در گفتوگو با پانا
معاون اجتماعی وزیر کشور: 100مصوبه برای بهبود زندگی مردم زابل تنظیم شد
تهران (پانا) – معاون امور اجتماعی وزیر کشور میگوید که محرومیت مردم زابل قبل از انقلاب هم وجود داشته و متاسفانه طی این سالها از ظرفیتهای این شهر برای بهتر کردن زندگی مردم استفاده نشده است.
بعد از ماجراهای تلخی که از وضع زندگی در زابل رسانهای شد و عکس مردی که گورخواب است به نمایندگی از چندین هزار گورخواب در زابل منتشر شد، تقی رستموندی، معاون وزیر کشور در امور اجتماعی، در گفتوگو با پانا از سفری خبر داد که بعد از این اخبار به زابل داشتهاند. او بیان کرد: سفر وزیر کشور که به نمایندگی از هیات دولت به همراه چند نفر از معاونان و وزرا به زابل انجام شد، تحولی در منطقه سیستان ایجاد خواهد کرد. آقای دینپرست، معاون توسعه اقتصادی وزیر کشور، گفتند بیشتر از صد مصوبه پیرو این سفر تنظیم شده که در حوزههای اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، امنیتی و ... برنامهریزی و اجرا خواهد شد که در نهایت به بهبود شرایط زندگی مردم منجر شود.
از ظرفیتهای بالقوه این استان در تولید انرژی و معادن استفاده نمیشود
رستموندی تاکید کرد: مشکل اصلی زابل و منطقه سیستان و بلوچستان ضعف زیرساختهای اقتصادی و نبود کارخانه است. متاسفانه از ظرفیتهای بالقوه این استان در تولید انرژی و معادن استفاده نمیشود. مردم شریف این استان در وضع نامناسب اقتصادی زندگی میکنند در حالی که اگر این نیروی انسانی امکان اشتغال داشته باشد، بسیاری از مشکلات اقتصادی و آسیبهای اجتماعی برطرف میشود. این اتفاقی است که امیدوارم ظرف دو سه سال آینده بیفتد و این مصوبات به نتایج مطلوبی برسد.
مشکلات سیستان و بلوچستان محصول غفلتهایی است که در سالهای متمادی انجام شده است
او در پاسخ به این پرسش که از مناطق پرآسیب زابل هم بازدید کرده است یا نه، گفت: بله، به پاتوقهای معتادان و کارتنخوابها و مراکز نگهداری از آنها هم سر زدیم. اینطور که در خبرها منتشر میشود که وضع این شهر از این نظر بحرانی است، صحت ندارد اما به هر حال مشکلاتی وجود دارد که ناشی از غفلتهایی است که در سالهای متمادی از این منطقه از کشورمان انجام شده است. این غفلتها قبل از انقلاب هم بوده و باعث تاسف است که مردم بعد از این همه سال در وضع خوبی زندگی نمیکنند.
رستموندی افزود: فضای اجتماعی شهر، فضای پویا و پرجنب و جوشی است و در جلسهای که با معتمدان مردم و ریشسفیدها برگزار شد، از ظرفیتهای بالای همکاری برای رونق اقتصادی و کاهش آسیبهای اجتماعی سخن گفته شد. اخباری مبنی بر شش هزار گورخواب در زابل قابل تایید نیست. در تهران که میگوییم چند هزار معتاد در مراکز درمانی هستند و با جمعیت ۱۲ میلیون نفری، هفت هزار معتاد متجاهر داریم، چطور ممکن است در زابل با جمعیت چهارصد هزار نفری، شش هزار نفر معتاد گورخواب داشته باشیم؟ من هم عکس مردی را که در گور بود و به عنوان گورخواب معرفی شد دیدم، از شخص فرماندار درباره این موضوع سوال پرسیدم، جوابی که دادند این بود که در فاصله ۵۰ متری محل زندگی او، مرکز صیانت وجود دارد و حتی غذایش را از این مرکز میگیرد اما حاضر نیست در آنجا زندگی کند. او هم یک نفر است که این شرایط را دارد و به انتخاب خودش آنجا زندگی میکند ولی با استناد به این عکس، اینطور مطرح شد که تعداد زیادی هستند.
ارسال دیدگاه