رئیس کل گمرک: ترخیص کالا در گمرک عادی شد
تهران (پانا) - رئیس کل گمرک ایران با بیان اینکه در شهریور بحث ابهام در مورد مابهالتفاوتهای ارزی باعث حبس کالاها در گمرک شده بود میگوید ترخیص کالاها در گمرک به حالت عادی در آمده است.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی تهران، فرود عسگری گفت: در مقطع شهریور بحث مابهالتفاوتهای ارزی درباره ترخیص کالاهایی که قبلا ثبت سفارش شده بودند، مطرح بود و درباره میزان مبلغ ابهام وجود داشت. مشخص نبود چه سازمانی این پول را باید وصول کند و با حبس کالاها و مشکلهایی در گمرکها روبرو بودیم.
وی افزود: در نهایت با مصوبه دولت تکلیف مشخص شد و این موضوع روند ترخیص کالاها را سرعت بخشید. طبق مصوبه مابهالتفاوتها را بانکهای عامل باید وصول و برای گمرک گواهی صادر کنند.
مسعود خوانساری؛ رئیساتاق تهران در شهریور نسبت به حبس کالاها در گمرکهای کشور و اثرهای سوء آن هشدار داده بود. رئیسکل گمرک با بیان اینکه تکلیف کالاهایی که باید مابهالتفاوت را پرداخت کنند هم مشخص شده است، گفت: با ابلاغ فهرست ۳ هزار و ۷۰۰ قلم تعرفه که مشمول معافیت از پرداخت مابهالتفاوت شدند هم روند سرعت بیشتری پیدا کرد و الان وضع ترخیص کالاها به حالت عادی برگشته است و ما با چالش خاصی مواجه نیستیم.
عسگری در پاسخ به این سوال که سرعت ترخیص چقدر است، گفت: در گمرک، از طریق سامانه از راه دور اظهارها صورت میگیرد و افراد هر لحظه از شبانه روز میتوانند تحت بستر وب کالاهایشان را اظهار کنند.
وی توضیح داد که گمرک حدود ۴۰ درصد کالاهای مربوط به واحدهای تولیدی، فعالان مجاز اقتصادی و آنهایی که شاخصهایی برای آنها تعریف کرده است را بدون ارسال به سیستم ارزیابی کارشناسی، به طور مستقیم به سطح یک کنترل سیستمی ارسال میکند تا با کمترین زمان ترخیص شوند. رئیسکل گمرک ادامه داد: تنها در صورتی این اتفاق رخ نمیدهد که کالاها نیازمند مجوزهای سازمان های مختلف مثل استاندارد و... باشند.
عسگری در ادامه به موفقیتهای گمرک اشاره کرده و گفت: در گزارش شاخص رقابتپذیری جهانی بهترین رتبهای که ایران کسب کرده است مربوط به مولفه روند ترخیص کالا است که رتبه ۷۱ را کسب کردهایم؛ در شاخص تجارت فرامرزی هم ۴۵ واحد صعود کردهایم که مربوط به پنجره واحد و تجارت مرزی گمرک بوده است و رتبه کشورمان از ۱۶۶ به ۱۲۱ ارتقاع پیدا کرده است که هر دو شاخص مربوط به عملکرد گمرک و استفاده از سامانه پنجره واحد میشود.
ارسال دیدگاه