زوج مدرسه‌ساز تهرانی: مدرسه‌سازی معامله با خداست، نتیجه را هم از خدا می‌گیریم

تهران (پانا) - یک زوج خیر مدرسه‌ساز تهرانی تاکنون به یاری هم ۹ مدرسه را احداث کرده و تحویل آموزش و پرورش داده‌اند، آنها بر این باورند که این کار یک نوع معامله با خداست و نتیجه‌اش را هم از خدا می‌گیرند.

کد مطلب: ۸۴۰۲۶۴
لینک کوتاه کپی شد
زوج مدرسه‌ساز تهرانی:  مدرسه‌سازی معامله با خداست، نتیجه را هم از خدا می‌گیریم

محمدحسن شمس‌فرد و فاطمه عرب زوج مدرسه‌ساز تهرانی هر دو به کار خیر علاقه‌مند هستند و از ابتدای پیوند زناشویی‌شان در سال ۱۳۴۴ پرداختن به امور خیریه از جمله مدرسه‌سازی را به عنوان یک اصل برای خود در زندگی قرار داده‌اند. ساخت مدرسه، درمانگاه، کمک به نیازمندان و ... از جمله کارهایی است که این زوج خیر انجام داده‌اند و حال خوب امروزشان را نتیجه کمک‌کردن به دیگران می‌دانند.

محمدحسن شمس‌فرد انگیزه اصلی برای ورود به عرصه مدرسه‌سازی را همسرش و زن علت حضورش در امور خیریه را حمایت‌ها و تشویق‌های همسر خود می‌داند، این است که اکنون سه فرزند این زوج خیر هم مشتاقانه اقدامات پدر و مادر را دنبال می‌کنند و به گفته مادر، فرزندان نیز هر آنچه دارند در راه کمک به دیگران هزینه می‌کنند.

محمدحسن شمس‌فرد متولد ۱۳۰۹ و اهل تهران است، شغلش صادرات خشکبار است و ۶۰ سال می‌شود که در این حوزه فعالیت دارد. او آسایش فکری و آرامش زندگی را مدیون همسرش می‌داند و از این بابت از وی سپاسگزار است. همسرش فاطمه عرب نیز خانه‌دار و اهل تهران است و قدردان حمایت‌های شوهرش در این راه خیر است. این زوج سه فرزند دارند و در پرداختن به امور خیر گوی سبقت را از یکدیگر ربوده‌اند. گفت‌و‌گوی پانا با این زوج خیر را در ادامه می‌خوانید:

محمدحسن شمس‌فرد: انگیزه ورود به امر مدرسه‌سازی نیاز شدید کشور و تشویق همسرم بود

محمد حسن شمس فرد می گوید: مشوق و انگیزه اصلی برای ورود من به عرصه مدرسه‌سازی زنم بود. من پیش از مدرسه در زمینه‌های دیگری به کارهای خیریه مشغول بودم اما از آنجا که همسرم خود مستقلا به کار مدرسه‌سازی مشغول بود مرا نیز به این مسیر دعوت کرد. البته من به مدرسه‌سازی هم علاقه‌مند بودم اما تا پیش از این فرصتی برای حضورم در این عرصه فراهم نشده بود. از طرفی مدرسه‌سازی اهمیت بسیار زیادی دارد چراکه با ساخت مدرسه آینده کشور ساخته می‌شود. اگر یک دانش‌آموز به جایی برسد و آینده خوبی داشته باشد کشور ترقی می‌کند و این باعث خوشحالی است.

همسر وی می‌گوید: من نیاز شدید را در کشور دیدم که انگیزه‌ای برای ورودم به کار خیر مدرسه‌سازی شد، من از دهه ۶۰ مدرسه‌سازی را آغاز کردم و اولین مدارس خود را در دلیجان ساختم. درست در ایام جنگ تحمیلی که نیاز شدیدی به فضای آموزشی داشتیم و کشور در این زمینه با بحران مواجه بود. به نظر من به خطا رفتن افراد و بروز ناهنجاری در جامعه به دلیل جهل است که می‌توان با ایجاد محیط‌های آموزشی مناسب بر این جهل فائق آمد، آن‌چنان که مسیر زندگی بزرگان علم و دانش که در دنیا شهره هستند در مدرسه و آن هم مقطع ابتدایی مشخص می‌شود.

ما تاکنون ۹ مدرسه احداث کرده‌ایم

این زوج که تاکنون ۹ مدرسه احداث کرده‌اند همه آنها را به آموزش و پرورش تحویل داده‌اند، خانم عرب‌ می‌گوید: «هدف من از مدرسه‌سازی کمک به مناطق محروم و رفع نیاز این مناطق است، به همین دلیل مدارس را عمدتا در نواحی محروم و نیازمند احداث کرده‌ام که تعداد آن به ۸ مدرسه می‌رسد. در کنار مدرسه‌سازی با ساخت نمازخانه و تأمین برخی تجهیزات همواره در حال کمک به مدارس هم بوده‌ام.»

محمدحسن شمس‌فرد اما در این باره می‌گوید: «من در کارهای خیر دیگری مشغول بودم اما به تازگی به مدرسه‌سازی وارد شده و به آن علاقه زیادی دارم. دیدن دانش‌آموزان ابتدایی در مدرسه و شور و شعف آنان از داشتن فضایی آموزشی نوساز و جدید چنان احساسی در من ایجاد کرد که از خدا می‌خواهم من را در این مسیر کمک کند تا بتوانم مدارس بیشتری بسازم.»

هیچ‌وقت از حضور در عرصه مدرسه‌سازی پشیمان نیستم

خانم عرب درباره آثار کار خیر مدرسه‌سازی در زندگی آدم‌ها معتقد است: «زمانی که تصمیم به ساخت اولین مدرسه گرفتم شاید تنها یک سوم هزینه لازم را در اختیار داشتم اما کمی که جلوتر رفتم به شکلی غیرقابل باور و از منابعی که انتظار نداشتم مبالغ موردنیاز برای مدرسه‌سازی تأمین شد و من موفق به ساخت ۸ مدرسه شدم. علاوه بر این ورود به این عرصه آبرویی برای من در عرصه‌های اجتماعی به همراه آورد که از داشتن آن بسیار خرسندم و شاکرم. به همین دلیل است که هیچگاه از حضور در این عرصه پشیمان نیستم و خدا را از این بابت شکر می‌کنم.»

مادر که خیر باشد همه اعضای خانواده به این کار تشویق می‌شوند

فاطمه عرب معتقد است شاید برخی خانم‌ها به دلیل نداشتن شغل از نظر مسائل مالی محدودیت‌هایی داشته باشند اما می‌توانند از برخی خواسته‌های خود گذشته و دارایی خود را در مسیر مدرسه‌سازی هزینه کنند. ضمن آنکه وقتی در یک خانه مادر خیر باشد همه اعضای خانواده هم به این امر تشویق می‌شوند آنچنان که فرزندان ما هر سه علاقه‌مند به این امر هستند و درآمد خود را در راه کمک به دیگران صرف می‌کنند.

مدرسه‌سازی معامله با خداست و نتیجه‌اش را هم از خدا می‌گیریم

همسر این زن خیر مدرسه‌ساز نیز تأثیر مدرسه‌سازی را در زندگیش قابل توجه می‌داند و می‌گوید: «هیچ گاه به فکر کم‌شدن اموالم نبوده‌ام چرا که هر گاه در مسیر خیری قدم برداشتم خداوند چند برابرش را به من بازگرداند. مدرسه‌سازی معامله با خدا است پس نتیجه را هم از خدا می‌گیریم. من به همه افراد توصیه می‌کنیم در حد توان وارد این مسیر شوند. افرادی هستند که می‌توانند به تنهایی تعداد زیادی مدرسه احداث کنند اما برای ورود به عرصه مردد هستند در حالیکه تاریخ ثابت کرده انسان از اموالش چیزی را با خود به جهان دیگر نمی‌برد، پس بهتر آن است با کار خیر و کمک به دیگران توشه‌ای برای آخرت خود فراهم کنند.»

این زن خیر مدرسه‌ساز انتظاراتی هم از آموزش و پرورش دارد و می ‌گوید: «مدرسه‌سازی تنها وظیفه دولت نیست به ویژه در شرایط امروز کشور که دولت با مشکلات اقتصادی مواجه است. در شرایط فعلی همه وظیفه داریم به تأمین فضاهای آموزشی کمک کنیم و اینکه دولت با مشکلات اقتصادی مواجه است دلیل نمی‌شود کودکان این سرزمین بی‌سواد بمانند. در برابر ساخت مدرسه هم تنها از آموزش و پرورش می‌خواهم با تأمین نیروی انسانی مناسب و تجهیزات به تعلیم و تربیت هرچه بهتر دانش‌آموزان بپردازد تا آینده همراه با موفقیت برای آنان رقم بزند.»

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار