وزیر بهداشت: هزینه درمان افراد سالمند ۳ برابر است
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت در سالهای آینده جمعیت سالمند افزایش مییابد و برآوردهای سه سال گذشته نشان میدهد که هزینه درمان افراد بیشتر از ۶۵ سال، ۳ برابر افراد کمتر از ۶۵ سال است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت بهداشت، سید حسن هاشمی در کنفرانس منطقه آسیا - اقیانوسیه «نقش خانواده، اجتماع و دولت در جوامع رو به سالمندی» با بیان این مطلب گفت: امیدوارم دستاورد این کنفرانس، زندگی آرامتر و با سلامت بیشتر برای سالمندان باشد.
وزیر بهداشت با اشاره به این که جمعیت سالمندان در کشور و جهان رو به افزایش است، گفت: اکنون، ۹.۳ درصد از جمعیت کشور سالمند هستند و جمعیت سالمندان در کشور ظرف ۳۰ سال آینده ۳ برابر افزایش پیدا خواهد کرد.
هاشمی در ادامه گفت: امید به زندگی در بدو تولد، ۷۵ سال است و از سال ۹۵ به بعد، امید به زندگی رو به افزایش است. در سال ۹۵ امید به زندگی در جمعیت ۶۰ تا ۶۵ سال در کشور، حدود ۲۱ سال برآورد شده است ( یعنی امید دارند تا بین ۸۱ تا ۸۶ سال عمر کنند) و افرادی که در سالهای ۹۵ تا ۹۷ متولد شدهاند حدود ۹۰ تا ۹۵ سال عمر خواهند کرد.
وزیر بهداشت با بیان این که در سالهای آینده با جمعیت سالمند بیشتری روبرو خواهیم شد و برآوردهای ما در سه سال گذشته نشان میدهد که هزینه درمان افراد بیشتر از ۶۵ سال، ۳ برابر افراد کمتر از ۶۵ سال است و جبران فقیر شدن این گروه از سالمندان به دلیل هزینههای سلامت، بسیار سختتر از گروههای دیگر است، افزود: با سالمندی که یک موهبت الهی است، یک چرخه معیوب آغاز میشود و نیاز به مراجعه به مراکز بهداشتی و درمانی در سالمندان بیشتر از دیگران است، این در حالی است که معمولا برخی از آنها قادر به جبران هزینههای خود نیستند.
هاشمی همچنین با بیان این که در مطالعهای که در سال ۹۳ در کشور انجام شد، مشخص شد که مراجعه سالمندان به مراکز درمانی و موارد بستری آنها، بیش از دو برابر افراد دیگر است، افزود: بسیار مهم است که اثرات ناشی از سالمند شدن در کل جامعه را بتوانیم در دستور کار خود قرار داده، ارزیابی و برنامهریزی کنیم و برای دستیابی به این هدف، ایجاد زیرساختهای اجتماعی، اقتصادی و شهری و تلاش برای افزایش توانمندیهای مورد نیاز سالمندان حتی در افرادی که رو به سالمندی هستند، بسیار مهم است.
وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این که همه کشورها نیازمند اتخاذ سیاستهای بلند مدت و شفاف در حوزه سالمندان هستند و فرصت اندک است و برنامهریزیها باید به صورت منسجم و به سرعت عملیاتی شود تا بتوان آینده بهتری را برای سالمندان رقم زد، افزود: برای دستیابی به این هدف ارزشمند یعنی ساختن آینده بهتر برای سالمندان، باید به اجتماعی شدن سلامت و به نقش خانواده، رفاه و بهبود زندگی سالمندان با رویکرد پیشگیری و توانمندسازی، بیش از گذشته توجه کنیم.
هاشمی در ادامه با بیان این که در ایران با همکاری وزارت بهداشت و سازمان بهزیستی و با نظارت سازمان برنامه و بودجه، سند ملی سالمندان و تقسیم کار ملی برای آن، تهیه و در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی با حضور رئیسجمهوری و ۹ نفر از وزرای دولت، به تصویب رسید، افزود: سند ملی سالمندی، دستور کار اصلی ما برای توسعه خدمات مورد نیاز سالمندان است.
وزیر بهداشت با اشاره به این که ارائه خدمات فعال به سالمندان، از برنامههای طرح تحول سلامت است، افزود: طرح تحول سلامت در دوره دکتر روحانی آغاز شد و بزرگترین طرح اجتماعی در ایران است و خدمات بسیار گستردهای را در شهرها، حاشیههای شهرها و روستاها به مردم و سالمندان ارائه میدهد.
هاشمی در ادامه گفت: خدمات طرح تحول سلامت در حاشیه شهرها و روستاها به بیماران صعبالعلاج و خاص به صورت رایگان و برای سایر مردم ساکن در روستاها با پرداختی ۵ درصد و در شهرها با پرداختی ۱۰ درصد ارائه میشود و این به معنی است که ۹۰ تا ۹۵ درصد از هزینههای سلامت، بر عهده دولت و بیمهها است.
وزیر بهداشت همچنین با اشاره به این که وزارت بهداشت برای بیش از ۷ میلیون سالمند در هر نقطهای از کشور و در هر سطحی، خدمات سلامت ارائه میکند، افزود: ۹۴ درصد از سالمندان کشور تحت پوشش بیمه و ۳۱ درصد از آنها دارای بیمه تکمیلی هستند.
هاشمی در ادامه افزود: امیدواریم که در آینده در جمهوری اسلامی، همه سالمندان با هر سطح از وضعیت اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سلامتی این امکان را داشته باشند که به صورت فعال در جامعه زندگی کنند و کارها و فعالیتهای خود را انجام دهند و در تدوین سیاستهایی که راحتی و رفاه آنها را تحت تاثیر قرار میدهد، نقش و مشارکت داشته باشند.
وزیر بهداشت گفت: همیشه باید به یاد داشته باشیم که سالمندان، سرمایههای اجتماعی و ارزشمند هر کشور هستند.
ارسال دیدگاه