رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل: زایمان ایمن و فیزیولوژیک طی چند سال اخیرتوسعه یافته است

اردبیل (پانا) - رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: زایمان طبیعی، ایمن و فیزیولوژیک در چند سال اخیر و به دنبال اجرای طرح تحول سلامت در استان اردبیل توسعه یافته است.

کد مطلب: ۸۱۹۶۱۱
لینک کوتاه کپی شد
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل: زایمان ایمن و فیزیولوژیک طی چند سال اخیرتوسعه یافته است

قدرت اخوان اکبری در مراسم تجلیل از ماماهای برتر استان اردبیل در سالن اجتماعات بیمارستان امام خمینی(ره) اردبیل اظهار کرد: ۱۵ اردیبهشت که با ۵ می مصادف است به عنوان روز جهانی ماما نامگذاری شده و همه ساله در این روز به همت کنفدراسیون بین‌المللی مامایی و سازمان بهداشت جهانی شعاری برای این روز تعیین و آئین‌های پاسداشت به همین مناسب برگزار می‌شود.

وی شعار امسال روز جهانی ماما را ماما پیشرو در ارائه مراقبت باکیفیت اعلام و خاطرنشان کرد: این شعار نشان‌دهنده نقش مهم ماماها در حوزه سلامت و ارائه خدمات مراقبتی باکیفیتی است که توجه به این امر سبب شده تا مرگ و میر مادران و نوزادان در سال‌‌های اخیر کاهش پیدا کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل ادامه داد: برای اولین بار در سال ۱۹۸۰ نامگذاری روز جهانی ماما انجام شد و از آن سال تاکنون با هدف افزایش آگاهی سلامت نوزاد و مادر ماماها نقش حساس و خطیر خود را انجام داده و حتی منطبق بر تاکید فرهنگ اسلام به تولد فرزندان سالم کمک می‌کنند.

اخوان اکبری گفت: امروز با استفاده از روش‌های علمی و ارتقای مهارت ماماها زایمان طبیعی ایمن و فیزیولوژیک توسعه و ترویج یافته و ما شاهد تحول اساسی در این حوزه هستیم.

وی بیان کرد: در طرح تحول سلامت به نقش ماماها در قالب زنجیره خدمات سلامت مادران و نوزادان توجه شده به طوری که سال به سال از میزان مرگ و میر مادران که زمانی به ۳۴۰ هزار نفر در سال می‌رسید کاسته شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل افزود: ۹۰ درصد این مرگ و میرها در کشورهای جهان سوم روی می‌دهد که با توانمندی ماماها شاخص‌ها در این زمینه در حال ارتقای مطلوب است.

اخوان اکبری اقدامات دانشگاه علوم پزشکی را در حوزه حمایتی از ماماها یادآور شد و گفت: تجهیز مرکز درمان ناباروری، کاهش سزارین و ترغیب مادران به زایمان طبیعی، کاهش مرگ و میر نوزادان و مادران باردار، راه‌اندازی ۶ بلوک زایمانی در شهرهای مختلف با ۲۶ تخت و ... از جمله این اقدامات است.

وی فعالیت ۱۰۵ دفتر مامایی با ۱۶۷ نفر نیروی انسانی، توجه به آموزش ماماها و توانمندسازی آنها در کنار ارتقای مدیریت اجرایی، آموزش و پژوهشی در بخش مامایی را از اقدامات دانشگاه علوم پزشکی برشمرد و خاطرنشان کرد: امیدواریم مشکل بیمه‌ای برخی ماماها در سالجاری برطرف شود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار