پوسترهمایش اکو آرشیتکت رونمایی شد

تهران (پانا) - مراسم رونمایی از پوستر و معرفی اولین همایش اکو آرشیتکت با همکاری کشورهای عضو اکو و سازمان فرهنگی اکو در تهران برگزار شد.

کد مطلب: ۸۶۴۵۳۵
لینک کوتاه کپی شد
پوسترهمایش اکو آرشیتکت رونمایی شد

مراسم رونمایی از پوستر و معرفی اولین همایش اکو آرشیتکت با حضور جمعی از مهندسان و فعالان حوزه معماری و عمرانی کشور با حمایت موسسه فرهنگی اکو، بنیاد خیریه سفیر مدد ایرانیان، فراکسیون اکو مجلس شورای اسلامی و موسسه ترمه رسانه پویا،‌ صبح امروز (دوشنبه ۳۰ مهرماه) در سالن آفتاب مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

در ابتدای این مراسم از پوستر اکو آرشیتکت رونمایی کردند؛ سپس رضا علیزاده ـ رییس فراکسیون حمایت از توسعه فرهنگی و اقتصادی کشورهای عضو اکو و نایب رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس ـ به عنوان اولین سخنران بیان کرد: قصد داریم در صورت امکان با کمک مجلس فعالیت‌های سازمان اکو را بهبود ببخشیم و کشورهای دیگر را نیز به انجام فعالیت‌های مشابه تشویق کنیم.

او افزود: فعالیت‌های معماری سازمان اکو می‌تواند در شرایط فعلی به رفع برخی مشکلات کشور کمک کند. ولی متأسفانه انتظاری که از کشورهای دیگر عضو اکو داشتیم به دلایل مختلف برآورد نشده است. امیدوارم بتوانیم با همکاری کشورهای عضو اکو به اهداف خود در اکو دست پیدا کنیم.

محمد مهدی مظاهری ـ رییس موسسه فرهنگی اکو ـ با اظهار اینکه به دلیل مشکلات سیاسی و نظامی نتوانسته‌ایم در حوزه اقتصادی با کمک هفت کشور عضو اکو به یک تراز اقتصادی درست برسیم، ادامه داد: ولی با این حال به دستاوردهای خوبی در حوزه فرهنگی رسیده‌ایم.

او افزود: بحث هنر یکی از ابعاد بزرگ در اساس‌نامه اکو است. امروزه زندگی در این دنیای پر تلاطم بدون هنر غیرممکن است، چراکه اگر بخواهیم در زندگی تنها به خوردن و کار کردن و بقای خود فکر کنیم، دیگر نمی‌توانیم خود را انسان تلقی کنیم. هنر معماری دارای یک تاریخ جهانی با قدمتی طولانی است. ما در اکو معماری را هنر می‌دانیم و معتقدیم که می‌تواند انواع دیگر هنر را تحت تأثیر قرار دهد.

او بیان کرد: امیدوارم کشورهای عضو اکو بتوانند معماری سنتی و مدرن را با هم کار کنند و به این صورت بتوانیم معماری سنتی را پابرجا نگه داریم و گسترش دهیم.

شاهرخ رامین ـ رییس بنیاد سفیر مدد ایرانیان ـ با بیان اینکه معماری یک خلاقیت است، گفت: امروزه بشر هر جا که قصد اعلام حضور دارد یک بنا به جا می‌گذارد. زمانی که می‌خواهیم از ایران در دنیا یاد کنیم معماری آن نیز علاوه بر دیگر هنرها ذکر می‌شود.

او افزود: هر کدام از سخنرانان از عدم موفقیت اکو صحبت کردند و من نیز با آن موافقم. زمانی که سازمان اکو در قبل از انقلاب اسلامی تشکیل شد از حمایت آمریکا برخوردار بود ولی بعد از انقلاب آمریکا به عنوان یکی از رکن‌های اصلی از اکو خارج شد.

وی اضافه کرد: در سال ۹۲ که دیگر اعضا عضو سازمان فرهنگی شدند، با توجه به نقاط مشترک فرهنگی این کشورها موفقیت خاصی صورت نگرفت. به همین دلیل نیز با توجه به شواهد عوامل خارجی همانند اتحادیه اروپا، امریکا و یا اسرائیل مانع موفقیت اکو شده‌اند.

او در پایان سخنان خود گفت که با کمک این جمع می‌توان فرهنگ تمدن و معماری ایرانی را زیر پرچم اسلام دوباره زنده کرد.

اگر بخواهیم از هویت معماری صحبت کنیم باید به ۲۰۰ سال قبل برگردیم

نیما کیوانی ـ برنده جایزه بهترین پروژه مسکونی خاورمیانه ـ در ابتدای سخنان خود گفت: مسؤولان همیشه تنها در حد صحبت از فرهنگ و نقاط مشترک معماری ایران و کشورهای عضو اکو حمایت کرده‌اند ولی در عمل هیچ گاه حمایتی نشان نداده‌اند.

او افزود: همه کشورهای عضو اکو دغدغه هویت معماری را دارند ولی هیچ‌گاه جوابی حاصل نمی‌شود؛ چرا که اگر بخواهیم از هویت معماری صحبت کنیم باید به ۲۰۰ سال قبل برگردیم ولی هیچکدام از ما انسان‌های آن موقع نیستیم.

کیوانی ادامه داد: معماری ما امروزه ترکیبی از معماری سنتی و مدرنیته است. اگر بخواهیم معماری خود را در دنیا جا بیاندازیم باید چیزی را تحویل دهیم که علاوه بر حفظ سنت با سلیقه مردم امروز و مدرنیته نیز همخوانی داشته باشد. امروزه معماران ما در خاورمیانه و آسیای دور حرف اول را می‌زنند ولی هیچ‌گاه حمایتی از آن‌ها نمی‌شود.

او در ادامه سخنان خود توضیحاتی درباره پروژه‌های معماری صورت گرفته با تم معماری سنتی ایرانی و معماری مدرن، ارائه داد.

کیوانی در پایان سخنان خود بیان کرد که باید به معماری خود دست پیدا کنیم؛ چراکه تاریخچه معماری خوبی داریم، می‌توانیم با مطالعه معماری گذشته و حال حاضر با کمک مسؤولان به جای خوبی برسیم.

شیوه زندگی ما با طبیعت همخوانی ندارد

فرشاد مهدی‌زاده ـ برنده جایزه معماری سال خاورمیانه ـ نیز درباره معماری گفت: تمام درگیری ما بر روی زمین بخاطر زندگی است. ما معمار هستیم که بتوانیم شرایط زندگی کردن را برای بشر به وجود بیاوریم؛ ولی شیوه زندگی ما با طبیعت همخوانی ندارد.

وی افزود: ما در ایران همه نوع اقلیم را داریم و به دنیا برای نحوه زندگی در هر اقلیمی راهکار نشان داده‌ایم. معماری ما تنها با چشم قابل رویت نیست بلکه به تمام حواس برای دیدن نیاز دارد.

مهدی‌زاده همچنین اظهار کرد: یک معمار باید بتواند از دست خود استفاده کند و برای همه چیز ایده داشته باشد. ما معماران باید مسائل را حل کنیم و هر پروژه‌ای را به خوبی انجام دهیم. معماری ایرانی گران و لوکس است، نباید از هزینه کردن برای آن بترسیم.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار