سخنگوی هیات رئیسه مجلس : ادغام وزارتخانه‌ها به چابک‌سازی دولت کمک نکرده است

تهران (پانا) - سخنگوی هیات رئیسه مجلس می‌گوید ادغام وزارتخانه‌ها به چابک‌سازی دولت کمک نکرده است. متاسفانه وقتی نگاه وزیر به سمت بازرگانی است همه چیز به سمت بازرگانی‌شدن می‌رود یا وقتی وزیر نگاهش به صنعت و معدن باشد، بخش بازرگانی کلا فراموش می‌شود.

کد مطلب: ۸۴۱۳۵۷
لینک کوتاه کپی شد
سخنگوی هیات رئیسه مجلس :  ادغام وزارتخانه‌ها به چابک‌سازی دولت کمک نکرده است

به گزارش صداو سیما، بهروز نعمتی سخنگوی هیات رئیسه مجلس در باره موضوع تفکیک وزارتخانه‌ها گفت: بخش بازرگانی و توسعه تجارت موضوع مرتبطی با همه آحاد مردم است و نمی‌توان متولی آن را به تنهایی وزارت صنعت و معدن معرفی کرد، زیرا جهاد کشاورزی هم از این بین نفع می‌برد، اگر تفکیک وزارتخانه‌ها در صحن مجلس رای می‌آورد حتما رویکرد صادرات محوری داشت و تولید داخل هم تقویت می‌شد.

او ادامه داد: کوچک‌سازی دولت انجام نشده است و تعداد ساختمان‌ها همان قبلی هاست، تعداد افراد هم همانند سابق است قبلا پنج معاونت وجود داشت اما حالا در هر وزارت‌خانه حدود ۱۰ معاون دیده می‌شود و هیچ اتفاقی برای کوچک‌سازی دولت رخ نداده است.

نعمتی گفت: ادغام وزارتخانه‌ها به چابک‌سازی دولت کمک نکرده است متاسفانه وقتی نگاه وزیر به سمت بازرگانی است همه چیز به سمت بازرگانی شدن می‌رود یا وقتی وزیر نگاهش به صنعت و معدن باشد بخش بازرگانی کلا فراموش می‌شود.

قادری از نمایندگان ادوار مجلس نیز گفت: هدف از ادغام باید تکمیل زنجیره تولید و تجارت، کوچک‌سازی دولت، کارآمد‌کردن فعالیت‌های دولت در حوزه‌های گوناگون بوده است.

او ادامه داد: آنچه صورت گرفته است ادغام نیست و فقط تجمیع به چشم می‌خورد این امر سبب شده است که هزینه‌های جاری دولت در ماه‌های اخیر افزایش یابد.

لاهوتی نماینده مجلس شورای اسلامی هم گفت: سیاستگذاری نیاز به وجود وزارتخانه ندارد.

مهرداد لاهوتی افزود : وظیفه وزارتخانه راه و شهرسازی،​ سیاستگذاری در بخش مسکن و شهرسازی است، این در حالی است که در بخش شهر سازی، شهرداری‌ها هستند و در بخش مسکن هم دیگر قرار نیست دولت اقدام به ساخت مسکن کند به دلیل کوچک‌سازی و حذف کارهای اضافی است که ادغام‌ها انجام می‌شود.

او ادامه داد: در کشورهای پیشرفته امروز یک معاون تولید و یک معاون تجارت وجود دارد و خبری از وزارتخانه نیست قرار بود نگاه به واردات را کاهش دهیم اما دولت در وضع پر مشکل کنونی باز هم رویکرد واردات‌محور دارد تولید‌کنندگان ما فقط با ۳۰ درصد توان تولید کار می‌کنند این در حالی است که در بحث تحریم هنوز اتفاق تازه‌ای نیفتاده است ولی کار به جایی رسیده است که مهر و تسبیح‌ها را هم چینی‌ها تولید می‌کنند.

لاهوتی تاکید کرد: دولت به جای ادغام، ​تجمیع کرده است این در حالی است که بارها در قانون تاکید شده است دولت باید در سطوح مختلف ۱۵ درصد کاهش یابد. متاسفانه این پشت هم اندازی‌های دولت سبب شده است که شاهد باشیم سال قبل هزینه‌های جاری دولت ۲۵۰ میلیارد تومان باشد و امسال این رقم به ۲۷۱ میلیارد تومان افزایش یابد.

محمد مهدی مفتح دیگر نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: با نگاه تخصصی به موضوع تفکیک وزارتخانه‌ها متوجه می‌شویم که برای انجام امور تولید و تجارت و نگاه صنعتی به آنها لازم است. وزارتخانه‌های مجزا داشته باشم در همین حین هم نمی‌خواهیم وزارتخانه ها جزایر مجزایی باشند زیرا اموراین وزارتخانه‌ها باهم در ارتباط است.

لاهوتی افزود : مشکل حال حاضر دولت، مدیریت است نه ساختار، کشور داری این نیست که وقتی ریاست یک بخش از زیر مجموعه‌های سازمان برنامه و بودجه می‌گوید؛ نمی‌توان با رئیس این سازمان کارکنم، به او بگوییم، ایرادی ندارد ترتیبی میدهیم که زیر مجموعه ریاست جمهوری قرار بگیرید ، این کشور‌داری نیست.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار