رئیس سازمان نوسازی مدارس: مدارس سیلزده لرستان تا مهر ماه آماده نمیشوند
خسارت ۴۴۰ میلیاردی سیل به مدارس کشور
تهران (پانا) ـ پیش از ماه مبارک رمضان و در هفته معلم، کلنگ سهمدرسه در سهشهر گمیشان، آققلا و گنبد توسط وزیر آموزش و پرورش زده شد.البته این اقدام بهصورت نمادین و برای شروع عملیات اجرایی مدارس مناطق سیلزده بوده است و به این معنی نیست که برای شروع سال تحصیلی جدید آماده می شود.
بهگزارش ایلنا، مهرالله رخشانیمهر با اشارهبه آخرینوضعیت مدارس مناطق سیلزده گفت: در مناطق سیلزده کلاسهای اغلب دانشآموزان تمام شده و ما باید برنامههای بعد را در نظر بگیریم.
او درباره اعتبارات در نظر گرفتهشده برای تعمیر و ساخت مدارستخریبی و آسیبدیده مناطق سیلزده گفت:برای این اقدام سه اعتبار ۱۵ میلیارد تومانی به سهاستان ابلاغ کردیم و همچنین سه اعتبار ۵ میلیاردی برای سهاستان گلستان، لرستان و خوزستان برای خرید میز، صندلی، نیمکت و سیستمهای گرمایشیشان نیز ابلاغ شد. اخیرا نیز یک گردهمایی با حضور خیرین در سالن همایشهای صدا و سیما برگزار شد که خیرین در آن برنامه تعهد مبلغی حدود ۲۲۰ میلیارد تومان را دادند.
رخشانیمهر درخصوص آماده شدن مدارس مناطق زلزلهزده استان کرمانشاه و سیلزده خوزستان تا مهرماه گفت:ما تا مهرماه باید دو اقدام اساسی انجام دهیم، در همین راستا محوریتمان برای دو استان کرمانشاه و استان خوزستان است. ما سعی داریم تا اول مهر مدرسههای زلزلهزده استان کرمانشاه را تحویل بدهیم. در سال تحصیلی جدید در مناطق زلزلهزده استان کرمانشاه دیگر هیچ مدرسه کانکسی وجود نخواهد داشت، اما برخی از مدارس از قبل بهصورت کانکسی ساخته شده بودند و عموما در روستاها هستند که باقی خواهند ماند. ما هر مدرسهای که در اثر زلزله تخریب شده را خواهیم ساخت و هیچ کانکسی در مدارس زلزلهزده مستقر نخواهد بود، بیش از یکسال است که تلاش میکنیم، این کار را به اتمام برسانیم.
او اضافه کرد:یک اقدام دیگر این است که در استان خوزستان همه مدارس سیلزده و آنهایی که تخریبی هستند را تخریب کنیم و دوباره بسازیم و آنهایی که نیاز بازسازی دارند را تعمیر کنیم. بنابراین آمادگی مدارس دو استان کرمانشاه و خوزستان برای رسیدن به مهرماه اولویت ما هستند.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با بیان اینکه مشکلات ما در استانهای گلستان بهمراتب کمتر از استانهای دیگر است، گفت:در استان لرستان ما فقط به تعمیر مدارس آسیبدیده میرسیم و به ساخت کامل مدارس تا مهرماه نخواهیم رسید، زیرا هم تعداد مدارس زیاد است و هم روستاها با گرفتاریهای زیادی مواجه هستند. اگر پروسه ساختمدارس استان لرستان سهماهه انجام شود، یعنی کیفیت کار پایین است، بنابراین ما به زمان بیشتری برای ساختمدرسه نیاز داریم، از اینرو ممکن است در مهرماه سال آینده برخی از مدارس استان لرستان همچنان دوشیفت باشند. برنامهریزی ما در استان لرستان برای مهرماه سال ۹۹ معطوف شده است.
رخشانیمهر در پاسخ به این سوال که بیشترین مدارستخریبی در کدام استانها بودهاند، گفت:بیشترین مدارس آسیبدیده در خوزستان بوده، ولی شدت خرابی و میزان خرابیها در استان لرستان است، همچنین میزان حجم گل و لای در مدارس استان لرستان بهشدت بالا بوده است.
او درباره میزان خسارتی که سیل بهمدارس استانهای سیلزده وارد کرده است، گفت:حدود ۴۴۰ میلیارد تومان بهمدارس ما در استانهای سیلزده خسارت وارد شد و ۱۵۰۰ مدرسه در این سه استان آسیب جزئی و کلی دیدند.
رئیس سازمانوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور درباره بودجه در نظر گرفتهشده دولت برای بازسازی مدارس مناطق سیلزده گفت:با توجهبه تلاش دولت و سازمان برنامه و بودجه ما منتظر بودجه نماندیم و با کمک خیرین و منابعی که از قبل در اختیار داشتیم، عملیات ساخت را شروع کردیم. حدود ۲۲۰ میلیارد خیرین تعهد دادند و ۶۰ میلیارد هم خودمان دادیم که در نهایت حدود ۲۸۰ میلیارد این بودجه تامین شده است.
ارسال دیدگاه