درگفتوگو با پانا
رئیس اتحادیه لوازم خانگی خبرداد: افزایش 7 تا 10 درصدی قیمت لوازم خانگی از ابتدای اردیبهشت
تهران (پانا) - رئیس اتحادیه لوازم خانگی با اشاره به افزایش قیمت 7 تا 10 درصدی قیمت لوازم خانگی از ابتدای اردیبهشت میگوید کارخانجات از بهمنماه سال گذشته خواستار افزایش قیمت بودند که با مخالفت سازمان حمایت از مصرفکننده مواجه شدند و مقرر شد با دستور معاون اول رئیس جمهور تا پایان فروردین 97 هیچ یک از تولیدکنندگان مجوز افزایش قیمت را نداشته باشند.
محمد طحانپور در گفتوگو با پانا اظهار کرد: کار یکسانسازی نرخ ارز آغاز شده است اما هنوز اثرات آن بر تولید و تجارت مشخص نیست و اتحادیه تولیدکنندگان لوازم خانگی هنوز گزارشی از تولیدکنندگان لوازم خانگی مبنی بر محدودیت یا مشکلات ارزی دریافت نکرده است.
تولیدکنندگان برای مدت ۴ ماه در انبارها مواد اولیه دارند
وی ادامه داد: تولیدکنندگان بزرگ به طور معمول برای مدت ۴ ماه تولید خود مواد اولیه در انبار دارند و به نظر نمیرسد بخش عمدهای از تولیدکنندگان هنوز مراجعهای برای ثبت سفارش یا واردات مواد اولیه تولید با نرخهای جدید ارز داشته باشند.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان لوازم خانگی خاطرنشان کرد: بخشی از مواد اولیه تولید لوازم خانگی از محل تولیدات داخلی کارخانجات بزرگ مانند شرکتهای فولادی تامین میشود و بخشی نیز وابسته به واردات است.
وی عنوان کرد: بخشی از تولیدات لوازم خانگی از ارز مبادلهای استفاده میکردند که با قیمت ۳۵۰۰ تا ۳۷۰۰ تومان در اختیار آنها قرار میگرفته است و با افزایش نرخ ارز تا ۴۲۰۰ تومان میتواند تاثیراتی بر قیمت تمام شده کالاهای تولیدی داشته باشد که اثرات آن در کوتاه مدت نخواهد بود.
طحانپور تصریح کرد: فروش، تولید و توزیع لوازم خانگی هنوز روشن نشده است و بازار با ابهام همراه است.
وی افزود: با توجه به افزایش حقوق و دستمزد کارگران و مشکلاتی که برای تامین مواد اولیه و نرخ ارز وجود دارد تولیدکنندگان خواستار افزایش نرخها شدهاند و این افزایش از امروز اعمال میشود.
لوازم خانگی مشمول قیمتگذاری اجباری نیست
طحانپورعنوان کرد: لوازم خانگی از جمله کالاهایی است که مشمول قیمتگذاری نیست اما اگر از عرف خارج شود، سازمان حمایت از مصرفکننده مجاز است از افزایش قیمتها جلوگیری کند.
رئیس اتحادیه لوازم خانگی خاطرنشان کرد: به منظور ایجاد اشتغال مقرر شد حمایتهایی از کولهبران برای صادرات و واردات قانونی صورت گیرد و برای آنها راه ساخته شد و تعدادی از آنها نیز بیمه شدند اما متاسفانه همان روند گذشته ادامه یافته و قاچاق ادامه دارد.
توزیع کالای قاچاق به شبکههای مجازی راه یافت
وی با بیان اینکه قاچاق کالا از بانه به کانالهای موجود در شبکههای مجازی تغییر مسیر داده است، تصریح کرد: کالای قاچاق از بانه در درب منازل با گارانتی خاص تحویل داده میشود و کنترل جدی مرزها محدودیتهایی را برای واردکنندگان غیرقانونی که تاکنون مسیری غیر از این برای امرار معاش نداشتند ایجاد کرده است.
طحانپوربا بیان اینکه برخورد با کالای قاچاق نباید محدود به فروشگاهها شود، اظهار کرد: قاچاق کالایی مانند سایدبای ساید با آن حجم از مسیرهایی انجام میشود که قطعا قابل مشاهده و کنترل است و نباید با هدف مبارزه با قاچاق کالا مبارزه را تنها محدود به فروشگاهها کرد.
رئیس اتحادیه لوازم خانگی در خصوص پیشبینی تولید درسال جاری، عنوان کرد: تولیدکنندگان ممکن است با مشکلاتی برای تولید همراه باشند اما از این گردنه و مسیر عبور خواهند کرد و در این میان تولیدکنندگان بزرگ و شناسنامه دار قادر خواهند بود خود را در بدترین شرایط نیز حفظ کنند و تولیدکنندگان زیرزمینی به تدریج حذف خواهند شد.
تولیدکنندگان کوچک و متوسط با هم جوینت شوند
وی اظهار کرد: تولیدکنندگان کوچک و متوسط باید به تدریج بایکدیگر جوینت شده و تلاش کنند تا کالاهایی کیفیتر و با قیمت تمامشده مناسبتری به بازار عرضه کنند در غیراین صورت با تغییراتی که در تکنولوژیهای تولید در مقیاس جهانی به وجود آمده است قادر نخواهند بود به حیات خود ادامه دهند.
طحانپور درخصوص برندسازی در صنعت لوازم خانگی عنوان کرد: تولیدکنندگان کوچک بهتر است به جای تولید به سمت قطعهسازی برای تولید حرکت کنند.
وی افزود: تولید کنندگان قوی و مطرح لوازم خانگی در جهان وجود دارند که قیمت مناسبی هم دارند و بعید به نظر می رسد برندهای داخلی بتوانند با قیمت و کیفیت کنونی جایی برای رقابت با آنها داشته باشند اما در بازار داخلی تولیدکنندگان مطرحی هستند که به طور مثال در تولید اجاق گاز قطعات چندین کارخانه دیگر را تامین میکنند.
بازارهای صادراتی به سختی به دست میآیند و به راحتی از دست میروند
رئیس اتحادیه لوازم خانگی با تاکید براینکه بازارهای صادراتی به سختی به دست میآیند و به راحتی از دست میروند، خاطرنشان کرد: تولیدکنندگان باید به این نکته توجه کنندکه حفظ کیفیت در کنار قیمت مناسب است که میتواند تولیدکنندگان را در بازار صادراتی حفظ کند بنابراین نباید به بازارهایی نظیر عراق و افغانستان بیتوجه باشند.
تا ۵ سال آینده بخش عمدهای از اصناف کنونی از بین خواهند رفت
وی تصریح کرد: تا ۵ سال آینده بخش عمدهای از اصناف کنونی از بین خواهند رفت و جای خود را مشاغل و کسبوکارهای نوین میدهند.
طحانپوردر خصوص برنامهریزی برای ایجاد سایت خرید آنلاین لوازم خانگی، اظهار کرد: هیچ گریزی از تکنولوژی وجود ندارد و باید در تمامی بخشهای یک جامعه به آن تن داده شود.هیچ کس در جهان نتوانست از ورود آنها جلوگیری کند به طور مثال با وجود مخالفتهایی که با اوبر، اسنپ و تپ سی وجود داشته است این کسبوکارها با اقبال عمومی مواجه شدند و خرید آنلاین نیز پدیدهآی است که باید به آن تن داد.
ارسال دیدگاه