هشدار هاشمی به مسئولان استانی وزارت بهداشت: هر کسی اعتقادی به نظام ارجاع ندارد، برود
تهران (پانا) - وزیر بهداشت خطاب به روسای دانشگاههای علوم پزشکی و معاونان بهداشت دانشگاهها گفت هر کسی اعتقادی به نظام ارجاع ندارد، باید برود و مسئولیت خود را ترک کند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت بهداشت، سیدحسن هاشمی در اجلاس معاونان بهداشت دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی سراسر کشور با اعلام این مطلب اظهار کرد: هر کسی اعتقادی به نظام ارجاع ندارد باید برود و مسئولیت خود را ترک کند و این مطلب را در اجلاس معاونان درمان دانشگاههای علوم پزشکی نیز گفتهام. بنابراین کسی باید فعالیت کند که به نظام ارجاع اعتقاد کامل داشته باشد.
وزیر بهداشت استقرار نظام ارجاع را عاملی برای تقویت اقتصاد سلامت و کاهش هزینهها عنوان کرد و افزود: نظام ارجاع مزیتهای بسیار زیادی از جمله عدالت در دسترسی به خدمات سلامت دارد و اهمیت دادن به این موارد برای کشور مهم است، اما برای اداره و مدیریت نظام سلامت، حتما باید نظام ارجاع مستقر شود.
هاشمی خاطرنشان کرد: بیمه سلامت برای هزینههای خود در سال جاری، سقف تعیین کرد، بخشی از هزینهها را میتوان با نظام ارجاع، کنترل کرد و نظام ارجاع میتواند مقدمهای باشد تا گایدلاینها(راهنمای بالینی) عملیاتی و نظارتها تقویت شوند.
وزیر بهداشت پیش زمینه اجرای نظام ارجاع را الکترونیکی شدن خدمات سلامت عنوان کرد و گفت: در حوزه بهداشت حتما باید اشکالات سامانههای پرونده الکترونیک سلامت اصلاح شوند. همچنین سامانههای بهداشت، درمان و آموزش، باید یکسان شوند چون هر حوزهای نمیتواند برای خود سامانههای متعددی داشته باشد.
هاشمی با تاکید بر اهمیت الکترونیکی شدن خدمات حوزههای بهداشت و درمان خاطرنشان کرد: اگر سیستم اطلاعات بیمارستانی قوی و کاملی در کشور وجود داشته باشد، رئیس دانشگاه و یا مسئولان به راحتی میتوانند میزان منابع و مصارف را به دقت و با جزییات مشاهده و برای آن برنامهریزی کنند.
لزوم تکمیل و رفع اشکالات سامانههای سیب، سینا و ناب در حوزه بهداشت
وزیر بهداشت یادآور شد: یکی از اقدامات مهمی که باید انجام شود، کامل کردن سامانههای سیب، سینا و ناب در معاونت بهداشت است. البته باید اشکالات و مشکلات این سامانهها با سرعت برطرف شود.
هاشمی تاکید کرد: یکی از اقدامات مهم دیگری که باید انجام شود، ارتقای سواد افرادی است که بهداشت را به مردم آموزش میدهند. این افراد باید ابتدا خودشان آموزش ببینند و این آموزشها باید مداوم باشد و از نظر شخصیتی نیز افراد سالمی باشند و کار خودشان را دوست داشته باشند چون کار کردن در حوزه بهداشت، مانند معلمی کردن است و حتما باید برای نیروهای موجود و افرادی که در قالب خرید خدمت به کار گرفته میشوند، برنامه های آموزشی داشته باشیم.
وزیر بهداشت جذب نیرو از طریق خرید خدمت را مهم دانست و گفت: راه نجات ما این است که بر روی سیاستگذاری و نظارت، متمرکز شویم. خوشبختانه در مناطق حاشیه شهرها به برکت برون سپاری خدمات، موفقیتهای بزرگی در حوزه بهداشت به دست آمده و یا در حوزه دندانپزشکی اگر برنامههای معاونت بهداشت با استفاده از خرید خدمت نیروها و برون سپاری خدمات انجام شود، موفقیتها چشمگیر خواهد بود.
برون سپاری خدمات، خدمت بزرگی به کشور است
وی ادامه داد: برون سپاری خدمات در همه بخشها ادامه پیدا خواهد کرد و شک ندارم که حوزه معاونت درمان نیز مجبور میشود که مسیر معاونت بهداشت را ادامه دهد و مهم است که در این مسیر، انتخابهای صحیحی داشته باشیم و پیمانکاران مناسب انتخاب شوند و آیین نامه ها در صورت نیاز، اصلاح شوند. در همین راستا داروخانهها و آزمایشگاهها به بخش غیر دولتی واگذار شد، اما آیا ضرر کردهاید؟ برون سپاری خدمات، خدمت بزرگی به کشور است.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: هر میزان وقت گذاشتن بر روی موضوعاتی مانند استقرار نظام ارجاع، الکترونیکی شدن خدمات و برون سپاری خدمات به بخش غیردولتی، ارزش بالایی دارد و باید در اولویت تمام مدیران وزارت بهداشت به ویژه معاونان و مدیران معاونت بهداشت، ستاد وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی قرار گیرد.
تاثیر تغییر شاخصهای بهداشتی بر روی شاخصهای مالی و اقتصادی
هاشمی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: کنترل و پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر باید برنامه اصلی معاونت بهداشت و زیرمجموعه بهداشتی در دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی باشد. البته تغییر شاخصها در حوزه بهداشت، بسیار مهم است و این تغییر شاخصها باید از طریق خدمت کردن و شبکه بهداشتی و درمانی انجام شود و این کار بسیار دشواری است، اما تغییر شاخصها بر روی شاخصهای مالی و اقتصادی نیز تاثیرگذار است.
وزیر بهداشت با بیان اینکه هنر نیست کسی مدیر شود و وضع را به روال گذشته نگه دارد، افزود: نگهداشت وضع موجود فقط در حوزه بیماریهای واگیر مناسب است چون دستاوردهای بسیار بزرگی داشته ایم و باید مراقبت کنیم که با چنین حجم کاری ابتدا عقب گرد نداشته باشیم و سپس نظام و سازمان موجود حفظ شود. البته هنوز با توجه به آلودگی که در منطقه وجود دارد باید شاخصها را ارتقا دهیم.
مهمترین وظایف وزیر بهداشت و معاونان و مدیران این وزارتخانه
هاشمی تصریح کرد: امروز مهمترین وظایف وزیر بهداشت، معاونان و مدیران وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی، استقرار نظام ارجاع، الکترونیکی شدن خدمات سلامت و کنترل هزینهها با تامین منابع پایدار است، بنابراین دست به دست همدیگر دهیم و این وظایف را هیچ وقت فراموش نکنیم.
کارهای بزرگی در زلزله سرپل ذهاب از سوی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه انجام شد
وزیر بهداشت با اشاره به سالگرد زلزله سرپل ذهاب گفت: از تمام افراد و دانشگاهها به ویژه دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه که در این حادثه بزرگ به مردم غرب کشور کمک کردند تشکر میکنم. روزها و ماههای سختی گذشت و بعد از وقوع زلزله نیز سختتر گذشت، اما کارهای بزرگی از سوی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه انجام شد و در حال انجام است.
هاشمی افزود: پس از وقوع زلزله، مشکلات زیادی در مناطق زلزله زده وجود داشت که فاضلاب، کمبود آب آشامیدنی و احتمال شیوع بیماری سالک، از جمله آنها بود که خوشبختانه با کمک گویا و همکاران وی در مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، اقدامات بسیار خوبی انجام شد.
ارسال دیدگاه