گفتوگوی پانا با سریعترین حافظ کل قرآن:
باور کنیدخواستن توانستن است/۱۱۰ حافظ تربیت میکنم
مهدیه لَنگی، نوجوان تبریزی که در مدت ۳ ماه و ۲۹روز موفق به حفظ کل قرآن کریم شده، از علل موفقیتش میگوید.
به گزارش خبرنگار پانا از آذربایجان شرقی، مهدیه لنگی، سالهاي آخر نوجوانیاش را میگذراند اما نه یک نوجوانی معمولی؛ او به تازگی توانست حافظ کل قرآن شود اما نه یک حفظ کردن معمولی؛مهدیه کل قرآن را در مدت ۳ ماه و ۲۹ روز حفظ کرد و رکورددار سريعترين حافظ كل قرآن جهان اسلام شد.
پیش از او، فاطمه مولایی، کل قرآن را در مدت ۴ ماه و ۲۴روز حفظ کرده بود و رکورد دست او بود. مهدیه میگوید استاد قرآن او تحولی در زندگیاش ایجاد کرد که منجر به گرایشش به قرآن شد. گفتوگوي ما را با مهدیه لنگی به مناسبت موفقیت بزرگش درادامه میخوانید.
پانا: لطفا خودت را برایمان معرفی کن .
مهدیه لَنگی هستم، متولد سال ۷۹ در تبریز و اکنون ساکن شهرستان کندرود هستیم. در پایه یازدهم و رشته علوم تجربی در دبیرستان نسیبه تبریز مشغول به تحصیل هستم.
پانا: قرآن سراغ تو آمد یا تو سراغ قرآن رفتی؟
در واقع هر دو. آقای یحیی راثی از بهترین استادان قرآن استانمان است. او یک روز برای حضور در یک مراسم قرآنی در مدرسهمان حضور یافت. صحبتهایی که درباره خدا و کلام خدا با ما کرد، قرائت بسیار زیبایی که برایمان داشت و... ، همه باعث شدند من به قرآن و حفظ آن علاقهمند شوم.
از مرداد سال ۹۶ تحت نظر استاد راثی به حفظ قرآن پرداختم تا که در ۲۹ آبان همان سال موفق به حفظ کل قرآن شدم. البته نمیتوانم از نقش خانوادهام در حصول این موفقیت سخن نگویم؛ خانواده ما خانوادهاي مذهبی است و همین نیز بسیار موثر واقع شد چراکه از لحاظ معنوی بسیار همراهیام کردند.
پانا: حفظ ۶۰۴ صفحه یعنی کل قرآن، سخت نیست؟ نترسیدی از اینکه نتوانی؟
خواستن توانستن است. من به این مثل اعتقاد زیادی دارم. شاید اوایل برایم حفظ کل قرآن برایم سخت به نظر میرسید اما از موقعی که شروع کردم و آن تصمیم طلایی و قطعی را گرفتم، دیگر برایم سخت نبود. من هر تصمیمی که بگیرم با تمام توان روی آن میایستم و تا آخرش میروم. باز هم میگویم خانوادهام با تمام شدت و توان پشتم بودند و هنوز هم کنارم هستند برای برنامهها و اهداف بعدی که دارم.
پانا: چه برنامههایی برای آیندهات داری؟
طبیعی است که اهداف زیادی برای آیندهام دارم. شرکت در جشنوارهها و مسابقات قرآنی از اهداف کوتاهمدتم است اما یک هدف بزرگ هم دارم که این هدف را استادم برایم تکلیف کرده است؛ تربیت ۱۱۰ حافظ کل قرآن.
پانا: یعنی قرار است مدرس و مربی حفظ قرآن بشوی؟
در واقع هدف بزرگم این است که به همراه استادم، یک موسسه قرآنی تازه تاسیس کنم اما با توجه به استعداد و قابلیتی که آقای راثی در من دید، از من خواست در مدت محدودی ۱۱۰نفر از علاقهمدان به حفظ قران را تربیت کنم. حس خوب این كارواقعا برایم قابل توصیف نیست. همین که بتوانم یک نفر را به سمت و سوی قرآن بکشم، حس فوقالعادهای دارد، حالا چه برسد به ۱۱۰نفر.
پانا: خیلی عالی است واقعا؛ راستی حفظ قرآن باعث افت تحصیلیات که نشد؟
در واقع به آن صورت نه؛ چون زمان اصلی که برای حفظ قرآن اختصاص دادم تابستان بود و مدارس تعطیل بود، اما یک ماهی که با زمان بازگشایی مدارس، یعنی ماه مهر مصادف بود، مجبور شدم از مدرسه مرخصی بگیرم تا بتوانم همچنان حفظ را ادامه بدهم. برخی معلمهایم گفتند باید درس را اولویت میدادی ولی تصمیمم را گرفته بودم و میدانستم قرآن در زندگی من اولویت بیشتری دارد.
پانا: هرروز چندساعت را به حفظ قرآن اختصاص میدادی؟
متغیر بود. حداقل ۱۳ و حداکثر ۱۸ ساعت. سبک خاصی هم نداشتم. در خانه حفظ میکردم و در کلاس برای استادم ارائه میدادم.
پانا: از حال و هوای کلاسهای قرآنی برایمان بگو.
تنها چیزی که درمورد کلاسها بگویم این است که رفاقت و دوستی و همدلی، جای رقابت را گرفته است. هیچکس نمیخواهد بهتر از دیگری باشد، بلکه همه بچهها قصد دارند باهم بهترین باشند. این فضای صمیمی و دوستانه بسیار موثر در حفظ است.
پانا: چه توصیههایی برای بچههایی که میخواهند حفظ قرآن را شروع کنند، داری؟
اول تصمیم بگیرند؛ نه از تصمیمهای معمولی، بلکه تصمیمی قطعی و جدی. آنهایی که علاقه و حوصلهاش را ندارند، یکبار امتحان کنند، از سختی نترسند، زیرا پشت هر سختی موفقیت و پیروزی پنهان است. قرآن را با معنا و ترجمهاش بخوانند و حفظ کنند، تنها حافظ نباشند، بلکه جزو عاملان قرآن نیز باشند.
پانا: در پایان برایمان بگو کدام آیهها یا سورهها برایت شیرینتر و آموزندهتر بودند؟
کل سورهها و آیههای قران شیرین و آموزنده هستند. اما برای من شخصا سوره مریم، بهترین سوره بود که ما را دعوت میکند تا زمانی که هستیم خداوند را عبادت کنیم.
گفتوگو از: بهنام عبداللهی
ارسال دیدگاه