رئیس سازمان مدریت پسماند شهر تهران
تهرانیها روزانه ۹ هزار تن زباله تولید میکنند
تهران (پانا) - رئیس سازمان مدریت پسماند شهر تهران با بیان اینکه ۱۶ درصد کل زباله کشور در تهران تولید میشود، گفت تهرانیها روزانه ۹ هزار تن زباله و ۴۳ هزار تن پسماند ساختمانی تولید میکنند.
به گزارش روابط عمومی شهرداری تهران، رضا عبدلی با بیان اینکه موضوع پسماند امروزه یکی از موضوعات مهم زیست محیطی تمام جوامع بشری از جمله کلانشهر تهران است، اظهار کرد: در کشور ما ۳۱ مرکز استان، ۴۶۰ شهرستان، هزار و ۲۸۰ شهر و ۶۲ هزار روستا وجود دارد که مجموعاً روزانه ۵۸ هزار تن زباله تولید میکنند، این در حالی است که ۹ هزار تن زباله از این میزان در تهران تولید میشود. در واقع ۱۶ درصد زبالههای کل کشور در پایتخت تولید میشود.
وی با بیان اینکه زبالهها یک تهدید بسیار بزرگ برای جوامع بشری هستند، افزود: اگر این تهدید به درستی مدیریت شود حتماً به لحاظ اقتصادی و زیست محیطی میتواند به یک فرصت بزرگ هم تبدیل شود.
رئیس سازمان مدیریت پسماند شهر تهران با بیان اینکه پایتخت به لحاظ شرایط آب و هوایی دارای خاک حاصلخیز نیست، اضافه کرد: ما نمیتوانیم در کشورمان مواد آلی را به سوخت تبدیل کنیم، در واقع مواد آلی به دست آمده از کمپوستها باید به نحوی مدیریت شود که به طبیعت بازگردد. البته باید برای پسماندهای ریجکتی هم که قابل دفع نیستند، فکری بکنیم زیرا سال ها زمان میبرد تا مواد ریجکتی به مواد طبیعی تبدیل شود.
عبدلی با بیان اینکه برای ۳ هزار و ۲۰۰ تن پسماند ریجکت سوز فراخوان برگزار کردیم، اضافه کرد: اکنون ۵ شرکت برای سرمایهگذاری از این موضوع استقبال کردند تا بتوانیم این مواد را به برق و انرژی تبدیل کنیم.
وی با اشاره به تفکیک پسماند زباله از مبدا و راهاندازی نرمافزاری در اینباره توضیح داد: در منطقه یک اپلیکیشنی در نظر گرفته شده است که به لحاظ اشتغالزایی و پاکسازی شهر میتواند موثر واقع شود، در واقع در این منطقه به صورت پایلوت از این برنامه برای تفکیک پسماند از مبدا استفاده کردهایم و امیدواریم به مناطق دیگر نیز تسری پیدا کند.
رئیس سازمان مدیریت پسماند شهر تهران با بیان اینکه قانون مدیریت پسماند صراحت دارد که چندین وزارتخانه و سازمانهای خارج از شهردای از جمله وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان منابع طبیعی، سازمان استاندارد و صدا و سیما در قالب یک کارگروه نسبت به پسماندهای تولید روستایی و شهری مسئولیت دارند، گفت: به همین دلیل از همه توقع میرود وظایف خود را به درستی انجام دهند و تنها از شهرداری تهران توقع نداشته باشند که اقدامات مربوط به پسماند را انجام و ساماندهی کند.
عبدلی در همین راستا به زبالههای پزشکی اشاره کرد و گفت: گروه هایی که این زبالهها را تولید میکنند موظف به جمع آوری، حمل و دفع آن هستند، در حالی که هم اکنون این موضوع به شهرداری تهران محول شده است و مشکلات مستتر زیست محیطی را به وجود آورده و باید در این زمینه فکری شود.
رئیس سازمان مدیریت پسماند شهر تهران با بیان اینکه شهروندان باید بیش از پیش مشارکت انجام دهند، اضافه کرد: اگر خانوارها ۵۰۰ سی سی از رطوبت زبالههای خانگی را کم کنند به لحاظ آلودگی کاهش قابل ملاحظهای به وجود میآید. البته اکنون جمعآوری هر کیلو زباله برای تهرانیها ۱۲۰ تومان هزینه دربردارد و این در حالی است که سرمایهگذاری تبدیل پسماند به انرژی یک سرمایهگذاری پرهرینه است و امکان دارد شهرداری از عهده آن برنیاید.
عبدلی ادامه داد: در کشورهای خارجی موفق شده اند تا سیستمهای دولتی را برای سرمایه گذاری پای کار آورند یا شرایطی ایجاد شده که بخش خصوصی برای سرمایه گذاری اقدام کرده است، چنین امکانی باید در کشور ما هم فراهم شود.
وی با بیان اینکه در تهران علاوه بر ۹ هزار تن زباله ۴۳ هزار تن پسماند ساختمانی تولید میشود، خاطرنشان کرد: از این میزان ۲۷ هزار تن را در آبعلی دپو میکنیم که اگر از آن جا عبور کنید کوه گازی ایجاد شده قابل مشاهده است. البته تلاش ما این است از دپوی خاک جلوگیری کنیم و آن را به مصالح مصرفی ساختمان تبدیل کنیم.
عبدلی یادآور شد: اخیراً تلاش کردهایم یک کارخانه که ۱۰۰ درصد آن توسط بخش خصوصی سرمایهگذاری شده برای این موضوع احداث کنیم و احتمالاً تا نیمه دوم مهرماه با هماهنگی شهرداری تهران این کارخانه افتتاح خواهد شد.
ارسال دیدگاه