محمد علیآبادی در گفت وگو تفصیلی با پانا:
موفقیت ما در˝اینچوان˝درمعرض خطر است/بودجه ما به یک سوم تقلیل یافته است/دعا میکنم به جام جهانی برویم
خبرگزاری پانا: رئیس کمیته ملی المپیک گفت: سال بسیار بسیار سختی را پیش رو داریم و این برای مسابقات آسیایی اینچوان که در ماه ششم و هفتم سال برگزار می شود، بسیار خطرناک است.
محمد علی آبادی در حاشیه بازدید از خبرگزاری پانا در گفت و گو با خبرنگاران ورزشی عنوان داشت " دعا می کنم تیم ملی فوتبال به جام جهانی برود " آنچه در ادامه می خوانید متن گفت وگوی تفضیلی انجام شده با وی است:
شاهد کاهش ۲۰ درصدی بودجه هستیم
بودجه در حال حاضر توسط مجلس در حال بررسی است و امیدواریم هرچه زودتر نهایی و جهت اجرا به دولت ابلاغ شود اما آنچه که برای امسال در نظر گرفته شده با توجه به شرایط اقتصادی کشور مبلغ ۵۵ میلیارد سال گذشته به مبلغ ۴۵ رسیده است، کاهش رقم ۲۰ درصدی را نشان می دهد. در سالی که باید به مسائل اقتصادی فکر کرد و با دست بسته تری موارد هزینه را بیش از پیش رعایت کرد، می شود ۲۰ درصد کاهش را تحمل و با برنامه ریزی جای خالی این کاهش را پر کرد اما مشکلی که وجود دارد ۶۰ تا ۷۰ درصد مسائل ما ارزی است. ما پیش از این دلار را با قیمت ۱۲۰۰ تومان تهیه و پرداخت می کردیم و امروز این ارز به مبلغ ۳۵۰۰ تومان خریداری می شود. افزایش ۳ برابری دلار این معنی را برای ما دارد که بودجه ما به شدت کاهش پیدا کرده است.
بودجه کمیته ملی المپیک به یک سوم کاهش می یابد
از طرفی در بخش ریالی هم که طی ۲ سال گذشته هزینه می کردیم تقریبا هزینه ها ۲ برابر شده است. این هزینه ها شامل تهیه بلیط هواپیمای داخلی، پول غذا، هزینه هتل ها و حقوق ریالی پرداختی به مربیان و ورزشکاران داخلی می شده است. از طرفی واقعیت این است بودجه ما از نظر برابری در مقابل بودجه سال گذشته که به حدود یک سوم رسیده است. این مطلب کار را در اجرا برای ما سخت کرده است که امیدواریم انتخابات برگزار بشود و آرامشی بر جامعه اقتصادی و فکری ـ روانی و سیاسی ما حاکم شود.
نتیجه گیری در اینچوان در معرض خطر است
امیدوارم رئیس جمهور آینده بتواند مسائلی را که الان گرفتار آن هستیم حل بکند تا بتوانیم با پیگیری و جذب بودجه بیشتر مشکلات را زودتر برطرف کنیم، در غیر این صورت باید بگوئیم سال بسیار بسیار سختی را پیش رو داریم و این برای مسابقات آسیایی اینچوان که در ماه ششم و هفتم سال برگزار می شود، بسیار خطرناک است. من اعلام می کنم ما تمام سعی خود را می کنیم، جایگاهی را که با سختی و مشقت به دست آوردیم، حفظ کنیم. در همین رابطه گزارش هایی را تهیه و به رئیس جمهور جدید کشور تقدیم خواهیم کرد تا به یاری ما بیایند و ما بتوانیم جایگاه بهتری نسبت به گذشته به دست بیاوریم.
برای ارتقا رتبه گوانگژو فقط ۶ ماه وقت داریم
ما برای المپیک برزیل فرصت داریم و می توانیم خود را مجدد احیا کنیم. این موضوع هم به این خاطر است که ورزش ما دارای ظرفیت های خوبی است. ممکن است برخی مواقع این ظرفیت ها افت کند یا پنهان شود اما به محض تامین منابع و شروع کار ما می توانیم بازسازی و احیا مجدد داشته باشیم. من برای المپیک ۲۰۱۶ نگران نیستم. نگرانی من بابت بازی های اینچوان کره است که فقط یکسال فرصت داریم و چند ماه آینده را با انتخاب رئیس جمهور، معرفی وزرا به مجلس، روز کار آمدن ورزا و تجدید نظر در خصوص کادر همکاران ایشان سپری می شود و این کار تا پایان سال جاری تمام وزارت خانه از جمله وزارت ورزش را درگیر خواهد کرد. به این ترتیب ما در سال آینده تا مسابقات اینچوان فقط ۶ ـ ۷ ماه برای بازسازی و آماده سازی تیم فرصت داریم. این یعنی یک خطر بالقوه برای ما که سعی می کنیم با عرق، تعصب و اشتیاق جوانان بتوانیم بر کمبودهای مالی و زمانی فائق آئیم.
دو طرف کوتاه بیایند مشکل روسای برطرف شده حل می شود
حل و فصل مساله روسای برکنار شده یکی از مشکلات ماست که داریم از طرق مختلف آن را پیگیری می کنیم. قصد داریم تا مشکل را حل کنیم به همین منظور به روسای فدراسیون های برکنار شده ارتباط می گیریم تا بتوانیم مشکلات را برطرف کنیم . از آن ها خواهش می کنیم در این موضوع کوتاه آمده و موضوع را پیگیری نکنند. در حال صحبت با وزیر ورزش هستیم تا با مساعدت وی موضوع را حل کنیم. از ۲ طرف خواسته ایم بخشی را وزیر ورزش نادیده بگیرد و از روسای برطرف شده خواستیم تا به خاطر منافع کشور مراعات کنند تا این مجادله حل شود و در نهایت مشکل رفع شود.
عرب ها به کمک پول همه کار می کنند
از دست رفتن کرسی های بین المللی و عدم توفیق در کسب کرسی جدید چند وجه دارد. برخی کشورهای اطراف ایران به خاطر منابع مالی بسیار بالایی که در اختیار دارند، در مجامع نفوذ کرده و بسیاری از کرسی ها را به دست می آوردند. در فدراسیون های جهانی، بین المللی و حتی منطقه ای هم چون منابع مالی یک نیاز است، به این موضوع اهمیت داده می شود که نماینده کدام کشور پس از برگزیده شده می تواند حامی مالی بهتری باشد.
کج سلیقگی و بد سلیقگی دلیل کرسی ها از دست رفته
در محدوده و منطقه ای که ما در غرب آسیا قرار گرفتیم اکثر کشورها عرب هاست که منابع مالی خیلی خوبی دارند و هم لابی خوبی با هم می کنند. یعنی برای گرفتن این پست ها با هم کنار می آیند. بحث آخر کج سلیقگی و بد سلیقگی در داخل کشور خود ما هست که به محض این که کسی به عنوان وزیر ورزش می شود، می آید به دنبال تغییر فدراسیون ها است در حالی که در فدراسیون ها، دولت نباید نقشی در رابطه با تغییرات داشته باشد اما این اتفاق در کشور ما می افتد که یکی از مشکلاتی است که دامنگیر ما شده است.
پست های قبلی بین المللی بر اساس لیاقت افراد به دست آمده بود
اعتراف می کنم پست هایی که ایرانی ها در سراسر دنیا می گیرند فقط بر اساس لیاقت شخصی است چون بچه های ایرانی برای کسب جایگاه پول خرج نمی کنند. موضوع دیگر این است یک پست بین المللی که با زحمت توسط دوستان ما به دست می آید و هیچ تشکیلات ایده پردازی وجود ندارد که از این ها حمایت کند. از چند وقت قبل کمیته ای را با نام " کمیته صیانت از پست های بین المللی " ایجاد و به دنبال این هستیم تا با آمدن یک رئیس فدراسیون جدید، او به فکر حذف پست بین المللی نفر قبل از خود نباشد. قصد داریم تا این کار را تبدیل به یک قاعده کرده و حمایت لازم را به عمل بیاوریم.
همه چیز در نتیجه گیری خلاصه می شود
اتفاقاتی که در فدراسیون فوتبال افتاده است در ۲ بخش قابل بررسی است. اول، بخش مدیریت لیگ ها فوتبال است که خیلی خوب انجام شده است. دوم، بحث فوتبال نوجوانان و جوانان، فوتسال و فوتبال ساحلی در ۲ بخش آقایان و خانم ها اتفاق خوبی بوده ولی متاسفانه توجه به آن کم است. در حال حاضر فدراسیون فوتبال به تنها چیزی که توجه می کند این است که تیم ملی در جام جهانی چه حضور می تواند داشته باشد، آیا تیم به المپیک می رود یا خیر و در بازی های آسیایی چه نتیجه ای را به دست می آورد! این ۳ نکته ای است که مورد توجه مردم است.
قدرت های جدیدی در حال ورود به فوتبال هستند
در دنیا اتفاقات عجیب و غریبی افتاده و هزینه های بسیار کلانی در کشورهای اطراف ما در فوتبال خرج می کنند، حاشیه هم ندارند و دائم هم بین آن ها جنگ و جدال نیست. قدرت های جدیدی در حال ورود به فوتبال هستند که کار ما را سخت می کند اما اگر کلی بخواهم بگویم، حاصل حضور در ۳ رخداد جام جهانی، المپیک و آسیایی ضعیف بوده است. در این زمینه باید دلائل آن را مورد بررسی قرار داد و دید فدارسیون در چه بخشی مقصر است. چه بخشی از آن به حواشی ورزشی موجود در کشور بازمی گردد، باید دید چه بخش آن به ورزش دولتی ما مربوط می شود.
کنفدراسیون فوتبال آسیا تمام ملاک ها را در نظر می گیرد
برای انتخاب فدراسیون برتر قاره آسیا ملاک این نیست که تیم ما به جام جهانی رفته است یا نه بلکه در بین فاکتورهای موجود معدل گیری می شود. کنفدارسیون فوتبال آسیا نظم و انضباط تیم ها را بررسی می کند، امکانات یک کشور را در یک فوتبال می سنجد و رعایت مقررات و قوانین داوری را بررسی می کند. اگر کشوری دارای حاشیه های آلودگی و درگیری با فساد باشد، بررسی می کند، موفقیت تیم های بانوان را مورد بررسی قرار می دهد و در مجموع عنوان می شود فدراسیونی موفق بوده یا خیر.
شاید روزی به این نتیجه برسیم که لیگ ۱۴ تیمی بهتر است
چارچوب وظائف مربی تیم ملی مشخص است و نظری در مورد اظهار نظر " کی روش " در خصوص ۱۶ تیمی شدن لیگ ندارم. این به شرایط باز می گردد چرا که ممکن است شرایط به طوری باشد که برگزاری لیگ با ۱۴ تیم و اتمام مسابقات در ۲۶ هفته، زمان لازم را در اختیار تیم ملی قرار دهد تا آمادگی بیشتری کسب کند. در اروپا به فواصل ۴ ـ ۵ روز یک مسابقه برگزار می کنند اما ما با استانداردهای اروپا خیلی فاصله داریم. باید سعی کنیم تا به استانداردهای آنان نزدیک شده و سپس همانند آن ها عمل کنیم.
امروز سرمایه گذاری بخش خصوصی در ورزش توجیه اقتصادی ندارد
سرمایه گذاری در ورزش را باید بخش خصوصی انجام بدهد و این بخش جایی ورود پیدا می کند که منافع آن حفظ شود. به دلیل گران بودن قیمت زمین و بالا بودن هزینه ساخت مجموعه، عدم اختصاص امتیازات ویژه مثل وام های خاص و زمین اجاره ای توسط دولت در نتیجه سرمایه گذاری در ورزش توجیه اقتصادی ندارد. ما باید به این سمت برویم که برای تشویق سرمایه گذاری بخش خصوصی در ورزش، وام های ویژه با بهره کم و زمین با اجاره های بلند مدت در اختیار علاقمندان قرار گیرد.
حدادی با هزینه کمیته ملی، حدادی شد
احسان حدادی ساخته پرداخته کمیته ملی المپیک و داخل کشور است. ما طی چند سال برای وی هزینه کردیم و به اردوهای انفرادی اعزام شده است، مربیان اختصاصی استخدام شده است تا احسان حدادی چهره شود. به نظرم وی باید با چارچوب کشور خود بیشتر آشتی کند. همین الان هم که او در امریکا حضور دارد، کمیته ملی المپیک به وی کمک های خوبی کرده و برای وی منابع مالی فرستاده است اما ما این قدر ظرفیت نداریم که هر ورزشکاری در هر کشوری که خواست برود و زندگی کند، وی را حمایت مالی کنیم. در حال حاضر پولی نیست که به آن ها بدهیم چرا که زندگی کردن در کشور امریکا و پرداخت دستمزد مربی بسیار سنگین است.
ارسال دیدگاه