سالانه نزدیک به ۴۰۰ هزار تن نهاده های دامی مورد نیاز استان است
ارومیه(پانا)-معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار آذربایجان غربی گفت : مدیریت قیمتها و بازار به منظور ایجاد تعادل در عرضه و تقاضای نهاده های دام و طیور در استان با جدیت دنبال میشود و با بستر سازی و ایجاد زیر ساخت های مناسب ،آذربایجان غربی می تواند به عنوان قطب تامین نهاده ی دامی در کشور مطرح شود .
رضا حسینی در جلسه بررسی وضعیت نهاده دام و طیور استان که در سالن جلسات ساختمان شماره یک جهاد کشاورزی استان برگزار شد ، اظهار کرد: واردات نهاده های دام و طیور نباید انحصاری باشد، تشکل های بخش کشاورزی و تولیدکنندگان و صاحبان زنجیره های دام و طیور استان نیز می توانند با رعایت مسائل بهداشتی و قرنطینه ای در این زمینه اقدام کنند. برای جلوگیری از انحصار در واردات نهاده های دامی، دولت باید تشکلهای بخش دام و طیور را تقویت کند زیرا اعضای تشکل ها خود تولیدکنندگان هستند.
حسینی افزود: نرخ ارز یکی از عوامل مهم تاثیرگذار بر قیمت نهاده های وارداتی مانند نهاده های مصرفی زیر بخش دام و طیور است .
وی تصریح کرد : سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی به افزایش تولید داخلی نهاده ها و کالاهای اساسی (بویژه در اقلام وارداتی) و اولویت دادن به تولید محصولات و خدمات راهبردی و ایجاد تنوع در مبادی تأمین کالاهای وارداتی با هدف کاهش وابستگی به کشورهای محدود و خاص است .
این مسئول ادامه داد: ضروری است مسئولین ذیربط با برنامه ریزی منسجم، میزان تولید این نهاده ها را افزایش دهند و مبادی وارداتی آن را نیز متنوع نماید، در این راستا با توسعه کشت محصولاتی مانند سویا در شمال استان به دلیل وجود شرایط مستعد اراضی کشاورزی و مجهز بودن اراضی به سیستم های نوین ابیاری و جایگزین کردن با کشت محصولات اب بر مثل هندوانه ، قدم مهمی در بی نیازی استان از واردات نهاده های دامی برداشت.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار آذربایجان غربی خاطر نشان کرد: توسعه کشت های استراتژیک و دامپروری های صنعتی جزو اولویت های توسعه پایدار استان در بخش کشاورزی است .
وی افزود: برای جلوگیری از التهاب بازار نهاده ها نیاز است سیستم های نظارتی، سازمان تعزیرات و سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان به موضوع ورود کرده و از افزایش قیمت ها جلوگیری کنند.
این مسئول با تاکید بر لزوم ایجاد زنجیره گوشت قرمز در استان ،خاطر نشان کرد: با توجه به موقعیت مناسب استان به جهت هم مرزی با چند کشور همسایه و وجود منطقه ازاد تجاری ماکو و پایانه های حمل و نقلی، ما از زنجیره تولید از تامین نهاده ها گرفته تا تولید و ورود به بازار مصرف حمایت می کنیم تا تشکل های بخش کشاورزی که متشکل از اعضای واحدی های تولیدی کشاورزی هستند؛ بطور مستقیم فرایند تولید تا فروش در بازار مصرفی و داخلی را بر عهده بگیرند.
حسینی با بیان اینکه وضعیت فعلی بازار گوشت قرمز، مرغ و تخم مرغ مناسب است اما قیمت نهاده ها به دلیل سوء استفاده برخی از افراد سودجو ممکن است نوسان هایی ایجاد کند، اظهار کرد: قیمت تمام شده محصولات نهایی باید با سود معقولی برای تولید کنندگان و مصرف کنندگان مدنظر قرار گیرد.
سالانه نزدیک به ۴۰۰ هزار تن نهاده های دامی مورد نیاز استان است
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی نیز در این جلسه گفت : سالانه نزدیک به ۴۰۰ هزار تن نهاده های دامی مورد نیاز استان است که بخش زیادی از این نهاده ها از طریق واردات تامین می شود.
اسمعیل کریم زاده افزود : شرکت پشتیبانی امور دام استان به عنوان یکی از زیرمجموعه های سازمان جهادکشاورزی، مسئولیت تامین و ذخیره سازی اقلام پروتئینی و عرضه آنها برای جلوگیری از نوسان قیمتی در زمان اوج مصرف را برعهده دارد که در این زمینه ده درصد نیازهای زنجیره های دام و طیوراستان را تامین می کند.
کریم زاده تصریح کرد: همزمان با اجرای نظام ارز تک نرخی، بهای جهانی نهاده های دام و طیور نیز افزایش یافته که این عوامل به افزایش بی رویه قیمت نهاده های اولیه این صنعت منجر شده است.
وی خاطر نشان کرد: در حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد ازنهاده های دام و طیور استان توسط ۵ زنجیره تولیددام و طیور مصرف می شود که نیاز است این زنجیره ها به صورت هماهنگ و در قالب ییک تشکل واحد برای تامین نهاده های واحدهای خود اقدام کنند.
این مسئول یاد آور شد : آذربایجان غربی به عنوان یکی از استانهای پیشرو در عرصه تولیدات کشاورزی و دامی در کشور مطرح است به طوری که سالانه نزدیک به دو برابر نیاز مصرفی استان گوشت مرغ و بیش از مصرف سرانه استان گوشت قرمز تولید می شود و مردم و تولید کنندگان انتظار دارند قیمت های اقلام پروتئینی و نهاده های دامی در حد تعادل و ثابت نگه داشته شود و بازار مطمئن صادراتی برای این محصولات در استان فراهم شود.
در ادامه هریک از اعضای حاضر در جلسه و مسئولین زنجیره های تولیدات دام و طیور استان به ارائه راهکارها و پیشنهادات خود در زمینه وضعیت تامین نهاده های دامی پرداختند.
ارسال دیدگاه