نفر معادل ۲۵ درصد است.
این مقام عالی انتظامی با تأکید بر این که با تخلفات حادثه ساز به شدت برخورد می کنیم ، اظهار کرد: سرعت و سبقت غیرمجاز خط قرمز پلیس است و ابلاغ کرده ایم خودروی رانندگان تخلفات حادثه ساز در صورتی که بدون خانواده باشند تا ۷۲ ساعت توقیف شود اما اگر برای بار اول مرتکب تخلفات حادثه ساز شوند و با خانواده همراه باشند، خودرویشان به صورت ساعتی توقیف و پس از اخذ تعهد امکان ادامه مسیر را دارند.
رانندگان اتوبوسهای مسافربری زیر ذرهبین پلیس
وی بیان کرد: در اجرای طرح تابستانی امسال تأکید شده رانندگان اتوبوسهای مسافربری حتما زیر ذره بین پلیس راهور باشند در کنار این مهم بر لزوم اخذ معاینه فنی، استفاده از سامانه کنترلی توسط راننده اتوبوس مسافربری نیز تأکید و توصیه شده است.
سردار هادیانفر خطاب به مسافران اتوبوس های برون شهری اعلام کرد: از مسافران درخواست داریم با شماره پیامکی ۱۱۰۱۲۰حتما راننده قانونمند یا راننده متخلف را به ما معرفی کنند، در صورتی که از سوی این سامانه پیامکی راننده متخلفی معرفی شود، در اولین پلیس راه خودرو مذکور متوقف میشود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به کاربری دوربین ها در ثبت تخلفات بیان کرد: در حال حاضر هزار و ۹۰۰ دوربین فعال در جاده های کشور داریم و ان شاء الله به زودی دو هزار دوربین دیگر نیز به آنها افزوده می شود.
سردار هادیانفر همچنین درباره ضبط گواهینامه رانندگان متخلف مطرح کرد: تاکنون ۵ هزار و ۲۹ گواهینامه مربوط به رانندگان متخلف توسط پلیس راهنمایی و رانندگی ضبط شده و برابر آیین نامه، این رانندگان باید کلاس های آموزشی در نظر گرفته شده را نیز طی کنند. همچنین ۶۴ هزار و ۹۴ گواهینامه نیز در آستانه ضبط است و این گواهینامه ها مربوط به رانندگانی است که تخلفات حادثه ساز را مکررا مرتکب شده و در این باره نیز پیامک هشداری را دریافت کرده اند.
سردار هادیانفر ادامه داد: ۶۳ درصد تصادفات در ۳۰ کیلومتری شهرها اتفاق می افتد و تأکید داریم رانندگان حتما با آرامش رانندگی کرده و به مقررات راهنمایی و رانندگی و هشدارها و توصیه های پلیس توجه کنند.
اجرای طرح پرداخت تقسیطی جرایم راهنمایی و رانندگی
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا از اجرای طرح پرداخت تقسیطی جرایم خبر داد و گفت: مالکان خودروهای توقیفی دارای یک میلیون تومان جریمه، میتوانند به صورت اقساط یک ساله، جرایم را پرداخت کنند. برابر قانون، خودروهای دارای بالای یک میلیون تومان جریمه باید از سوی پلیس راهور توقیف و به پارکینگ هدایت شوند که اکنون بیش از ۸۱ هزار و ۷۵ دستگاه خودرو در پارکینگهای کشور به دلیل جریمه بالای یک میلیون تومان، توقیف است.
وی با اشاره به بازدید میدانی و نامحسوس از پارکینگهای مختلف توقیف خودرو افزود: در بازدیدها دریافتیم که غالب خودروهای توقیفی از نوع پراید، پژو آر دی و ... هستند که متعلق به کسانی هستند که از طریق خودرو امرار معاش میکنند از طرفی این خودروها دارای جرایمی با طیف مختلف مبلغی از یک میلیون تا ۱۵ میلیون تومان هستند.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا با استناد به ماده ۴۷ قانون محاسبات کشور مبنی بر دادن مهلت به افراد دارای دیون دولتی اضافه کرد: برای کمک به رانندگانی که خودروهایشان به دلیل جرایم بالای یک میلیون تومان، مدتها است در پارکینگ ها توقیف است و به استناد ماده ۴۷ قانون محاسبات کشور، طرحی برای اجرای تقسیط جرایم تدوین و به تأیید فرمانده ناجا رسید و پس از طی این مرحله با تأیید وزیر کشور، دستورالعمل اجرای طرح به ردههای متولی ابلاغ شد.
سردار هادیانفر ادامه داد: البته اجرای این طرح شامل خودورهایی است که حائز شرایطی چون؛ نداشتن سن فرسودگی ( خودرو سواری ۲۰ سال، سواری عمومی بنزین سوز و دوگانه سوز ۱۲ سال و موتورسیکلت کاربراتوری ۶ سال )، فاقد شکایت قضائی و ... باشند.
این مقام ارشد انتظامی تشریح کرد: مالک در این طرح متعهد به پرداخت جریمه ظرف مدت یک سال به شیوه اقساطی است و تا زمانی که جریمه به طور کامل تسویه نشود، مالک حق انتقال و فروش خودرو را ندارد.
وی اضافه کرد: مالک پس از اتمام پرداخت جریمه و تسویه حساب، می تواند به پلیس راهور مراجعه کند و پلیس بر برگه پارکینگ عنوان شکایت برطرف شد را ثبت و مهر میکند.
سردار هادیانفر در پاسخ به سوالی درباره اینکه این طرح شامل پرداخت هزینه پارکینگ نیز میشود، گفت: خیر، اجرای طرح تقسیطی صرفا مربوط به جرایم راهنمایی و رانندگی است.
وی یادآور شد: حتی اگر خودرویی اکنون جریمه بالای یک میلیون تومان دارد و به هر دلیلی توقیف نشده باشد، مالک میتواند به صورت تقسیطی این جریمه را پرداخت کند و در واقع باید بگویم اجرای طرح تقسیطی جرایم راهنمایی و رانندگی صرفا به خودروهای توقیفی معطوف نیست.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا در بخش دیگری از سخنان خود درباره خودروهای دارای پلاک موقت بیان کرد: به استناد ماده ۵۰ و ۷۸ قانون گمرک کشور، برای خودروهای گذر موقت، امکان نقل و انتقال و خرید و فروش وجود ندارد.
این مقام ارشد انتظامی یادآور شد: متأسفانه در برخی از سایتها چون شیپور و دیوار، آگهیهایی با عنوان نقل و انتقال یا خرید و فروش خودروهای دارای پلاک موقت دیده میشود که باید بگویم امکان چنین فرآیندی وجود ندارد و برخی از افراد سودجو به دنبال کلاهبرداری هستند.
سردار هادیانفر درباره راکبان موتورسیکلتی که بیش از حد مجاز بار میزنند نیز خاطرنشان کرد: در کلان شهرهایی چون تهران به ویژه در محدوده بازار شاهدیم که راکب موتورسیکلتی به اندازه توان یک وانت بار، وسایل گوناگون حمل و نقل میکند که باید بگویم پلیس با چنین مواردی نیز به شدت برخورد میکند.
وی اضافه کرد: از طرفی پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا، به وانت بارهایی که بیش از ۵ سال از عمر آنها نگذشته باشد پلاک عمومی میدهد تا محدودیتی در تردد نداشته باشد.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا با اشاره به ارسال پیامکی تخلفات به رانندگان یادآور شد: از طریق سامانه پیامکی تخلف رانندگان متخلف به شماره تماسی که در ثبت سند ارائه شده است، ارسال میشود و اگر عدهای عنوان میکنند که این پیامکها را دریافت نمی کنند باید با مراجعه به مراکز شماره گذاری اطلاعاتشان را به روز کنند.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا در بخش پایانی سخنان خود در پاسخ به سوالی درباره وضع خودرویی که مالکش فوت شده است، گفت: برابر ماده ۸ و ۹ آییننامه راهنمایی و رانندگی ناجا، وراث فرد فوت شده موظف هستند ظرف ۶ ماه خودرو را تعیین تکلیف کنند و پس از تعیین تکلیف، پلاک از نام فرد فوت شده خارج میشود.
ارسال دیدگاه