مطالعه جدید نشان میدهد؛
ارتباط مصرف استامینوفن در بارداری و تأخیر در حرف زدن کودک
تهران (پانا) - مطالعه جدید نشان میدهد کودکانی که مادرشان در اوایل بارداری استامینوفن مصرف کرده است در معرض ریسک بالا تأخیر در به حرف آمدن قرار دارند.
به گزارش مهر، محققان دریافتند زمانی که مادران باردار در طول سه ماهه اول بارداری قرصهای مُسکن مصرف کرده باشند،دخترشان بیشتر با احتمال دیر به حرف آمدن در سن ۲.۵ سالگی مواجه است. اما چنین رابطهای در مورد کودکان پسر مشاهده نشد.
طبق گفته محققان، تأخیر در به حرف آمدن کودک بدین معناست که کودک کمتر از ۵۰ کلمه در صحبتهایش استفاده میکند.
به گفته محققان، داروی استامینوفن باید بااحتیاط و تنها در صورت ضرورت مصرف شود. استامینوفن تسکین دهنده تب و درد در طول بارداری است. چراکه مصرف داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی از جمله آسپرین، ایبوپروفن، و ناپروکسن، بخصوص در ماههای آخر بارداری، با خطراتی همراه است.
شانا سوآن، سرپرست تیم تحقیق از دانشکده پزشکی آیکان نیویورک،در این باره میگوید: «در حال حاضر هیچ گزینه مناسبی بهجای استامینوفن نیست.»
مطالعه اخیر نشان داده است زنانی که بیش از یک ماه در طول بارداریشان استامینوفن مصرف کرده باشند، کودکشان در معرض ریسک بالا ابتلا به اختلال بیش فعالی قرار دارند.
محققان معتقدند احتمالاً این دارو مُسکن با هورمونهای حائز اهمیت در رشد مغز جنین تداخل مییابند.
به گفته سوآن، «استامینوفن به لحاظ هورمونی فعال است و همین مسئله میتواند توضیح دهنده علت بروز خطر تأخیر به حرف آمدن در دختران باشد. هر نوع تأثیر هورمونی ممکن است به شیوهای متفاوت بر دختران و پسران تأثیر گذارد.»
این یافتهها مبتنی بر مطالعه ۷۵۴ زن سوئدی بود که در مطالعه بلندمدت سلامت در طول سه ماهه اول بارداریشان ثبت نام کرده بودند. در مجموع ۵۹ درصد این زنان از زمان باردارشدنشان استامینوفن مصرف کرده بودند.
میزان پیشرفت زبانی و کلامی کودکان این زنان در سن ۳۰ ماهگی ارزیابی شد. حدود ۴ درصد دختران و ۱۳ درصد پسران با تأخیر در حرف زدن تشخیص داده شدند.
مطالعه نشان داد: ریسک تأخیر به حرف آمدن در بین دختران همراه با افزایش مصرف استامینوفن مادر در دوره بارداری مرتبط بود.
به گفته محققان، اگر مادری در سه ماهه اول بارداری بیش از شش قرص مصرف کرده باشد، خطر به تأخیر افتادن حرف زدن دخترش حدود شش برابر بیشتر است.
ارسال دیدگاه