همزمان با فرا رسیدن ماه رمضان
بازرسیهای بهداشتی از اماکن تهیه و توزیع غذا تشدید میشود
تهران (پانا) - معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت تمهیدات بهداشتی و بازرسیها از اماکن و اغذیه فروشیها در ماه رمضان تشدید میشود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت، محسن فرهادی درخصوص اقدامات و تمهیدات بهداشتی در ماه مبارک رمضان، اظهار داشت: به این منظور، دستورالعملی به معاونت بهداشتی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور مبنی بر تشدید بازرسیهای بهداشتی در ایام ماه رمضان ابلاغ شده است.
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با اشاره به دستورالعمل ابلاغی به دانشگاههای علوم پزشکی، خاطرنشان کرد: برطبق این دستورالعمل، با ائمه جماعات، هیات امنای مساجد و اماکن متبرکه و همچنین محلهای برگزاری مراسم مذهبی و هیئتها، هماهنگیهای لازم به عمل خواهد آمد تا همکاران بهداشتی در ابتدا اصول بهداشتی را به متولیان امر آموزش دهند تا به تبع آن هماهنگیهای درون بخشی را انجام دهند.
فرهادی با بیان اینکه با روابط عمومی دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور نیز جهت اطلاع رسانی شیوههای نظارت بر اماکن و اغذیه فروشیها، هماهنگیهای لازم به عمل آمده است، تصریح کرد: همچنین از کارگروه سلامت و امنیت غذایی هر استان درخواست شده تا ضرورت کنترل اماکن تهیه و توزیع مواد غذایی را در همان استان طرح موضوع کرده و با شهرداری ها، بخشداری ها، فرمانداری ها و استانداری ها و همچنین شرکت آب و فاضلاب شهری و روستایی، وزارت صنعت، معدن، تجارت، قوه قضاییه، ایرانگردی و جهانگردی، اتاق اصناف، نیروی انتظامی، سازمان صدا و سیما و سازمان دامپزشکی هماهنگیهای لازم را داشته باشند.
وی با بیان اینکه اکیپهای ثابت و سیار بهداشت محیط، ملبس به یونیفرم بهداشت ۱۹۰ خواهند بود، اظهار داشت: ساعت کار بازرسان بهداشت محیط از ۸ صبح تا ۸ شب در نظر گرفته شده است، این بازرسان در ایام تعطیل نیز به کار خود ادامه می دهند و از آنجا که ساعت کار اغذیه فروشی ها مابین زمان افطار و سحری تشدید پیدا می کند، لازم است، در ایام ماه رمضان علاوه بر بازرسیهای قبل از افطار و بعد از وعده سحری، بازرسی های شبانه را نیز در دستور کار خود قرار دهند.
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با تاکید اینکه مردم می توانند شکایات خود را به صورت ۲۴ ساعته از طریق شماره تلفن ۱۹۰ به گوش مسئولین برسانند، درخصوص ضرورت رعایت بهداشت در لیالی قدر افزود: مردم باید بر رعایت بهداشت فردی در مساجد و هیئتها، اهتمام ورزند، مسئولین نیز باید بر این موضوع نظارت و تاکید ویژهای داشته باشند. در ماه رمضان، به هیچ وجه از دستفروش ها، مواد خوراکی خریداری نکنید؛ چراکه این اقلام مورد تایید نبوده و سلامتشان تضمین نمی شود.
وی بر تشدید کنترل، نظارت و بازرسی مستمر از مراکز تهیه و توزیع زولبیا، بامیه، آش وحلیم پزی ها، رستوران ها، کبابی ها و قنادی ها و انجام بازرسی های مستمر شبانه روزی در طول ماه مبارک رمضان تاکید کرد و گفت: با توجه به گرم شدن هوا و قرار گرفتن ماه مبارک رمضان در ماه گرم سال، احتمال شیوع بیماری های منتقله از آب و غذا، به ویژه بیماری های عفونی رودهای در مکان هایی که به صورت دسته جمعی غذا تهیه و توزیع میشود، افزایش پیدا میکند، بنابراین لازم است تمهیدات بهداشتی بیش از پیش رعایت شود.
فرهادی تصریح کرد: در ایام ماه رمضان با متخلفین و متقلبین بهداشتی برخورد قضایی خواهد شد. از طرفی در ماه رمضان برخی کارگاههای غیرمجاز زیرزمینی مشغول به کار میشوند و موادغذایی مانند زولبیا، بامیه، آش و حلیم را به قیمت ارزانتر میفروشند که درصورت شناسایی، پلمب شده و با آنها برخورد قضایی صورت خواهد گرفت.
وی اظهارداشت: شیرینیهای رایج در ماه رمضان در قنادیها از لحاظ کاربرد رنگ غیرمجاز و روغن و آرد مصرفی و همچنین طرز پخت، مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت و همچنین بر نظارت بر سلامت تخم مرغ مصرفی و خامه در شیرینیها تاکید ویژهای وجود خواهد داشت.
فرهادی در خصوص کاربرد ظروف یکبار مصرف مناسب، توضیح داد: تمامی رستورانها، اغذیه فروشیها، مساجد و هیئتهای مذهبی که در ماه رمضان به عرضه و توزیع غذا میپردازند، باید از ظروف یکبار مصرف مناسب استفاده کنند؛ چنانچه حرارت غذا دمایی بیش از ۶۰ درجه داشته باشد، ظروف یکبار مصرف آلومینیومی و گیاهی مناسبتر است. باید توجه شود که ظروف مصرفی باید پروانه ساخت از وزارت بهداشت هم داشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه تیمهای عملیاتی وزارت بهداشت در مواقع طغیان بیماری یا مسمومیت ناشی از مصرف غذای آلوده، آمادگی ارائه خدمت به هموطنان را دارند، در خصوص آمار شکایات مردمی در سال قبل، تصریح کرد: در سال گذشته، بیشترین شکایتی که در سامانه ۱۹۰ ثبت شده است، مربوط به رستورانها، نانواییها و قنادیها بوده است.
ارسال دیدگاه