ناگفته‌های کدخدایی از رد صلاحیت احمدی‌نژاد تا نظارت بر توئیتر نمایندگان

سخنگوی شورای نگهبان: در مقاطعی شورای نگهبان بی طرف عمل نکرده است

تهران (پانا) - سخنگوی شورای نگهبان توضیحاتی را درباره ماجرای رد صلاحیت رئیس دولت‌های نهم و دهم در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم ارائه کرد و همچنین از نظارت این شورا بر صفحات مجازی نمایندگان سخن گفت.

کد مطلب: ۸۳۷۵۵۶
لینک کوتاه کپی شد
ناگفته‌های کدخدایی از رد صلاحیت احمدی‌نژاد تا نظارت بر توئیتر نمایندگان

عباسعلی کدخدایی در گفت‌و‌گویی با یک برنامه ویدئوئی (عقربه شفافیت روی «۱۰:۱۰ دقیقه») اظهارات جدیدی را درباره نظارت استصوابی، ماجرای ابطال انتخابات اصفهان و ممانعت شورای نگهبان از ورود مینو خالقی به دهمین دوره مجلس شورای اسلامی و همچنین تقاضای زنان برای ورود به استادیوم‌های ورزشی به زبان آورده است.

متن قسمت‌هایی از این گفت‌و‌گو در ذیل به اطلاع می‌رسد؛

قبول دارید که شورا باید بی طرف باشد؟ این ذهنیت به وجود آمده که شورای نگهبان بی طرف عمل نمی‌کند.

در مقاطعی این طور شده است، یعنی یک اظهار نظری از سوی برخی از اعضا شورای نگهبان به نفع برخی از نامزدها انجام شده و این شائبه را ایجاد و تقویت کرده است.

کسی که در حال حاضر در هیئت اجرایی است، طبق قانون حق ندارد در ستاد هیچ یک از کاندیداها باشد، شما الان قانون یا آیین نامه ای دارید که له یا علیه یکی از کاندیداها صحبت کنند یا در ارتباط باشند.

اعضای شورای نگهبان حق دفاع یا حمایت را ندارند و این موضوع را بارها در شورا مطرح کرده ایم، این موضوع در گذشته بوده و در زمانی عمومیت داشته که اعضای شورای نگهبان خودشان را هم عضو شورا می‌دانستند و هم در صحنه های سیاسی مؤثر؛ اگر لازم شد مدارک آن را هم ارائه می‌کنم، برخی اعضا به نفع کاندیداها بیانیه، اطلاعیه دادند و خود من هم در آن موقع معترض بودم، این مسئله ممکن است در مقاطعی انجام شده باشد اما در سالهای اخیر تلاش شده تا این کار انجام نشود.

شما در جایی گفتید که توئیت‌های نمایندگان مجلس را در تایید صلاحیت ها بررسی می‌کنید، آیا این صحبت باعث نمی‌شود که نمایندگان یک مقدار محتاط تر عمل کنند؟

سوال شد که اینگونه رفتارها در شبکه های اجتماعی هم رصد می‌شود؟ بله، رصد شدن است ولی به مفهومی نیست که هر صحبتی که کرده همه منجر به عدم تایید صلاحیت افراد شود.

برخی‌ها می‌گویند در بررسی صلاحیت ها نگاهتان به اصول و مبنانی قانون اساسی یکسان نیست، آیا قانون اساسی حق انتخاب شدن برای مردم به رسمیت شناخته یا نه؟ الان از این حق نگهبانی می‌کنید، اما برخی نه تنها نگهبانی شما را قبول ندارند حتی این نظارت استصوابی را زیر سوال می‌برند، به طور مثال می‌گویند"مینو خالقی" ابتدا تایید شد و بعد از کسب رای لازم شورای نگهبان وی را رد کرد.آیا این موضوع در راستای نگهبانی از حقی که وی برای انتخاب شدنش وجود داشته یا خیر؟ چه طور از آن نگهبانی کرده اید؟

چند نکته را باید بگوییم، اولا اینکه من در آن دوره در شورای نگهبان نبودم، ولی اگر بخواهیم عملکرد شورای نگهبان بررسی کنیم، صحیح است.

هر نهاد ما مجلس، دولت، شورای نگهبان و قوه‌قضاییه باید در چارچوب اصول قانون اساسی و قوانین عادی عمل کند، اگر قوانین اشکال دارد باید اصلاح شود، در چارچوب قانون، گفته شده که شورای نگهبان باید نظارت کند، نظارت یعنی همه افراد شایسته باید وارد شوند و انتخابات برگزار شده صحت لازم را داشته باشد. این دو مرحله در اختیار شورای نگهبان است.

عملکرد شورای نگهبان در چارچوب قوانین و مقررات است، ما نمی توانیم مصداق را مثال بزنیم و بگوییم عملکرد شورای نگهبان در یک جا باید طبق قانون اساسی و در جای دیگر طبق قانون اساسی نباشد، همه جای شورای نگهبان باید این رویه را داشته باشد.

خود خانم خالقی آمدند پیش من و برایشان توضیح دادم.

گفته می شود اگر احمدی نژاد بیاید انتخابات دو قطبی می شود و بعد رد صلاحیت می شود. احمدی نژاد که ۸ سال رئیس جمهور بوده و ۴ سال است که سکوت کرده است.

این بحث دیگری است و دلایل عدم صلاحیت بحث دوقطبی بودن ایشان نیست، بلکه بحث های دیگری است که به موقع اعلام می‌کنیم.

بلاخره نفرمودید که این خط کشی چیست؟

قانون است.

ما دو دیدگاه سیاسی در کشور داریم و می‌گویند چون این خط کشی مشخص نبود، شورای نگهبان انگار می‌خواست تیم فوتبال درست کند، سه نفر این طرف ، سه نفر آن طرف.

این طور نبود، در ذهن هیچ یک از آقایان این طور نبود و بعد از اینکه اسامی اعلام شد خود ما متوجه شدیم.

در جریان نقدها و حرفایی که به شورای نگهبان می‌شود هستید؟

همه آن‌ها را می‌بینیم، انقدر مطالب زیاد است، برخی را سعی می‌کنم جواب دهم، بعضی ها را زنگ میزنم و شخصا اعلام می‌کنم که اشتباه کردید.

نظر آقای کدخدایی به عنوان یک شخص حقیقی درباره حضور بانوان در ورزشگاه چیست؟

اصولا در حوزه اجتماعی نظرم این است که نباید قضیه را صفر تا صدی کنیم. مسائلی که مطرح می‌شود گاهی اوقات به راحتی می‌توان برای آن راهکار پیدا کرد. اگر ممنوعیت است آن را خوب تببین و اعلام کنیم و از آن محکم دفاع کنیم، اگر ممنوعیت نیست نباید نظر شخصی و سلیقه‌ای است، حق و نداریم نظر شخصی خود را به جامعه و نهادها تحمیل کنیم، باید به دنبال راهکار باشیم.

فکر می‌کنم در این خصوص با وزیر ورزش هم در این رابطه دیدار داشتید.

دیدار نبود در واقع ملاقاتی بود در یکی از دیدارهای عمومی که خدمت رهبر انقلاب بودیم، در این جهت گپ و گفتی داشتیم. بنابراین اگر امکاناتی وجود ندارد، باید آن را فراهم کنید و بعد اعلام نظر کنیم، نه اینکه ما بشنیم و بگوییم "ممنوع است، ممنوع است"، وقتی هم سوال می‌کنیم می‌گویند چون امکانات نداریم، اگر امکانات ندارد پس بی عرضگی من مسئول است، باید امکانات را فراهم کنم و اگر نظر خاصی وجود ندارد آن تسهیلات هم فراهم شود، اگر نظری هم در این جهت است آن نظر را بیاستیم و دفاع کنیم و اعلام کنیم. به خصوص در مورد مسائل حجاب که به عنوان رکن شرعی و اسلامی است و همه از آن دفاع می‌کنند.

بالاخره خانم‌ها بروند به ورزشگاه یا نروند؟

کدخدایی: اگر مسئولان می‌توانند امکانات و تسهیلات را فراهم کنند و مشکلی وجود نداشته باشد، به نظرم اشکالی نباید داشته باشد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار