دولت بایستی مدیریت مصرف مواد مخدر را برعهده بگیرد/ معتاد مجرم است یا بیمار؟
کرمان(پانا) - رئیس کل دادگستری استان کرمان گفت:مدیریت مصرف مواد مخدر را دولت بایستی برعهده بگیرد تا بتواند رابطه قاچاقچی و مصرف کننده را قطع نماید.
یدالله موحد در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر که در سالن پیامبر اعظم استانداری برگزار گردید اظهار داشت: اگر می خواهیم در حوزه مقابله با موادمخدر در کشور موفق باشیم راه ان این است که فرد معتاد را یا بیمار بشناسیم ویا مجرم؟ نمی توانیم هم بیمار بشناسیم وهم مجرم،این درست نیست.
وی بیان کرد:اگر فرد معتاد را بیمار تشخیص دادیم بایستی حتما برخورد با یک بیمار را داشته باشد و تحت درمان وکنترل قرار گیرد و دولت نیز همان مسئولیتی که در قبال سایر بیماران صعب العلاج دارد در رابطه با این افراد نیزباید داشته باشد
این مقام عالی قضائی در استان کرمان عنوان کرد: در حال حاضر سیاست به گونه ای است که اگر فرد بیمار ترک کرد،بیمار محسوب می شود و اگر ترک نکرد مجرم محسوب می شود.
آسیب های حوزه مقابله با مواد مخدر باید مورد شناسایی قرار گیرند
رئیس کل دادگستری استان کرمان با تاکید براینکه آسیب های حوزه مقابله با مواد مخدر باید مورد شناسایی قرار گیرند،گفت: بحث پولشویی و ضربه زدن به توان مالی قاچاقچیان مواد مخدر یک موضوع جدی است
موحد عنوان داشت:استان کرمان خط مقدم مبارزه با مواد مخدر در کشور است وبرای این امر نیز هزینه های زیادی پرداخت شده و منابع انسانی ارزشمندی جان خود را فدا نموده اند
نماینده عالی دستگاه قضائی در استان کرمان اعلام کرد:در گذشته مطالعات دقیق و عمیق کارشناسی شد وبه مراجع مختلف کشوری نیز برای کارآمد سازی روند مبارزه با موامخدر ارائه گردیداما هنوز پاسخ مقتضی دریافت نشده است
وی افزود:در یک مقطعی در کشور مطرح شد که احداث اردوگاه در اجرای ماده ۴۲قانون مبارزه با مواد مخدر تاثیرات بسزایی درحوزه مقابله دارد اما استان کرمان در این بخش به خوبی دیده نشد.
رئیس شورای قضائی استان کرمان ادامه داد:به طور مثال بین ۶۰تا ۷۰درصد زندانیان استان کرمان مرتبط با جرائم موادمخدر هستند اما چه توجه و کمکی به اداره کل زندان های استان کرمان شده است؟
وی تصریح کرد:ستادمبارزه با مواد مخدر قوه عاقله مبارزه با مواد مخدر در کشور است و در بخش قضائی نیز باید سیاست گذاری شود اما تاکنون سیاست گذاری در حوزه مقابله با مواد مخدر و مخصوصا فرآیند رسیدگی قضائی نداریم.
موحد ادامه داد:در بحث زندانیان موادمخدر به عنوان یک شاخص،هیچ کمک فکری و مادی قابل توجهی در حوزه اداره زندانیان مواد مخدر دریافت نکرده ایم!
وی گفت:در حوزه آسیبهای مبارزه با مواد مخدر بارها گفتهایم که این حوزه نباید مواد محور باشد بلکه باید متهم محور بوده و قاچاقچی محور باشد و پاداشها به این سمت برود که بهجای آنکه مشوقات مبارزه با مواد مخدر معطوف به کشف مواد شود، بایستی تشویقات برای شناسایی و دستگیری قاچاقچیان عمده و سرباندهای قاچاق مواد مخدر منظور شود.
سیاست های جناحی در امر مبارزه با مواد مخدر نیازمند بازنگری هستند
وی تصریح کرد:ضرورت دارد یک بازنگری تمامی حوزه ها از جمله مباحث قضائی،مبانی حقوقی و سیاست های جناحی در امر مبارزه با مواد مخدر صورت گیرد واین بازنگری توسط کارشناسان باتجربه ای که عمر خود را در حوزه مبازره با مواد مخدر صرف کرده اند انجام بذیرد
ارسال دیدگاه