سالروز ازدواج امیر المؤمنین (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س) مبارک باد

اسلامشهر (پانا) - پیوند آسمانی و مبارک حضرت علی (ع) و فاطمه زهرا (س) را در تقویم رسمی ایران روز ازدواج نامیده‌اند.

کد مطلب: ۸۴۵۰۱۷
لینک کوتاه کپی شد
سالروز ازدواج امیر المؤمنین (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س) مبارک باد

اولین روز از ماه ذی الحجه ، ماه حج و قربانی سالروز زیباترین پیوند آسمانی در جهان اسلام می باشد. در این روز فرخنده، حضرت علی (ع) با برترین بانوی جهان پیمان عشق بست و خدا ، والاترین فرستاده خویش را بر این پیمان گواه گرفت. برکت ازدواج حضرت علی و حضرت زهرا، عمری به گستردگی آفتاب دارد .

ازدواج حضرت فاطمه (س) و امیرمؤمنان حضرت علی (ع) از مهم ترین اتفاقات تاریخ شیعه است که ثمره این پیوند میارک و سراسر مملو از عشق و محبت، درخت گهربار امامت است.

امیرالمؤمنین علی بن ابی طالب (ع) در روز 13 رجب سال سی ام عام الفیل در شهر مکّه و درون کعبه چشم به جهان گشود. پدرش ابوطالب ، یکی از اعمام پیامبر اکرم حضرت محمّد (ص )بودو مادرش فاطمه بنت اسد نیز از هاشمیان بود.

فاطمه زهرا (س) دختر پیغمبر اکرم (ص) و از بانوان ممتاز عصر خویش بود. پدر و مادرش از اصیل ترین و شریف ترین خانواده های قریش بودند. از حیث جمال ظاهری و کمالات معنوی و اخلاقی از پدر و مادر شریفش ارث می برد و به عالی ترین کمالات انسانی آراسته بود.

مادر وی خدیجه ، مادر مؤمنان بود. فاطمه کوچک ترین دختر رسول خدا (ص) و محبوب ترین آنان در نزد وی بود. سلاله رسول خدا (ص) جز از فاطمه ، از دیگر دخترانش منقطع شد. وی دو سال پس از بعثت در روز جمعه بیستم ماه جمادی الاخر ، در شهر مکه پا به عرصه وجود نهاد.

پیش از حضرت علی افرادی مانند ابوبکر و عمر آمادگی خود را برای ازدواج با دختر پیامبر (ص) اعلام کرده بودند و هر دو یک پاسخ شنیده بودند و آن این که درباره ازدواج حضرت زهرا (س) منتظر وحی الهی است.

هنگامی که حضرت علی (ع) برای خواستگاری فاطمه (س) رفت ، با سخنانی شیرین خواسته اش را چنین بازگو کرد : پدر و مادرم فدای شما ، وقتی خردسال بودم مرا از عمویتان ابوطالب و فاطمه بنت اسد گرفتید. با غذای خود و به اخلاق و منش خود بزرگم کردید. دل سوزی شما درباره من از پدر و مادرم بیشتر و بهتر بود. تربیت و هدایتم به دست شما بوده و شما ای رسول خدا به خدا سوگند ذخیره دنیا و آخرتم می باشید. ای رسول خدا! اکنون که بزرگ شده ام ، دوست دارم خانه و همسری داشته باشم تا در سایه انس با او ، آرامش یابم. آمده ام تا دخترتان فاطمه را از شما خواستگاری کنم. آیا مرا می پذیرید؟

چهره پیامبر چون گل شکفته شد. گویا انتظار این لحظه را می کشید. خوشحال شد، ولی جواب قطعی را برعهده حضرت فاطمه (س) گذاشت.

پس از انجام خواستگاری و مراسم عقد وقت آن رسید که حضرت علی علیه السلام برای همسر گرامی خود اثاثی تهیه کند و زندگی مشترک خود را با دختر پیامبر (ص) آغاز کند.

در آن زمان تمام دارایی حضرت علی علیه السلام منحصر به شمشیر و زرهی بود که می توانست به وسیله آن ها در راه خدا جهاد کند و شتری نیز داشت که با آن در باغ های مدینه کار می کرد و خود را از میهمانی انصار بی نیاز می ساخت. پیامبر اکرم (ص) پذیرفت که حضرت علی (ع) زره خود را بفروشد و به عنوان جزئی از مهریه فاطمه (س) در اختیار پیامبر بگذارد.

پیامبر گرامی اسلام (ص) ازدواج دخترش را به ساده ترین و راحت ترین شیوه انجام داد تا برای همه جوانانی که در آستانه زندگی مشترک هستند ، سرمشق نیکویی باقی بماند. در روایات، افزون بر این مهریه که جنبه مادی و مالی دارد، مهریه های معنوی دیگری نیز برای آن بانوی بزرگ گفته شده است.

در روایتی می خوانیم که حضرت زهرا (س) از پدر تقاضا کرد که آن حضرت از خدا بخواهند تا مهریه اش را شفاعت از مسلمانان گناهکار قرار دهد. این خواسته حضرت مستجاب شد و فاطمه (س) شفیع و واسطه بخشش گناهکاران قرار گرفت. احادیثی نیز وجود دارد که آب فرات را جزء مهریه حضرت زهرا(س) معرفی می‌کند.

در جریان ازدواج آن دو بزرگوار که به فرموده حضرت رسول(ص) خداوند فاطمه را به ازدواج علی در آورد نکات بسیار مهم آموزشی و الگویی وجود دارد که می توان به کفو و همتا بودن ، خواستگاری بدون واسطه ، قناعت ، دوری از اشرافی گری و تجملات ، سخت نگرفتن بر همدیگر ، ملاک قراردادن معیارها و خصوصیات معنوی و دینی و اخلاقی ، مهریه پایین ، بنا کردن زندگی بر پایه محبت و عشق واقعی از روی شناخت ، حجب و حیا و... اشاره کرد.

به این خاطر است که یک پیوند با این ویژگی ها پیوند آسمانی لقب می گیرد که رضایت خدا و رسول خدا (ص) در آن وجود دارد.

/ خبرنگار : ریحانه فتحی /

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار