کاکایی: موسیو آرسن از زندگی خود گذشت تا به معلولان و سالمندان کمک کند

تهران (پانا) - مستند «موسیو آرسن» به کارگردانی عبدالستار کاکایی که به روایت زندگی آرسن خاچاطور میناسیان می‌پردازد، آماده نمایش شد.

کد مطلب: ۷۰۵۴۴۱
لینک کوتاه کپی شد
به گزارش روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، آرسن خاچاطور میناسیان معروف به «موسیو آرسن» از خیران و نیکوکاران قدیمی شهر رشت است. او به واسطه‌ اعتباری که در آن روزها در رشت به دست آورده بود، توانست حمایت جمعی از سرمایه‌داران و بازرگانان نیکوکار را بدست آورده و آسایشگاه معلولان و سالمندان رشت را راه‌اندازی کند. این آسایشگاه اولین آسایشگاه معلولان و سالمندان ایران محسوب می‌شود.
عبدالستار کاکایی درباره‌ی دلیل انتخاب این سوژه گفت: در زمانه‌ای که همه به دنبال سود هستند، افرادی هم یافت می‌شوند که از خود برای اقشار آسیب‌پذیر جامعه مایه می‌گذارند؛ انسان‌های والایی که به نوعی فرشته هستند و از زندگی و درآمدهای مالی خود می‌گذرند و بدون فکر کردن به بازگشت آن، به دیگران هدیه‌اش می‌دهند.
وی ادامه داد: موسیو آرسن می‌توانست به مردم کمک نکند و به عنوان یکی از تجار رشت زندگی‌اش را ادامه دهد، اما خودش را به ورطه‌ فقر انداخت تا به دیگران کمک کند. تنها بازمانده او دختری هشتاد ساله است که اكنون در وضع خوبی زندگی نمی‌کند. شاید یکی از دلایل من برای ساخت این مستند همین باشد که چنین افرادی تعدادشان اندک است و زمانی که تاریخ را ورق می‌زنیم، در طول سده اخیر کمتر کسی را این چنین می‌یابیم.
کاکایی با بیان این که این افراد اندک معمولاً شناخته شده هستند و نامشان بر سر زبان هاست، افزود: فردی چون حاج محسن چلویی یکی از همین افراد است که چلوکبابی معروفی در بازار داشت و پسرش روی دیوار آن نوشته بود: «هدیه به وجه دستی داده می‌شود حتی به شما»
وی با اشاره به شهرت موسیو آرسن تصریح کرد: از هر فردی در رشت درباره موسیو آرسن بپرسید، او را می‌شناسد؛ مسن‌ترها آهی از سر حسرت می‌کشند و جوان‌ترها هم با افتخار از او حرف می‌زنند.
این مستندساز درباره‌ نمایش عمومی این فیلم مستند توضیح داد: دوست دارم این فیلم را در گروه هنر و تجربه یا اکران‌های استانی و... نمایش دهم تا موسیو آرسن به جامعه ایرانی معرفی شود.
مستند «موسیو آرسن» که از تولیدات مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی است، در مدت زمان ۵۱ دقیقه آماده نمایش شده است.
عوامل تولید این مستند عبارتند از: نویسنده، کارگردان و تهیه‌کننده: عبدالستار کاکایی، پژوهشگر: محبوبه زارعی، فیلمبرداران: مهدی صفری و عبدالستار کاکایی، صدابردار: علی قاسمی، صداگذار: محمدرضا رسولی، تدوینگران: ایمان قوامی و عبدالستار کاکایی، گوینده متن: سعید مقدم‌منش، مدیر تولید: خسرو نظری، عکاس: فرزاد فخرایی، تهیه شده در: مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار