صادرات بیش از 46 میلیون دلار سنگ از معادن فارس در 9 ماهه گذشته
شیراز (پانا) - رییس سازمان صنعت ، معدن و تجارت استان فارس در دیدار با فرماندار شهرستان خرمبید ضمن بررسی توانمندیها ومشکلات معادن و سنگبری های شهرستان، گفت : هم اکنون در خرمبید 22 معدن فعال و 130 کارخانه سنگبری با ظرفیت سالیانه بیش از 500 هزار تُن انواع سنگ با اشتغال بیش از یک هزار نفر و تعداد حدود 53 طرح سنگبری در دست اجرا است.
علی همتی با تاکید بر اینکه استان فارس و منطقه خرمبید دارای معادن غنی کانیهای غیرفلزی و سنگهای تزئینی مناسبی است، افزود: باید از این ظرفیتهای خدادادی برای اشتغال پایدار و افزایش تولید صادرات محور استفاده بهینه شود.
همتی گفت: سنگهای معدن خرمبید از نوع مرمریت کرم رنگ بسیار مرغوب است که به علت مرغوبیت بالا از شهرت جهانی برخوردار است که علاوه بر تامین نیاز داخلی به خارج از کشور نیز صادرمی شود .
وی با تاکید براینکه ظرفیتهای موجود در این شهرستان مزیتی مهم هستند که باید سرمایهگذاران از آنها استفاده کنند تصریح کرد : علاوه بر حمایتها به منظور توسعه صنایع فرآوری سنگ ، ضرورت دارد برای استقرار فناوریهای جدید در این حوزه مانند ساخت کاغذ از ضایعات سنگ و فرآوری ذخایر سنگ آهن هماتیتی شهرستان که هم اکنون در کارخانجات سیمان بعنوان ماده اولیه فرعی مصرف می شود نیز گام های اساسی بیش از پیش برداشته شود که از اولویتهای کاری سازمان است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس در ادامه گفت: وجود معادن بسیار غنی در استان ازجمله انواع خاک نسوز، انواع سنگ تزئینی، سنگآهن،سرب،روی،کرومیت،مس،منگنز، سنگ گچ، دولومیت، نیکل و سنگ آهک و همچنین موقعیت مناسب نظیر همجواری با کشورهای حاشیه خلیجفارس و فراهم بودن ظرفیتهای لازم برای صادرات مواد معدنی ، موقعیت ممتازی برای استان فراهم کرده است که با سرمایه گذاریهای لازم وبهره مندی از فنآوریها وتکنولوژی روز دنیا بستر بسیار مناسبی برای اشتغال استان فراهم می کند.
وی با اشاره به ظرفیت بالای فارس در زمینه معادن گفت: معادن فارس زمینه اشتغال مستقیم بیش از ۸ هزار نفر را فراهم کرده است لذا وجود معادن غنی نهتنها در استان فارس بلکه در کشور از جمله ظرفیتهایی است که اگر به آن توجه ویژه شود همچون دیگر صنایع زیرساختی کشور قابلیت رقابت در بازارهای جهانی را داراست.
همتی افزود: براساس آمارهای صادراتی در ۹ ماهه سالجاری حدود ۴۶ میلیون دلار سنگ معدن از استان صادر شده است.
وی ادامه داد: جلوگیری از فعالیتهای اکتشافی- بهرهبرداری غیرمجاز در چارچوب قانون، برنامهریزی برای محاسبه دقیق میزان برداشت از معادن و وصول حقوق دولتی مربوط به آنها، بررسی و تامین اعتبارات لازم برای زیرساختهای بخش معدن، پیگیری برای فراهم کردن بستر لازم برای توسعه صادرات مواد معدنی فرآوری شده و برنامهریزی برای فعال کردن معادن و محدودههای اکتشافی غیرفعال و متروکه ، اجرای طرح مطالعاتی اکتشاف مواد معدنی در سطح استان، تکمیل طرح بانک جامع اطلاعات معادن، از جمله مواردی است که در دستور کار سازمان است و موفقیتهایی حاصل شده است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس وضع قوانین و مقررات برای جلوگیری از خام فروشی مواد معدنی و تخصیص تسهیلات و همچنین ضوابط تشویقی برای فرآوری، صدور مجوز ورود ماشینآلات معدنی دست دوم با شرایط خاص، تشکیل جلسات شورای معادن در استانها که عملیاتی شده است و ایجاد شعبه صندوق بیمه فعالیتهای معدنی در استان و ارائه خدمات صندوق تحت وب را از جمله اقداماتی دانست که در بهبود جایگاه استان در حوزه معادن اثرگذار است.
وی اظهار کرد: تامین امکانات نرمافزاری و سختافزاری برای بخش معدن بهویژه نیروی انسانی مورد نیاز با توجه به وسعت زیاد استان، هماهنگی مطلوبتر بانکهای عامل برای تامین مالی با نرخ کارمزد مناسب و جلب همکاری صندوق ضمانت صادرات ایران برای صدور ضمانتنامه لازم با کارمزد مناسب، اخذ وثیقههای قابل ارائه و کمک مسئولان محلی برای رفع مزاحمتهای محلی از راهکارهایی است که اجرای آنها میتواند در زمینه توسعه معدنی استان موثر باشد.
شهرستان خرم بید به مرکزیت صفاشهر در ۱۷۸ کیلومتری شمال استان فارس و شیراز واقع شده و از شهرستان های فعال معدنی، صنعتی استان فارس محسوب می شود.
ارسال دیدگاه