در نشست مبارزه با جریان مالی غیرقانونی جنوب شرق اروپا و آسیای مرکزی و غربی عنوان شد
اشاعه خشونت در پی تجارت غیرقانونی موادمخدر
تهران (پانا) - مدیرکل دفتر روابط بینالملل ستاد مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد که وضع کنونی تجارت غیر قانونی مواد مخدر و درآمدهای آن بیش از گذشته موجب گسترش و اشاعه خشونت، ناامنی، فساد و جرایم سازمانیافته شده است و جامعه جهانی باید به تعهدات بینالمللی خود بر اساس اصل مسئولیت مشترک در مقابله با مساله جهانی مواد مخدر عمل کند.
به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر، هیات جمهوری اسلامی ایران متشکل از نمایندگان ستاد مبارزه با مواد مخدر و وزارت امور خارجه در هفتمین کمیته راهبردی برنامه منطقهای افغانستان و کشورهای همجوار و نشست بینالمنطقهای جنوب شرق اروپا و آسیای مرکزی و غربی مبارزه با جریان مالی غیر قانونی که بنا به ابتکار دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم ملل متحد (UNODC) در تاریخهای هفتم و هشتم تیرماه ۱۳۹۷ (۲۹-۲۸ ژوئن ۲۰۱۸) در زاگرب- کرواسی برگزار شد، شرکت کرد.
در این نشستها که وزیر مبارزه با مواد مخدر جمهوری اسلامی افغانستان، نمایندگان آژانسهای مبارزه با مواد مخدر کشورهای منطقه و فرامنطقه و مدیران ارشد دفتر UNODC حضور داشتند، رحیم ساکی مدیرکل دفتر روابط بینالملل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: وضع کنونی تجارت غیر قانونی مواد مخدر و درآمدهای آن بیش از گذشته موجب گسترش و اشاعه خشونت، ناامنی، فساد و جرایم سازمانیافته شده است. ابتکار برنامه منطقهای گام مهمی برای پیگیری مهار مساله جهانی مواد مخدر و تبعات آن بر افغانستان، کشورهای همجوار، منطقه و فرامنطقهای است.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران از ظرفیتهای بالایی همچون برخورداری از لابراتوارهای تجزیه و تحلیل مواد، مرکز آموزشی مقابله با مواد مخدر دانشگاه علوم انتظامی، مرکز منطقهای درمان و تربیت متخصصان امور درمانی و بازتوانی مصرفکنندگان بهره میبرد.
مدیرکل دفتر روابط بینالملل ستاد بیان کرد: جلب حداکثری مشارکت سازمانهای غیر دولتی در برنامههای پیشگیری و کاهش آسیب در قالب رویکرد اجتماعی از دیگر مزیتهای ایران برای تحقق اهداف برنامه منطقهای است.
ساکی افزود: برنامه منطقهای نباید به منزله واگذاری مسئولیتها به کشورهای منطقه باشد، بلکه ضرورت دارد جامعه جهانی به تعهدات بینالمللی خود بر اساس اصل مسئولیت مشترک در مقابله با مساله جهانی مواد مخدر عمل کند.
وی گفت: جمهوری اسلامی ایران از ذینفعان ابتکار سه جانبه بین ایران، افغانستان و پاکستان است که تاکنون دستاوردهای موفقی داشته است و ضرورت دارد که جامعه جهانی، تقویت ابتکار سهجانبه از طریق مساعدت فنی و تجهیزاتی را در دستور کار خود قرار دهد.
ارسال دیدگاه