سرمایه اجتماعی، ثروت ملی است
قم (پانا)- فرمانده انتظامی استان، سرمایه اجتماعی را ثروت ملی دانست و گفت: سرمایه اجتماعی مفهومی جامعه شناسانه و بخشی از ثروت ملی است که در کنار سرمایه هایی مانند سرمایه های اقتصادی، تاریخی و طبیعی هر کشور میتوان بر آن تکیه کرد.
سردار " کاظم مجتبایی" در همایش ملی سرمایه اجتماعی و امنیت که با مشارکت پردیس فارابی دانشگاه تهران، استانداری، شهرداری و اداره کل دادگستری استان قم برگزار شد، گفت: سرمایه اجتماعی، مفهومی جامعه شناسانه و بخشی از ثروت ملی است که در کنار سایر سرمایه هایی مانند سرمایه های اقتصادی، تاریخی و طبیعی هر کشور میتوان بر آن تکیه کرد.
وی افزود: بدون سرمایه اجتماعی، هیچ اجتماعی به سرمایه نمی رسد؛ به طوری که بسیاری از گروهها و سازمانها بدون در اختیار داشتن سرمایه اجتماعی نتوانسته اند به پیشرفتهای قابل قبول دست پیدا کنند؛ در واقع ثروت واقعی برای هر کشور، سرمایه اجتماعی آن است که می تواند به صورت زیربنایی به ساختارهای اجتماعی و اقتصادی آن کشور کمک کند.
این مقام ارشد انتظامی بیان داشت: سرمایه اجتماعی، یک قابلیت جوهری است که با فعالسازی مولفه هایی مانند اعتماد، انسجام، اعتدال و اتحاد حاصل شده و می توانند به برنامههای بلندمدت و پایه ای یک کشور و یک ملت کمک کنند.
سردار مجتبایی اظهار داشت: برای مقابله با تهدیدات امنیتی و آسیبهای اجتماعی، قوانین سختگیرانه کافی نیست؛ بلکه قدرت دیگری مانند سرمایه اجتماعی که با پول و اسلحه تولید نمیشود، مورد نیاز بوده تا با بهره گیری از آن، بتوان به ساماندهی و مدیریت آسیب ها اقدام کرد.
فرمانده انتظامی استان عنوان داشت: راهبردهای امنیتی موفق، راهبردهایی هستند که بتوانند در زمینههای کنترل و بهره گیری از سرمایه های اجتماعی به خوبی عمل کرده و چالش های پیش رو را با کمترین هزینه و بیشترین کارآمدی برطرف کنند. سرمایه اجتماعی میتواند در سطوح مختلف ظاهر و با تعامل منطقی و تعریف شده، با سایر سرمایه ها به رشد و بالندگی ملت ها کمک کند.
سردار مجتبایی ابراز داشت: براساس تحقیقات گسترده در بسیاری از کشورهای توسعه نیافته، فقدان سرمایه اجتماعی، حلقه مفقوده توسعه و رشد اقتصادی است؛ بین سرمایه اجتماعی و امنیت همه جانبه، پیوند مستقیمی وجود دارد که میتواند به همگرایی ملتها کمک کند.
فرمانده انتظامی استان قم با بیان اینکه ایران کشوری در حال گذار از بحران های اقتصادی و امنیتی است، گفت: در این شرایط، سرمایه اجتماعی از اهمیت ویژه ای برخوردار است؛ بنابراین توجه به سرمایه اجتماعی در ۳ سطح فردی، اجتماعی و سطح کلان در کشور، مسیر حرکت به سمت اهداف والای انقلاب اسلامی را هموار خواهد کرد؛ چراکه در غیاب سرمایه اجتماعی، اثربخشی سایر سرمایهها از دست میرود و بدون سرمایه اجتماعی، طی کردن راه های توسعه و تکامل فرهنگی و اقتصادی، ناهموار و مشکل می شود.
وی متذکر شد: سرمایه اجتماعی، به عنوان سرمایه ای که سایر سرمایه ها بدون آن مولد ثروت نخواهند بود، باید توسعه و تقویت یابد؛ در همایش ملی سرمایه اجتماعی و امنیت، به اهمیت و جایگاه سرمایه اجتماعی از ابعاد گوناگون در سطوح مختلف پرداخته و بر جایگاه و نقش بیبدیل این سرمایه در ایجاد، حفظ و تقویت امنیت که چه بسا خود اساس تولید ثروت در جامعه و رشد و توسعه همه جانبه است، تاکید میشود.
سردار مجتبایی اظهار امیدواری کرد: این همایش ملی، برای دانشگاهیان، حوزویان و سایر فرهیختگان، همچنین مسئولان و دست اندرکاران نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران نتیجه بخش باشد.
ارسال دیدگاه