سیدعباس صالحی در بازدید از نمایشگاه قرآن عنوان کرد:
مردم انتظار دارند نمایشگاهها از جذابیتهای بصری مناسب برخوردار باشند
بهرهگیری از هنر برای ترویج معارف قرآنی رویکرد اصلی وزارت ارشاد بوده است
تهران (پانا) - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی فضای بصری و جذابیتهای ظاهریرا از نقاط قوت نمایشگاه قرآن امسال عنوان کرد.
سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ششمین شب برگزاری بیست و ششمین دوره نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم با حضور در مصلای امام خمینی(ره) از بخشهای مختلف این نمایشگاه بازدید کرد.
وزیر ارشاد بازدید خود را از بخش فضای مجازی آغاز کرد و در ادامه بخشها و غرفههای کودک و نوجوان، ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر و سورههای سرخ بازدید کرد. وی در ادامه بازدید خود از بخش دانشگاهی و جهاد دانشگاهی بازدید کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از بازدید در جمع خبرنگاران حاضر شد و در پاسخ به سؤالی در مورد ارزیابی خود از نمایشگاه قرآن، گفت: در نمایشگاه امسال شاهد چند تحول هستیم. نکته اول فضای بصری و جذابیتهای ظاهری است. به طور طبیعی انتظاری که مردم از نمایشگاهها و جشنوارهها دارند این است که نمایشگاهها از جذابیتهای بصری مناسب برخوردار باشند خوشبختانه نمایشگاه امسال از این نظر شرایط بهتری دارد.
وی با تأکید بر اینکه فضای مجازی به عنوان یک فضای واقعی زندگی تبدیل شده است، افزود: چند سالی است که بحثهای قرآنی با فضای مجازی نسبت ویژهای یافته و به همین جهت امسال بخش فضای مجازی از لحاظ طبقهبندی و رویکرد شرایط بهتری نسبت به قبل پیدا کرده است.
وزیر ارشاد به راهاندازی بخش بینالملل نمایشگاه قرآن از روزهای آینده اشاره و اظهار کرد: به نظر میرسد باید ظرفیت بینالمللی قرآن را یکپارچه در یک جا نشان دهیم تا هم کسانی که در این زمینه در داخل کشور فعالیت دارند ارتباطاتی را پیدا کنند و هم اینکه این تجمیع ظرفیتها و فرصتهای جدیدی برای حضور ما در خارج کشور فراهم کند. اینکه بخش بینالملل بعد از چند سال غیبت دوباره راهاندازی میشود از دیگر نکات مثبت است.
صالحی بیان کرد: نکته دیگر بخش هنر و قرآن در نمایشگاه است، اینکه ما میتوانیم از طریق هنر، فضای قرآن را جذابتر و موثرتر ارزیابی کنیم مسئله روشنی است. نمایشگاههای قبلی هم به این مسئله توجه داشتند اما به نظر میآید امسال حوزههای متنوعتری مورد توجه قرار گرفته است.
صالحی در ادامه در پاسخ به سوال دیگری در مورد نشر قرآنی نیز بیان کرد: حوزه نشر قرآنی از حوزههای مهم است از این باب که میتواند معارف را در فضای مکتوب موثر کند. آنچه که به نظر میآید باید به آن توجه کرد این است که ما به طرف کارهای کتابسازی برویم. کتابسازی و کپیبرداری اگر در همه حوزهها نادرست است در حوزه قرآن نادرستتر است.
وی در پاسخ به سؤالی درباره استفاده از ابزار هنر در زمینه آموزههای قرآنی بیان کرد: بهرهگیری از هنر برای ترویج معارف قرآنی و هنجارسازی رفتار قرآنی به عنوان یک رویکرد اصلی، همواره مورد توجه وزارت ارشاد بوده است. در همین راستا طی یک سال که از حضورم در این حوزه میگذرد و با صحبتهایی که در همین مدت با دوستان شده، این اصل همیشه به صورت جدی مدنظر بوده است.
وی افزود: با توجه به نگاه فوق، اتفاقاتی در حال رخ دادن است که بخشی از آنها در بخش خصوصی و بخش دیگر در بخش دولتی است؛ برای مثال در بخش خصوصی تولید فیلم سینمایی «فیلشاه» از جمله این تولیدات است، همچنین در حوزه آثار سینمایی چند کار دیگر در دستور کار است که امیدواریم بهزودی در تمام حوزه کودک و بزرگسال به واقعیت نزدیک شود.
وزیر ارشاد در پاسخ به این سؤال که ساخت قسمت دوم فیلم سینمایی «ملک سلیمان(ع)» نیز جزو فیلمهای قرآنی است که قرار است از سوی دولت حمایت شود، گفت: این کار هم جزو تولیداتی است که قرار است از سوی دولت ساخت قسمت دوم آن حمایت شود.
صالحی در پاسخ به سؤال دیگر مبنی بر اینکه عاقبت نمایش فیلم سینمایی «رستاخیز» چه خواهد شد؟ گفت: در این بازدید که معطوف به نمایشگاه قرآن است بهتر است به سؤالات مربوط به این حوزه پاسخ داده شود!
ارسال دیدگاه