مدیرکل بهزیستی استان اردبیل:

آموزش مهارت‌های اجتماعی به بیماران مبتلا به اتیسم در اردبیل ارائه می‌شود

اردبیل (پانا) - مدیرکل بهزیستی استان اردبیل گفت: در مرکز آموزشی روزانه اتیسم علاوه بر درمان‌های رژیمی و دارویی که از سوی پزشکان متخصص ارائه می‌شود این بیماران از آموزش مهارت‌های اجتماعی، روانشناسی نیز بهره‌مند می‌شوند

کد مطلب: ۸۱۱۹۷۴
لینک کوتاه کپی شد
آموزش مهارت‌های اجتماعی به بیماران مبتلا به اتیسم در اردبیل ارائه می‌شود

بهزاد ستاری در همایش توانمندسازی زنان و دختران در برابر اختلال اتیسم در اردبیل اظهار داشت:‌ اتیسم یکی از اختلالات نافذ مربوط به رشد است که با اختلال در رشد مهارت‌های اجتماعی متقابل، مهارت‌های ارتباطی، نابهنجاری‌های رشد زبان و مجموعه محدود رفتارها و علایق مشخص می‌شود و حقیقت این است که اتیسم حیطه‌های مختلفی را به طور جدی تحت تاثیر قرار می‌دهد، بنابراین شناخت و درمان این اختلال دشوار است.

وی با بیان اینکه شناسایی و تشخیص نخستین و مهترین گام در کنترل و درمان این اختلال است، افزود: اتیسم از ۱۸ ماهگی بروز یافته و تا ۲۴ ماهگی قابل تشخیص است، تشخیص این اختلال در سال‌های اولیه زندگی اهمیت فراوان در مداخله به‌هنگام داشته و هر چه زودتر بتوان این اختلال را در کودک تشخیص داد زودتر می‌توان از مداخلات توانبخشی بهره گرفت.

مدیرکل بهزیستی استان بیان کرد: محققان ژن‌ها را اصلی‌ترین دلیل ابتلا به اتیسم می‌دانستند اما در بررسی‌هایی که به تازگی روی هفت و نیم میلیون کودک در پنج کشور انجام شد دلایل دیگری از جمله پدرهای مسن، مادران مسموم، خانواده‌های اتیسمی، مادران نوجوان، زوج‌هایی با اختلاف سنی بالا و مسائلی از این دست را بیان کرده‌اند.

ستاری تصریح کرد: از جمله علائم و نشانه‌های کودکان مبتلا به اتیسم می‌توان به یک‌طرفه بودن ارتباط کودک مبتلا به اتیسم، غیرطبیعی بودن واژه‌سازی، نبود ارتباط چشمی و ناتوانی در همزادپنداری اشاره کرد.

وی گفت: ارجاع کودکان مبتلا به اتیسم در مهدهای کودک توسط مدیران و مربیان می‌تواند در تشخیص و مداخله به‌هنگام در درمان و توانبخشی کودکان مبتلا به اتیسم موثر باشد و بر همین اساس خانواده‌ها بایستی در این زمینه همکاری‌های لازم را باید داشته باشند.
مدیرکل بهزیستی استان اظهار کرد: خدمات قابل ارائه در مرکز آموزشی روزانه اتیسم علاوه بر درمان‌های رژیمی و دارویی که از سوی پزشکان متخصص ارائه می‌شود شامل کاردرمانی، ماساژ درمانی، الگودهی، راهنمایی با گرفتن دست، هنردرمانی، ریتم و موسیقی درمانی، تمرین فیزیکی، آموزش مهارت‌های اجتماعی، روانشناسی و غیره است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار