جزئیات دیدار 5 عضو فراکسیون امید با «اسماعیل بخشی» در مجلس
مطهری: بخشی و وکیلش درخواست دیدار با شخص بنده را داشتند
تهران (پانا) - اسماعیل بخشی روز سهشنبه در صفحه اینستاگرام خود گفته بود که با هیچ کمیته تحقیقی در تهران دیدار نکرده است؛ حالا اما همه اعضای مختلف فراکسیون امید مجلس از برگزاری جلسه دو ساعته با او سخن گفته و تاکید دارند که این نشست برگزار شده است.
فاطمه سعیدی، سخنگوی این فراکسیون روز پنجشنبه در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی توئیتر بر این مسئله تاکید کرد و نوشت: «بر خلاف آنچه عنوان شده، بخشی روز سهشنبه هفته جاری با وکیلشان به مجلس آمدند و با چهار نفر از اعضای فراکسیون امید دیدار و گفت وگو کردند که یکی از این افراد خود من بودم!»
او متذکر شد: «ما چهار نفر از طرف فراکسیون امید ماموریت داشتیم تا با او در مجلس دیدار کنیم. این جلسه نزدیک دو ساعت به طول انجامید و پس از آن نیز با مسئولان وزارت اطلاعات نشستی برگزار شد.»
بعداز این اظهارات بود که فرزانه زیلابی، وکیل اسماعیل بخشی در اظهاراتی که ایرنا آن را منتشر کرد تایید کرد که این فعال صنفی کارگری با نمایندگان مجلس شورای اسلامی و یکی از اعضای هیات مامور شده توسط دادستان کل کشور برای بررسی ادعای شکنجه بخشی در زندان توسط نیروهای وزارت اطلاعات دیدار کرده است.
منابع آگاه در این زمینه به پانا گفتند که اسماعیل بخشی روز سهشنبه به دعوت علی مطهری، نایب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی و همزمان با برگزاری جلسه وزیر اطلاعات با اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در بهارستان حاضر شده و با ۵ تن از نمایندگان مجلس دیدار کرده و در نشستی دو ساعته به بررسی مسائل و ادعاهای خود پرداخته است.
عبدالکریم حسینزاده، نائب رئیس فراکسیون امید درباره این جلسه به ایران گفته است که روایت اسماعیل بخشی در جلسه یاد شده از شکنجه به گستردگی ادعاهای قبلی او نبود که در فضای مجازی منتشر شد.
همین طور جلال میرزایی، مسئول کمیته سیاسی فراکسیون امید هم پیشتر به خبرآنلاین گفته بود که «مطابق اظهارات آقای بخشی، ایشان در اختیار اداره اطلاعات شوش قرار گرفته و پس از سه ساعت بازجویی با یک ماشین به اتفاق چهار متهم دیگر در معیت دو مأمور امنیتی به اهواز منتقل میشوند. در طول مسیر انتقال که تقریباً در بازه زمانی دو ساعته بوده، آقای بخشی مدعی است که مورد ضرب و شتم واقع شده است. در طول ۲۵ روز حضور در بازداشت هم براساس اظهارات خودش برخورد محترمانهای با او صورت گرفته است هر چند ایشان ادعا میکند سلولش در کنار زندانیان دستگیر شده داعشی قرار داشته است. به همین جهت در طی مدت بازداشت دچار آسیبهای روحی شده است.»
او اضافه کرده که «کل دوره دستگیری آقای بخشی از روز اول تا آزادیاش ۲۵ روز بوده است. در طی این مدت خود آقای بخشی اذعان دارد که در داخل زندان و سلول انفرادیاش برخورد مناسب و در خور شأنی با او صورت گرفته است. هیچ گونه اهانت و تنبیهی در طی این مدت نبوده است. اما بخش اصلی داستان به مسیر شوش تا اهواز مربوط میشود. صحبتهای آقای بخشی نشان میهد که نمیتوان عنوان شکنجه را به برخوردهای صورت گرفته با ایشان در طول مسیر دو ساعته داد. اما براساس گفتههای بخشی، زد و خوردهای محدودی میان طرفین صورت گرفته است. مجموع اظهارات آقای بخشی هم گویای این است که غیر از اتفاقات داخل ماشین، اتفاق و برخورد خاصی با ایشان در طول دوره بازداشتش نشده است.»
علیمطهری، نایب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی امروز در گفتوگویی که ایران آن را منتشر کرده اظهارات آمده در فوق را تایید کرده و متذکر میشود که بخشی در نشست با فراکسیون امید شکنجه نشدن در دوران بازداشت را تایید کرده است.
متن این گفتوگو را در زیر میخوانید:
شما به همراه چند نفر دیگر از نمایندگان با آقای بخشی در مجلس دیدار داشتهاید. میتوانید بفرمایید این دیدار با چه مقدماتی و در چه مسیری انجام شده بود؟
اصل قضیه این بود که آقای ترک همدانی، وکیل دادگستری با دفتر من تماس گرفت و گفت آقای اسماعیل بخشی و وکیل ایشان مایل هستند با شما درباره مسائل دوره بازداشت آقای بخشی دیداری داشته باشند. من گفتم که مانعی ندارد و بهتر است وقتی ایشان ادعایی دارد، صحبتشان را بشنویم. البته بهتر دیدم برخی نمایندگان دیگر هم حضور داشته باشند و به همین دلیل بنا شد چند نفر دیگر از همکاران نماینده هم به این دیدار بیایند، مثل آقای کاظمی نماینده ملایر، خانم سعیدی نماینده تهران، آقای حسینزاده نماینده نقده و اشنویه و آقای جلال میرزایی نماینده ایلام.
خب در این دیدار چه گذشت؟
ایشان یعنی آقای بخشی آمد و ماوقع را شرح داد و توضیح داد که ماجرا از چه قرار بوده و ما هم توضیحات ایشان را شنیدیم. صبح فردای این دیدار هم در جلسه فراکسیون امید، وزیر اطلاعات با برخی معاونان این وزارتخانه و مدیرکل اطلاعات استان خوزستان حضور داشتند. این افراد هم حرفهایشان را در فراکسیون امید زدند و یک ویدئویی را هم از اظهارات آقای بخشی پخش کردند. به هر حال دیگر قضاوت این ماجرا با ما نیست و با مقامات قضایی و مردم هست که ببینند واقعیت ماجرا چه بوده.
آقای مطهری؛ آیا میتوانید بفرمایید آقای بخشی در جلسهای که با شما و چند نفر از نمایندگان داشت، همچنان بر شکنجه در طول بازداشت اصرار داشت؟
ایشان میگفت که ابتدای بازداشت که ما را به ستاد خبری وزارت اطلاعات بردند، دو ساعت آنجا بودیم و بعد از شوش ما را به اهواز انتقال دادند. ایشان میگفت در این دو جا یعنی در ستاد خبری در شوش و در فاصله مسیر انتقال بنده را مورد ضرب و شتم قرار دادند و به نوعی شکنجه کردند.
نظر مسئولان وزارت اطلاعات چه بود؟
آنها میگفتند ماجرا به این صورت که عنوان شده نبوده، بلکه خود ایشان درگیر شده با مأموران و به زد و خورد پرداخته و آنها هم مجبور به واکنش شدهاند. حرف دو طرف ماجرا به این صورت بود.
یعنی درباره دوره بازداشتی که ایشان در اهواز بود بحث بیشتری نشد؟ چون آقای بخشی مدعی بود در آنجا شکنجه شده.
بله در دوره بازداشت را یادم نمیآید که چیزی گفته باشد. ایشان بیشتر درباره همان زمان حضور در ستاد خبری وزارت اطلاعات در شوش و فاصله انتقال به اهواز تأکید داشت.
برآورد خود شما از اظهارات دو طرف ماجرا چیست؟ آیا میتوان از آن به نتیجه خاصی رسید یا نیاز به بررسی بیشتر دارد؟
این دیگر وظیفه قوه قضائیه است که رسیدگی بکند. اینجا قضاوت ما خیلی معتبر نیست.
آقای مطهری؛ این دیداری که انجام شد، در قالب کمیته تحقیق بود یا نه؟
نه. اینها درخواست ملاقات با شخص من را داشتند که من هم چند نفر دیگر از نمایندگان که نام بردم را دعوت کردم که در این دیدار باشند. این ربطی به فراکسیون نداشته است.
به نظر شما دلیل اینکه در میان افکار عمومی طرح ادعاهایی علیه نهادهای رسمی کشور براحتی و گاه بدون ارائه مستندات کافی پذیرفته میشود، چیست؟
دلیل آن این است که مسئولان معمولاً اطلاعرسانی نمیکنند یا دیر اطلاعرسانی میکنند و اگر خطایی کرده باشند، عذرخواهی نمیکنند تا اعتماد جامعه جلب شود.
مطهری در اظهارات مذکور بیان میکند که با استناد به آن عملا میتوان اظهارداشت که پست اینستاگرامی بخشی مبنی بر دیدار نکردن با «هیات تحقیقی از مجلس، دولت و قوهقضائیه» صحت دارد. مطهری میگوید که دیدار صورت گرفته شخصی بوده و این یعنی هیات تحقیقی با اسماعیل بخشی دیدار نکرده است و سایر نمایندگان حاضر در این دیدار به دعوت مطهری در این نشست حاضر شدهاند.
با تمام این تفاسیر به نظر میرسد باید منتظر اعلام نظر نهایی هیات تحقیق قوهقضائیه به ریاست دادستان کل کشور ماند و دید سرنوشت ادعاهای اسماعیل بخشی چگونه خواهد شد.
ارسال دیدگاه