مونسان: منظر باستان‌شناسی ساسانی، مجموعه‌ای از ارزشمندترین نمونه‌ها از معماری و شهرسازی امپراتوری ساسانی است

شیراز (پانا) - کمیته میراث جهانى یونسکو در ادامه چهل‌و‌دومین اجلاس سالیانه خود در شهر منامه بحرین، آثار ارزشمند و باشکوهى از معمارى و شهرسازى دوره ساسانى را با عنوان منظر باستان‌شناسى ساسانى فارس در فهرست میراث جهانى ثبت کرد.

کد مطلب: ۸۳۳۶۰۶
لینک کوتاه کپی شد
مونسان: منظر باستان‌شناسی ساسانی، مجموعه‌ای از ارزشمندترین نمونه‌ها از معماری و شهرسازی امپراتوری ساسانی است

به‌گزارش میراث‌آریا، علی‌اصغر مونسان معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، ثبت بیست‌وسومین اثر کشورمان در فهرست جهانی یونسکو را به مقام معظم رهبری، رئیس‌جمهوری و مردم ایران تبریک گفت.

علی‌اصغر مونسان با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران امسال در شرایطی حساس تا این مرحله توانسته است یکی از دو اثر پیشنهادی خود در سال ۲۰۱۸ را به ثبت برساند، افزود: در این اجلاس هیئت ایرانی با تلاش‌های مستمر و پیگیری‌های فنی با برگزاری جلسات کارشناسی متعدد با اعضای کمیته میراث جهانی به موضوعات مطرح‌شده پاسخ دادند و با وجود شرایط سخت فضای سیاسی حاکم بر اجلاس توانستند کشورها را برای ثبت این اثر در فهرست میراث جهانی متقاعد کنند.

او تصریح کرد: آثار برجسته مطرح‌شده در پرونده ثبت جهانی منظر باستان‌شناسی ساسانی، مجموعه‌ای از ارزشمندترین نمونه‌ها از معماری و شهرسازی امپراتوری ساسانی در دوره‌ای مهم از تاریخ معماری و شهرسازی بشر است که به‌عنوان بیست‌و‌سومین اثر جهانی کشورمان به دنیا معرفی شده است.

معاون رییس جمهوری ادامه داد: ثبت این اثر با اعلام نظر مثبت و اتفاق‌نظر اکثریت اعضای کمیته میراث جهانی صورت پذیرفت.

رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری افزود: با توجه به نظرات کارشناسی برخی کشورهای کمیته به درخواست رئیس اجلاس، تصویب قطعنامه مربوط به منظر باستان‌شناسی ساسانی بررسی شد و با وجود تأثیرات سیاسی برخی کشورها، بسیاری از کشورهای کمیته به حمایت از پرونده منظر باستان‌شناسی ساسانی فارس پرداختند.

معاون رئیس‌جمهوری گفت: در این اجلاس، اصلاحیه اظهارنظر ایکوموس توسط کشور اسپانیا مطرح شد و از جانب کشورهای استرالیا، مجارستان، آذربایجان، چین، کویت، تونس حمایت شد و کشورهای برزیل، زیمبابوه، تانزانیا و گواتمالا در راستای تأیید ارزش‌های این اثر سخنرانی کردند. هم‌چنین هیئت ایرانی با پاسخ به موضوع مطرح‌شده از طرف کشور نروژ بر معیارهای دو، سه و پنج تأکید کردند.

او اضافه کرد: کشورهای کوبا، بورکینافاسو، بوسنی و اوگاندا نیز با تأکید بر معیارهای دوم و سوم و پنجم بر ثبت این اثر در فهرست میراث جهانی رأی مثبت دادند و در ادامه با نظر مساعد ایکوموس و کشورهای عضو کمیته این اثر به‌اتفاق آرا در فهرست میراث جهانی به ثبت رسید.

مونسان تصریح کرد: سازمان میراث‌فرهنگی صنایع‌دستی و گردشگری این دستاورد بزرگ را که با سختی‌ها و تلاش‌های فراوان به دست آمد، به مقام معظم رهبری، رییس جمهوری و مردم میراث دوست ایران تبریک گفته و امیدوار است با یاری مردم و جامعه تخصصی در این مسیر گام‌های بلندتری برای سرافرازی کشور و ملت بزرگ ایران برداشته شود.

میراث جهانی ‏یونسکو نام عهدنامه‌ای بین‌المللی است که در تاریخ ۱۶ نوامبر ۱۹۷۲میلادی به تصویب کنفرانس عمومی یونسکو رسید. موضوع آن حفظ آثار تاریخی، طبیعی و فرهنگی بشر است که اهمیت جهانی دارند و متعلق به تمام انسان‌های روی زمین، فارغ از نژاد، مذهب و ملیت خاص، هستند. بر پایه این کنوانسیون، کشورهای عضو یونسکو می‌توانند آثار تاریخی، طبیعی و فرهنگی کشور خود را نامزد ثبت به‌عنوان میراث جهانی کنند. حفاظت از این آثار پس از ثبت در عین باقی‌ماندن در حیطه حاکمیت کشور مربوطه، به عهده تمام کشورهای عضو خواهد بود. مکان‌های میراث جهانی ثبت‌شده در سازمان یونسکو، مکان‌هایی مانند جنگل، کوه، آبگیر، صحرا، بقعه، ساختمان، مجموعه یا شهر هستند.

ثبت یک اثر در فهرست میراث جهانی سبب می‌شود علاوه بر محافظت و نگهداری و معرفی ارزش‌های آن به جهانیان به عنوان هدف اصلی، نوعی تبلیغات برای مقصد محسوب شود که به‌واسطه آن فعالیت‌های گردشگری در محوطه نیز افزایش می‌یابد. زمانی که فعالیت‌های گردشگری به خوبی برنامه‌ریزی و سازمان‌دهی شوند، می‌توانند منابع مالی مهمی را برای محوطه و نیز برای اقتصاد محلی به ارمغان آورند. با سرریز شدن گردشگران برای بازدید از یک اثر که ثبت میراث جهانی شده ممکن است زیرساخت‌های مقصد نیز در ابعاد اقامتی، پذیرایی، ارتباطی و جاده‌ای و حمل و نقل زمینی یا هوایی بهبود یابد و کسب وکارهای کوچک و بزرگ محلی مرتبط با خدمات گردشگری به این واسطه شکل گیرد و افزایش اشتغال را به همراه داشته باشد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار