فوتبال ایران در تاریخ جام‌های جهانی؛ تاریخ‌سازی با نام ایران در روسیه از مسعود شجاعی تا قوچان‌نژاد و دنیل ارزانی

(پانا) – روزشمار جام جهانی ۲۰۱۸ به نفس‌های پایانی خود رسیده و تیم ملی ایران در حالی برای حضور در این رویداد آماده شده که دو تاریخ‌سازی بزرگ در همان اولین دیدار مقابل مراکش برای فوتبال ایران ثبت خواهد شد.

کد مطلب: ۸۲۸۶۲۷
لینک کوتاه کپی شد
فوتبال ایران در تاریخ جام‌های جهانی؛ تاریخ‌سازی با نام ایران در روسیه از مسعود شجاعی تا قوچان‌نژاد و دنیل ارزانی

به روزهای پرهیجان جام جهانی نزدیک می‌شویم و‌ تنها دو روز دیگر زمان باقی مانده تا مسکو در تب و تاب جام جهانی غرق شود. تیم ملی فوتبال ایران این روزها در پایتخت روسیه برای رسیدن به اوج آمادگی تلاش می‌کند تا در روز جمعه در سن‌پترزبورگ به مصاف مراکش برود.

تکراری‌های ایران در روسیه با تاریخ‌سازی کاپیتان شجاعی

این اولین بار در تاریخ است که تیم ملی ایران به صورت متوالی دو جام جهانی را تجربه می‌کند و به همین علت برخی از بازیکنان جام جهانی ۲۰۱۴ هم در ترکیب تیم ملی برای جام جهانی ۲۰۱۸ حضور دارند.

مسعود شجاعی، پژمان منتظری، احسان حاج‌صفی، کریم انصاری‌فرد، رضا قوچان‌نژاد، علیرضا جهانبخش از جمله بازیکنانی هستند که هم در سال ۲۰۱۴ و هم جام جهانی ۲۰۱۸ در ترکیب تیم ملی حضور دارند.

البته مسعود شجاعی بیشتر سابقه حضور در جام جهانی ۲۰۰۶ را هم داشته و اولین بازیکن ایرانی است که سه دوره حضور در جام جهانی را در کارنامه خود دارد. اسطوره‌هایی مانند علی دایی و مهدی مهدوی‌کیا دو دوره جام جهانی را تجربه کردند اما کاپیتان شجاعی این شانس را داشته تا سال ۲۰۰۶ در آلمان، سال ۲۰۱۴ در برزیل و امسال را در روسیه تجربه کند.

هفت گل ایران در جام جهانی و فرصت ویژه برای قوچی

در رقابت‌های جام جهانی ۱۹۷۸ آرژانتین نخستین گل تیم ملی ایران از سوی ایرج دانایی فر زده شد. دومین گل ایران در تاریخ جام‌های جهانی در همین رقابت‌ها و مقابل پرو بود که حسن روشن به ثمر رساند.

سومین گل ایران در جام جهانی هم به رقابت‌های ۱۹۹۸ فرانسه برمی‌گردد؛ تیم ایران در آن رقابت‌ها در دومین بازی خود مقابل آمریکا قرار گرفت و حمید استیلی با یک ضربه سر استثنایی که در بین گل‌های برتر تاریخ جام‌های جهانی هم وجود دارد سومین گل ایران در تاریخ جام‌های جهانی را به ثمر رساند. این گل مدتی بعد به گل قرن مشهور شد.

چهارمین گل ایران در همان بازی با آمریکا در جام جهانی ۱۹۹۸ توسط مهدی مهدوی کیا به ثمر رسید.درخشش او در این جام جهانی باعث شد درهای اروپا به روی مهدوی کیا باز شود و به بوخوم آلمان بپیوندد و سپس با حضور در هامبورگ به طلایی‌ترین دوران باشگاهی یک لژیونر ایرانی در فوتبال اروپا برسد.

پنجمین گل ایران در جام‌های جهانی توسط یحیی گل محمدی در جام جهانی ۲۰۰۶ به ثمر رسید. در تیمی که ستاره‌هایی مانند علی دایی، علی کریمی، مهدی مهدوی کیا و جواد نکونام حضور داشتند این یحیی گل محمدی بود که روی ضربه کرنر دروازه مکزیک را در اولین بازی ایران در این جام باز کرد اما در نهایت بازی با شکست ۳ بر یک ایران تمام شد.

در جام جهانی ۲۰۰۶ پس از قطعی شدن عدم صعود ایران به مرحله حذفی با قبول دو شکست مقابل مکزیک و پرتغال، دیدار مقابل آنگولا کاملاً تشریفاتی بود. در این بازی سهراب بختیاری زاده که به جای یحیی گل‌ محمدی در این بازی به زمین رفته بود گلزنی کرد تا تعداد گل‌های ایران شش‌تایی شود.

هفتمین گل ایران در تاریخ جام‌های جهانی هم در سال ۲۰۱۴ توسط رضا قوچان نژاد در دیدار آخر ایران مقابل بوسنی به ثمر رسید. رضا قوچان نژاد که در جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه هم حضور دارد این فرصت را پیدا کرده است تا تبدیل به اولین بازیکن تاریخ ایران شود که در دو جام جهانی گلزنی کرده است.

کاپیتان‌های ایران در تاریخ جام جهانی

در جام جهانی ۱۹۷۸ علی پروین در سه دیدار مقابل هلند، اسکاتلند و پرو کاپیتان تیم ملی بود.

در جام جهانی ۱۹۹۸ در بازی اول مقابل یوگسلاوی، نادر محمدخانی به عنوان کاپیتان مراسم آغاز بازی را برگزار کرد و در دو بازی مقابل آمریکا و آلمان نیز احمدرضا عابدزاده گلر افسانه‌ای فوتبال ایران بازوبند کاپیتانی را بست.

در جام جهانی ۲۰۰۶ و در دو بازی مقابل مکزیک و آنگولا، علی دایی کاپیتان تیم ملی بود. در بازی با پرتغال نیز یحیی گل محمدی بازوبند را بر بازو بست.

در جام جهانی ۲۰۱۴ جواد نکونام در سه بازی مقابل نیجریه، آرژانتین و بوسنی به عنوان کاپیتان تیم ملی ایران بود و حالا امسال در بین نفرات تیم ملی ایران که برای جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه انتخاب شده‌اند مسعود شجاعی برای اولین بار در جام جهانی بازوبند را بر بازو خواهد بست، فرصتی که البته قابل پیش‌بینی است برای اشکان دژاگه هم پیش آید.

نیمکت ایران کارلوس کی‌روش

حشمت مهاجرانی‌، والدیر ویرای برزیلی، برانکو ایووانکوویچ کروات و در نهایت کارلوس کی‌روش پرتغالی چهار مربی‌ هستند که ایران را راهی جام جهانی کردند.

البته در مرحله مقدماتی جام جهانی ۱۹۹۸ که تیم ایران مقابل قطر در مرحله مقدماتی شکست خورد ویرا به جای محمد مایلی‌کهن‌ عهده‌دار نیمکت تیم ملی شد و در عین ناباوری پس از صعود ایران به جام جهانی در راس تیم ملی باقی نماند و جای خود را به توموسلاو ایوویچ داد اما این مربی یوگوسلاو هم چندان دوام نیاورد و به دنبال شکست عجیب ۷ بر یک تیم ملی مقابل آ.ث رم در یک دیداری تدارکاتی پیش از آغاز جام جهانی از کار برکنار شد و جلال طالبی، سرمربی تیم ملی در جام‌جهانی ۱۹۹۸ فرانسه شد.

کارلوس کی روش در جام جهانی ۲۰۱۴ تبدیل به سومین سرمربی خارجی‌ تیم ملی ایران شد که توانست ایران را به جام جهانی برساند و حالا در روسیه این مرد پرحاشیه و جنجالی پرتغالی فرصتی ویژه دارد. او تبدیل به اولین مربی تاریخ فوتبال ایران شده است که در دو جام جهانی روی نیمکت تیم ملی می‌نشیند و با حضور روی نیمکت در دیدار با مراکش بطور رسمی این رکوردشکنی را برای خود ثبت خواهد کرد.

دنیل ارزانی و حسرت بزرگ برای تیم ملی ایران

دنیل ارزانی نام ستاره‌ای ایرانی است که در فوتبال استرالیا رشد کرد اما در تصمیمی عجیب از سوی کارلوس کی‌روش به تیم ملی ایران دعوت نشد و تصمیم گرفت برای تیم ملی استرالیا به میدان برود.

او تنها ۲۱ سال دارد و با درخشش در دیدارهای دوستانه تیم ملی استرالیا تبدیل به ستاره اول تیم ملی این کشور در خط هافبک شده و رسانه‌های این کشور نگاه ویژه‌ای به او پیدا کرده‌اند. دنیل اولین بازیکن ایرانی در تاریخ است که با لباس تیم ملی کشوری دیگر در جام جهانی به میدان خواهد رفت.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار