رئیس کل گمرک خبر داد: واردکنندگان میتوانند ۷۰ درصد کالای خود را به صورت نسیه از گمرک ترخیص کنند
واردات کالاهای اساسی وضع بهتری نسبت به سال گذشته دارد
تهران (پانا) - رئیس کل گمرک میگوید برای واردکنندگان مجوزی صادر شده است تا بتوانند ۷۰ درصد کالاهای خود را به صورت نسیه ازگمرک خارج کنند و حقوق ورودی و مالیات بر ارزش افزوده خود را پس از ترخیص کالا پرداخت کنند.
به گزارش پژوهشکده پولی و بانکی، فرود عسگری که در نشست بررسی مسائل و مشکلات واردات و صادرات با حضور معاون اول رئیس جمهور سخن میگفت در تشریح آخرین آمار واردات کالاهای اساسی به کشور اعلام کرد: در بخش واردات کالاهای اساسی وضع بهتری نسبت به سال گذشته داریم و همچنین بر اساس تازهترین آمارها واردات ذرت ۲۶ درصد، دانههای روغنی ۲۸ درصد، گوشت قرمز ۳۹ درصد و جو ۵۱ درصد افزایش داشته است و دیگر کالاهای اساسی هم وضع مشابهی دارند.
رئیس کل گمرک گفت: به طور میانگین روزانه چهار هزار و ۷۰۰ کامیون کالا از گمرکهای کشور ترخیص میشود و در مواقعی این رقم به ۶۰۰۰ دستگاه هم میرسد. عسگری با تاکید بر نتایج جلسه در حضور معاون اول رئیس جمهور بیان کرد: بخشی از مشکلات ترخیص کالاهای موجود در انبارهای گمرکی مربوط به تخصیص ارز است و برخی دیگر مشکل تامین ارز را دارند که مقرر شد بانک مرکزی با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت این مشکلات را رفع کند.
عسگری ادامه داد: در حوزه تعیین اولویتهای کالایی، ثبت سفارش، معافنشدن از پرداخت مابهالتفاوت ارز برای کالاهای ساختهشده و نهایی و همچنین نبود تمایل برخی واردکنندگان برای انتقال کالا از انبارهای گمرکی به انبارهای داخلی هم مشکلاتی وجود دارد که مجموع این عوامل موجب شده است بخشی از کالاها در انبارهای گمرکی بماند و مقرر شد پیشنهادهای جدیدی برای رفع این مسائل و مشکلات به معاون اول رئیس جمهور ارائه شود.
تسهیلاتی برای واردکنندگان
رئیس کل گمرک ایران گفت: براساس یکی از تصمیمها، کالاهایی که تا آخر مرداد وارد گمرک شدهاند مجاز خواهند بود با ثبت سفارش یک ماهه ترخیص شوند و در این زمینه وزارت صنعت موظف شده است سامانه ثبت سفارش را باز کند و این مشکل بزودی برطرف خواهد شود.
وی در خصوص دیگر تسهیلاتی که برای واردکنندگان کالاها در نظر گرفته شده است افزود: براساس مصوبههای اعلامشده، از این پس حقوق ورودی و همچنین مالیات برارزش افزوده به صورت ضمانتنامه بانکی دریافت خواهد شد.
صدور مجوز برای ۲۷ شرکت دانشبنیان
عسگری اضافه کرد: برای ۱۱۷ فعال مجاز اقتصادی که در پرتال گمرک جمهوری اسلامی ایران رجیستر شدهاند و همچنین برای ۲۷ شرکت دانشبنیان نیز مجوزی صادر شده تا این شرکت ها بتوانند به صورت شناور با ضمانت نامه های یکساله کالاهای خود را از گمرک ترخیص کنند.
وی با بیان اینکه سررسید این ضمانت نامه ها پانزدهم بهمن ماه خواهد بود گفت: بدین ترتیب شرکت های مذکور قادر خواهند بود در کل سال با تودیع ضمانت نامه های بانکی، کالاهای خود را از گمرک ترخیص کنند.
رئیس کل گمرک در خصوص مشکل برخی واردکنندگان که با کمبود نقدینگی مواجه هستند افزود: برای این واردکنندگان نیز مجوزی صادر شده است تا بتوانند ۷۰ درصد کالاهای خود را به صورت نسیه ازگمرک خارج کنند و حقوق ورودی و مالیات بر ارزش افزوده خود را پس از ترخیص کالا پرداخت کنند.
مشکلات واردکنندگان
وی یکی دیگر از مشکلات واردکنندگان را بحث تخصیص و تامین در شبکه بانکی اعلام کرد و گفت: با مجوزی که صادر شد، واحدهای تولیدی مجاز خواهند بود تا ۷۰ درصد کالاهای واحدهای خود را بدون تخصیص و تامین در بانک از گمرک خارج کنند و ۳۰ درصد باقیمانده، پس از اعلام کد ۱۴ رقمی بانک ترخیص شود.
عسگری افزود: در خصوص تغییر اولویتها و گرفتاریهایی که این مسئله برای برخی واردکنندگان ایجاد شده است نیز مقرر شد رئیس کل بانک مرکزی به همراه وزیر صنعت، معدن و تجارت حداکثر تا امشب تصمیمی بگیرند تا کالاهای که به صورت اظهارنامه باز وارد گمرک شدهاند نیز هرچه سریعتر تعیین تکلیف شوند.
روند ترخیص کالا
وی روند ترخیص کالا از گمرکها پس از اجراییشدن مصوبههای اخیر دولت را مثبت ارزیابی کرد و گفت: فهرست کالاهای مشمول معاف از پرداخت مابهالتفاوت به ۳ هزار و ۶۳۷ قلم رسیده است و با تصمیمهایی که وزارت صنعت، معدن و تجارت خواهد گرفت بزودی برخی دیگر از کالاها نیز به این فهرست اضافه خواهند شد.
رئیس کل گمرک با بیان اینکه به طور میانگین روزانه ۴ هزار و ۷۰۰ کامیون و در برخی روزها تا ۶ هزار کامیون کالا از گمرکهای کشور ترخیص میشوند گفت: پیش از این، روند خروج کالا از گمرک تهران به زیر ۶۰ کامیون در روز رسیده بود که با اجراییشدن این مصوبهها، هم اکنون، روند خروج کالا از این گمرک به بیش از ۲۲۰ کامیون در روز رسیده است.
ارسال دیدگاه