مدیرعامل آب منطقهای کهگیلویه و بویراحمد: آب سفرههای زیرزمینی کهگیلویه وبویراحمد 10 متر افت کرده است
یاسوج (پانا) - مدیرعامل آب منطقهای کهگیلویه و بویراحمد گفت: میانگین آب سفرههای زیرزمینی 15 دشت این استان به طور میانگین 10 متر افت کرده است.
علی داودی اظهار کرد: دشت ۶ هزار هکتاری امامزاده جعفر(ع) با ۱۸.۸ متر شاهد بیشترین افت بوده است.
وی با اشاره به اینکه برداشت بی رویه از سفره های زیرزمینی باعث افت آب های دشت های این استان شده است تصریح کرد: پلمپ چاه های غیر مجاز از برنامه های در دست اجرا برای پیشگیری از این روند است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کهگیلویه و بویراحمد گفت: یک هزار و ۹ حلقه چاه غیرمجاز در این استان شناسایی شده که ۱۳۹ مورد آن مربوط به آب آشامیدنی است.
وی افزود: ۲۷۰ حلقه چاه آب غیرمجاز کشاورزی و صنعتی در این استان از سه سال پیش تاکنون پلمپ شده است.
داوودی مهر بیان کرد: کل چاههای مجاز موجود در استان افزون بر ۳ هزار و ۳۸۹ حلقه است که از این تعداد ۲ هزار و ۵۰۰ حلقه در مدار بهره برداری بوده که بقیه در حال دریافت پروانه یا مراحل ابتدایی برای اخذ مجوز یا در انتظار تعیین تکلیف هستند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کهگیلویه و بویراحمد گفت: بر اساس آمار، سالانه افزون بر ۲۸۷ میلیون مترمکعب آب از مجموع ۲ هزار و ۵۰۰ حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق این استان برداشت میشود به گونهای که بخش عمدهای از آب آشامیدنی استان از همین سفرههای زمینی در حال تأمین است.
وی ابراز داشت: میانگین بارندگی این استان در سال جاری ۳۵۰ میلیمتر بوده که این میزان در سال گذشته ۴۴۳ میلیمتر بوده است.
افت سطح آب در این استان از سال ۱۳۸۷ آغاز شده و همچنان رو به افزایش است.
داودی مهر گفت: هم اکنون۱۱طرح برای احیا و تعادل بخشی منابع آب های زیرزمینی در این استان برای صیانت از منابع آب در حال اجراست.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان افزود: این طرح ها شامل ساماندهی شرکت های حفاری، اطلاع رسانی و بسترسازی فرهنگی و نجات آب، جایگزینی پساب با چاه های کشاورزی، اصلاح و تعدیل پروانه های بهره برداری، تقویت و استقرار گشت و بازرسی، تعیین تکلیف چاه های فاقد پروانه و اجرای پروژه های تغذیه مصنوعی است.
افت سطح آب منابع زیرزمینی در این استان از سال ۱۳۸۷ آغاز شده و همچنان رو به افزایش است.
سالانه هشت میلیارد متر مکعب آب در کهگیلویه و بویراحمد تولید که تنها ۱۳ درصد آن در این استان مصرف میشود.
براساس برآوردهای جهاد کشاورزی این استان ۲ میلیارد مترمکعب آب جهت مصرف کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد در افق بلندمدت مورد نیاز است.
طول رودخانههای دائمی و فصلی کهگیلویه وبویراحمد یک هزارو ۴۰۰ کیلومتر است و هم اکنون ۲ سد با ظرفیت ۵۸۹ میلیون متر مکعب در این استان وجود دارد.
ارسال دیدگاه