لاریجانی: مدرس مجلس را نقطه قضا و قدر مملکت میدانست
تهران (پانا) - رئیس مجلس شورای اسلامی به تشریح خلقیات و سجایای اخلاقی آیت الله مدرس پرداخت.
علی لاریجانی در ابتدای جلسه علنی امروز مجلس شورای با گرامی داشت یاد و خاطره آیتالله سید حسن مدرس و روز مجلس، اظهار کرد: «در صد سال اخیر قیام های بزرگی به رهبری روحانیت صورت پذیرفت، به عنوان مثال نهضت تنباکو به رهبری میرزای شیرازی یا قیام یا قیام مشروطیت به رهبری علمای نجف و تهران و شیخ فضل الله نوری یا حرکت های انقلابی مرحوم مدرس در چند دوره مجلس که از حساس ترین دوران تاریخ است.»
او با اشاره به قیام خیابانی و میرزا کوچک خان جنگلی گفت: «در هر یک از این قیامها، نکتههایی نهفته است که دانستن آنها ضرورت دارد و به همین دلیل رهبری معظم انقلاب به جوانان به ویژه دانشجویان توصیه فرمودند با "با تاریخ آشنا شوید، تاریخ درس است و از تاریخ بسیاری از درسها می توان آموخت".
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: «در این میان، شهید مدرس واقعا ستارهای درخشید و ماه مجلس شد به طوری که ملکالشعرای بهار درباره او میگوید یکی از شخصیتهای ایران که از فتنه مغول به بعد نظیرش به آن کیفیت و از حیث صراحت لهجه و شجاعت در علم سیاست خطابه و امور اجتماعی دیده نشده، سید حسن مدرس است.»
لاریجانی با تاکید بر وجود رجالی بزرگ در طول تاریخ ایران، خاطرنشان کرد: «ما رجال اصلاحطلب و فداکاری مانند امیر کبیر، سید جمال و ملک متکلمین داشته و داریم، اما مدرس از حیث تمام امور چیز دیگری بود. در چند دورهای که این مرد بزرگ در مجلس حضور داشت گاه به عنوان ناظر مجتهد مصوبات و گاه به عنوان نماینده مردم برای استقرار اسقلال در ایران جایگاهی جز مجلس قائل نبود.»
رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین بیان کرد: «مدرس در مجلس ششم همان زمان فرمود، مجلس مرکز ثقل و نقطه قضا و قدر مملکت ایران است. اگر یک روز هم به عمر مجلس شورای ملی بماند و کسی بر خلاف مشروطیت اقدام کند از وکلات منعزل است. مدرس به اتحاد و همگرایی میان ملت ایران و در جهان اسلام باور عمیق داشت.»
ارسال دیدگاه