مدیرکل آموزش و پرورش گلستان
واگذاری بخشی از مدارس در قالب تجاری سازی
گرگان (پانا) - امسال از 100 واحد آموزشی را که میتوان در قالب تجاری سازی واگذار شود در خواست کردیم که 33 مورد آن در جلسه شورای آموزش و پرورش استان مورد موافقت قرار گرفت.
احسان گوهریراد اظهار کرد: در سال تحصیلی جدید پذیرای ۳۴۵ هزار دانشآموز در مقاطع ابتدایی، متوسطه اول و دوم هستیم که در ۲ هزار و ۴۰۰ مدرسه تحصیل خواهند کرد.
وی افزود حدود ۲۰ هزار فرهنگی در قالب رسمی، پیمانی و حقالتدریس در مدارس استان امر آموزش را برعهده دارند.
مدیرکل آموزش و پرورش گلستان با بیان اینکه آموزش و پرورش هم مانند همه حوزهها درگیر مشکلات اقتصادی است، تصریح کرد: در این بخش در بسیاری موارد و مسائل با مشکل مواجه خواهیم شد.
باید به مدیران مدارس حق بدهیم که پیگیر کار مشارکتی باشند
گوهری راد ادامه داد: در مواردی مانند کیفیت بخشی و سرانههای آموزشی دچار مشکل هستیم و شاید نتوانیم به همه مدارس کمک کنیم در این شرایط باید به مدیران مدارس حق بدهیم که پیگیر کار مشارکتی باشند. اما تا مهرماه اجازه درخواست وجهی را به مدیران نداده ایم.
وی یادآورشد: امسال حدود یکهزار نیروی فرهنگی کمبود خواهیم داشت و این کمبودها از طریق نیروهای حقالتدریس موظف و آزاد، خرید خدمات و استفاده از معلمان بازنشسته تامین شده است.
همکاران اداری هم درصورت کمبود به کلاس درس می روند
این مقام مسئول اذعان کرد: اولویت نخست ما این است که در ابتدای مهرماه همه کلاس های ما دارای معلم باشد و اگر کلاس درسی معلم نداشته باشد ابتدا با مدیران و معاونان مدرسه و سپس همکاران اداری باید ابتدا کلاس درس را پر کنند و بعد مشغول کار اداری خود شوند.
گوهری راد در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر نارضایتی برخی خانواده ها در زمینه هدایت تحصیلی دانش آموزان بیان کرد: سیاستهای نظام تعلیم و تربیت این است که باید در طول برنامه ششم توسعه ۵۰ درصد دانشآموزان به سمت رشتههای فنی و حرفهای و کارودانش هدایت شوند.
وی اضافه کرد: ممکن است برخی اوقات آنچه که خانوادهها انتظار دارند رخ ندهد اما همه این کارها برای این است که پس از پایان دوره تحصیل دانشآموزان بتوانند شغلی برای خود دست و پا کنند. هرچند در این بخش هم قانونگذار پیشبینیهای لازم را کرده است این دانشآموزان میتوانند در مدارس غیردولتی در رشتههای مدنظر خود تحصیل کنند.
واگذاری بخشی از مدارس در قالب تجاری سازی
گوهری راد در خصوص عرصه های از مدارس که میتوان در قالب تجاری سازی واگذار شود، افزود: این درخواست را سال گذشته مطرح کردیم اما این اتفاق نیفتاد اما در امسال از ۱۰۰ واحد آموزشی مطرح شده ۳۳ مورد آن در جلسه شورای آموزش و پرورش استان مورد موافقت قرار گرفت.
وضعیت خوبی در پوشش تحصیلی مقطع متوسطه نداریم
مدیرکل آموزش و پرورش گلستان در پاسخ به خبرنگار کلاس بیست؛ درخصوص نرخ پوشش تحصیلی در استان اذعان کرد: متاسفانه مشکل ما در بخش متوسطه اول و به ویژه متوسطه دوم است و در کشور و استان وضعیت خوبی نداریم.
وی افزود: پوشش تحصیلی در مقطع متوسطه حدود ۸۰ درصد است. در دوره ابتدایی پوشش استان ۹۸.۳ درصد بوده که ۲ دهم درصد بالاتر از میانگین کشوری است.
این مقام مسئول ابراز کرد: میزان جذب پایه اول در استان۹۷/۶۵ درصد که با توجه به جذب واقعی در کشور به میزان ۹۷/۱۶ بیش از میانگین کشوری است.
۲۰هزار کودک بازمانده از تحصیل به دلیل مسائل فرهنگی و اقتصادی
وی با بیان اینکه به دلیل مسائل فرهنگی و اقتصادی کودکان بازمانده از تحصیل در گلستان بیش از ۲۰ هزار کودک است، افزود:برای بازگشت بخشی از این افراد به مدارس با کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی تفاهمنامههایی داریم.معتقدیم حتی مراجع قضایی نیز باید ورود پیدا کنند .
گوهری راد ادامه داد: معلمین را به در خانه های این نوع دانش آموزان می بریم و یا با آموزش های ازراه دور سعی می کنیم این کودکان از ادامه تحصیل بازنمانند.
وی با بیان اینکه ۲ واحد دانش آموز ابتدایی در مدارس حضور ندارند، افزود: آموزش و پرورش هرساله دانش آموزان را از طریق سامانه ثبت احوال و جمعیت استخراج می کند.
بازگشت ۴۰۰ دانش آموز تارک تحصیل به مدارس استان
گوهری رادخاطرنشان کرد: در سال گذشته ۷۰۰ نفر از این دانشآموزان را شناسایی کردیم و توانستیم زمینه برگشت ۴۰۰ نفر را به مدارس فراهم کردیم.
ورود ۴۱۰ نیروی جدید درسال جدید
وی در ادامه از بازنشستگی یک هزار و ۲۰۰ فرهنگی گلستان خبرداد و گفت: از این تعداد یک هزار و ۵۰ نفر آنان معلمانی هستند که سرکلاس می رفتند این درحالی است که تنها ۴۱۰ نفر نیروی جدید وارد آموزش و پرورش می کنیم.
رئیس شورای آموزش وپرورش استان گفت: ورودی دانشگاه تربیت معلمان استان گلستان از کنکور سراری ۶۶۰ است که در ۴ سال آینده تعداد مناسبی جذب آموزش و پرورش استان خواهند شد.
وی در خصوص مدارس غیر دولتی بیان کرد: در حدود ۱۳/۸ درصد مدارس استان غیردولتی هستند که بیش از ۴۰ هزار دانش آموز در آن تحصیل می کنند. شهرهای گرگان و بندرگز دارای بیشترین تعداد این نوع آموزشگاه هستند .
گوهری راد در پاسخ به میزان کمبود فضاهای مکمل آموزشی اذعان کرد: سرانه کتابخانه و مکان های مکمل در مدارس استان به شدت پایین است.
رتبه نخست گلستان در رشد نمرات نهایی/ در کنکور موفق نبوده ایم
وی در پاسخ به میزان افت تحصیلی در میان دانش آموزان استان گفت: استان گلستان در آزمون نهایی سال گذشته، بیشترین رشد را در کشور داشت و رتبه هشتم را در کشور دارا است.البته در برخی دروس از میانگین کشوری فاصله داریم .
گوهری راد با اشاره به نارضایتی در قبولی کنکور دانش آموزان گلستانی، گفت: شاید کنکور ملاک ارزیابی دقیق و درستی از موفقیت آموزشی نباشد اما یکی از ملاک هاست و استان گلستان در سال گذشته جزء۱۰ استان آخر کشور بوده است.
وی اضافه کرد: انتظار داریم با جهش علمی در سال های ایخر شاعد موفقیت و ارتقاء رتبه کنکور استان گلستان باشیم.
مدیرکل آموزش و پرورش گلستان در خاتمه، در پاسخ به میزان تحقق اعتبارات در آموزش و پرورش استان در سال گذشته گفت: تنها ۹۰۰ میلیارد تومان اعتبار به حقوق همکاران فرهنگی در استان اختصاص یافته است .
ارسال دیدگاه