تئاتر می تواند به یک جاذبه توریستی در آذربایجان شرقی تبدیل شود
تبریز(پانا) - داور نخستین جشنواره ملی نمایشنامه نویسی میرزا آقا تبریزی عنوان کرد: باید در نظر داشت که توجه بیشتر به تئاتر در استان آذربایجان شرقی، هم برای ترک زبانان خارج از ایران در ترکیه و جمهوری آذربایجان و هم برای علاقمندان این حوزه که برای تفرج و سیاحت به تبریز سفر میکنند، میتواند تئاتر را به یک هدف توریستی تبدیل کند.
عطاالله کوپال در خصوص برگزاری نخستین جشنواره ملی نمایشنامه نویسی در آذربایجان شرقی اظهار کرد: به نظر می رسد از این رویداد ملی استقبال خوبی به عمل آمده چراکه در مقایسه با جشنواره های مشابه تعداد نمایشنامه هایی که به مرحله داوری رسیده، نشان از توجه خاص مخاطبان دارد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود ابراز کرد: برگزاری جشنواره ای به نام میرزا آقا تبریزی در سرزمین زادگاه او مایه خشنودی بوده و امیدوارم در سایر شهرها نیز، چنانچه نمایشنامهنویس چشمگیری در تاریخ تئاتر آن شهرستان وجود دارد، گروه های صنفی تئاتری، و برای بزرگداشت آن نمایشنامه نویس آستین بالا بزنند.
کوپال یکی از اصلی ترین نیازهای تولید آثار در حوزه نمایشنامه نویسی را انبوه سازی نمایشنامه های دو زبانه دانست و گفت: نیازهای ضروری برای تولید آثار بومی در استان آذربایجان شرقی وابسته به تولید نمایش های دو زبانه به زبان فارسی و ترکی است.
وی افزود: همچنین باید در نظر داشت که تبدیل تئاتر در استان آذربایجان شرقی به یک جاذبه توریستی، هم برای ترک زبانان خارج از ایران در ترکیه یا جمهوری آذربایجان و هم برای علاقهمندان این حوزه که برای تفرج و سیاحت به تبریز سفر میکنند، میتواند به عنوان یک هدف توریستی تاثیرگذار خواهد بود.
داورنخستین جشنواره ملی نمایشنامه نویسی میرزا آقا تبریزی اذعان داشت: گمان می کنم از آنجایی که این جشنواره در شهرستان تبریز و همچنین مرتبط با فرهنگ آذربایجان برگزار می شود بر احیای سنتهای نمایشی در شهرهای این خطّه بسیار موثر باشد.
وی با بیان اینکه بالا بردن کیفیت جشنواره وابسته به تشویقی است که از شرکت کنندگان در جشنواره به عمل میآید، ادامه داد: مهمترین و بهترین تشویق در راستای کیفیت عبارت است از امکان چاپ و همچنین اجرای نمایشهای برگزیده، علاوه بر این از آموزش نیز نباید غافل شده و برای علاقهمندان تا حد امکان دورههای آموزشی برگزار شود.
کوپال در خصوص آثار ارسالی به نخستین جشنواره ملی نمایشنامه نویسی میرزا آقا تبریزی افزود: آثار ارسالی مثل تمام جشنواره ها دارای فراز و نشیب هایی است برخی از آثار بسیار چشمگیر بودند برخی نیز از کیفیت پایین تری برخوردار بوده اند.
داور نخستین جشنواره ملی نمایشنامه نویسی میرزا آقا تبریزی در بخش دیگری از سخنان خود ابراز کرد: همانطور که در فراخوان جشنواره اعلام شده مضمون بیشترِ آثار، مرتبط با آذربایجان، فرهنگ این منطقه بومی و رخدادهای تاریخی و یا فولکلور مربوط به آن است.
وی در خصوص نقاط ضعف آثار ارسالی توضیح داد: مهمترین نقطه ضعف نمایشنامههای ارسالی مثل دیگر آثار نمایشنامه نویسان جوان، فقدان تعلیق و کشمکش و یا فقدان داستانهای قوی نمایشی است، برخی آثار نیز دارای تعلیقهای بسیار قوی بودند.
کوپال ادامه داد: در مجموع تئاتر باید بتواند مخاطب را شیفتهی صحنه کند و نباید او را در هنگام تماشای اثر خسته کند، قبل از هر موضوعی، این به کیفیتِ ممتاز نمایشنامه باز میگردد که تماشاگر تئاتر را کاملاً راضی از تماشاخانه به بیرون بفرستد.
داور نخستین جشنواره ملی نمایشنامه نویسی میرزا آقا تبریزی در رابطه با نقاط قوت این رویداد نیز تشریح کرد: نقاط قوت نمایشنامهها از یک سو در احیای فرهنگ سرزمین آذربایجان و از سوی دیگر در گروِ کاربرد صحیح و سنجیده شگردهای نمایشنامهنویسی و خلق درام است.
وی همچنین در خصوص معیار داوری آثار توضیح داد: داوری بر معیار ارتباط اثر با موضوع فراخوان جشنواره و همچنین در پیوند با قابلیت های نمایشی اثر و کیفیت دراماتیک آن بوده، اینکه تا چه اندازه شگردهای خلق درام در اثر به خوبی به کار رفته و نهایتاً معیار مهم این است که آیا نمایشنامه بر روی صحنه اجرای موفق و درخوری خواهد داشت یا خیر.
عطاالله کوپال در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: آرزومندم این جشنواره دبیرخانه دائمی داشته باشد که هم در طول برگزاری مراسمِ اصلیِ جشنواره، یعنی در روز اعلام آرا، درصورت امکان جلسات آموزشی سخنرانی و کارگاههای تخصصی اجرا شود.
کوپال خاطرنشان کرد: همچنین در طول سال از سوی دبیرخانهی این جشنواره که به نام نمایشنامه نویس ارزشمند ایرانی ایوب آقاخانی مزین شده کارگاه های آموزشی برگزار شود تا جوانان علاقهمند و مسلط به نگارش به زبان ترکی در این کارگاه ها شرکت کنند و آثار ارزشمند خود را هر سال به دبیرخانه جشنواره برای داوری ارسال کنند.
ارسال دیدگاه