موفقیت بین المللی دانشکده تربیت بدنی گیلان،فرصتی برای ایجاد توسعه ورزش
رئیس دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه گیلان با اشاره به اینکه این دانشکده در جمع برترین دانشکده های ورزشی دنیا قرار گرفته است گفت: این رتبه بندی فرصت مغتنمی است تا به منظور ایجاد یک توسعه پایدار ملی، منطقه ای و جهانی نسبت به سرمایه گذاری و فراهم ساختن امکانات و زیرساخت های جدید بازبینی شود.
به گزارش پاناازگیلان،پروفسور حمید محبیاظهار کرد: بر اساس اعلام نظام رتبه بندی شانگهای در سال ۲۰۱۷ میلادی، برای اولین بار رتبه بندی دانشکده ها و گروه های علوم ورزشی دانشگاه های برتر دنیا انجام شده و دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه گیلان در جمع برترین دانشکده های ورزشی دنیا و کشور قرار گرفت.
رئیس دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه گیلان افزود: رتبه بندی شانگهای یکی از معتبرترین رتبه بندی های جهانی است که نتایج آن توسط دانشگاه شانگهای ژیائوتنگ چین منتشر می شود و در آن ارزیابی دانشگاه ها بر اساس ۲ معیار، داشتن دانشکده علوم ورزشی و فعالیت قابل توجه و امتیاز برجسته در امور پژوهشی انجام شده است.
وی با بیان اینکه دانشگاه گیلان در سال ۱۳۵۷ با پذیرش دوره کارشناسی فعالیت آموزشی و پژوهشی خود را شروع کرد، افزود: این دانشکده در ابتدا با همکاری متخصصان و کارشناسان علوم ورزشی جمهوری فدرال آلمان راه اندازی شد و پذیرش دانشجو در دوره کارشناسی در این دانشگاه پس از دانشسرای عالی علوم ورزشی تهران و همزمان با دانشگاه جندی شاپوراهواز به عنوان یکی از قطب های علوم ورزشی کشور در نظر گرفته شده بود.
دکتر محبی تصریح کرد: در همین راستا و پس از انقلاب فرهنگی مجدداً پذیرش دانشجو از سال ۱۳۶۲ در مقطع کارشناسی در این دانشگاه از سر گرفته شد که همزمان با برنامه ریزی جهت آماده سازی زیرساخت های اداری، آزمایشگاهی و امکانات ورزشی در یک مجموعه بزرگ در کیلومتر ۱۰ جاده رشت به تهران صورت گرفت و در سال ۱۳۶۴ این مجموعه به بهره برداری رسید که از امکانات کم نظیری در کشور برخوردار است.
رئیس دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه گیلان گفت: همزمان کوشش هایی در جهت راه اندازی دوره تحصیلات تکمیلی در این دانشکده صورت گرفت که نهایتاً در ابتدای دهه ۷۰ به پذیرش دانشجویان دوره کارشناسی ارشد و در سال ۱۳۸۲ به پذیرش دانشجویان دوره دکتری اقدام شد.
وی با بیان اینکه هم اکنون این دانشکده با پذیرش دانشجو در دوره های کارشناسی ارشد و دکتری در سه گرایش فیزیولوژی ورزشی، مدیریت ورزشی و آسیب شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی به آماده سازی نیروهای مجرب و متخصص مشغول است ادامه داد: این دانشکده از آزمایشگاه ها و امکانات ورزشی مناسبی برای خدمات پژوهشی و تحصیلات تکمیلی برخوردار بوده و در کنار آنها حضور نیروی انسانی بسیار تاثیرگذار در سطح ملی این موقعیت و مزیت علمی را برای این دانشکده فراهم آورده تا همواره مورد توجه جامعه علوم ورزشی کشور قرار گیرد.
پروفسور محبی با بیان اینکه تولیدات علمی اعضای هیات علمی این دانشکده در مجامع جهانی نیز امتیازاتی به ارمغان آورده که ثمره آن محاسبه این امتیازات در رتبه بندی شانگهای است یادآور شد: از آنجا که توسعه امری مستمر است و جنبه های مختلف را در برمی گیرد و ذاتا پدیده ای کیفت گراست پس باید با جامع نگری، که یکی از نیازهای توسعه در علوم ورزشی است، با آن برخورد شود.
وی با بیان اینکه توسعه علوم ورزشی را میتوان از دیدگاه های مختلف بدان نگریست و یا در مقیاس های ملی، منطقه ای و بین المللی به آن توجه کرد، گفت: بنابراین برای تحقق واقعی آن توجه به مطالعه همه جانبه و کار گروهی و یا به عبارتی اراده جمعی و ملی نیاز می باشد. با توجه به افزایش کمی دانشکده ها و گروه های علوم ورزشی و دانشجویان این رشته توجه به مفهوم توسعه در آن دو چندان شده است. از این رو اهداف، جایگاه و برنامه های مراکز علمی باید مورد بازبینی قرار گیرند. بنابر این ضرورت دارد به توسعه به عنوان امری جامع، پویا و کیفی، تربیت بدنی و علوم ورزشی به عنوان بستر شکوفایی این توسعه و تیروی انسانی متخصص و دانشجویان به عنوان محور تکامل هر گونه تحول توجهی ویژه داشته باشیم.
پروفسور محبی تاکید کرد: این رتبه بندی فرصت مغتنمی است که مسئولین دانشگاه، استان و وزارت علوم در برنامه های استراتژیک خود برای ایجاد این توسعه نسبت به سرمایه گذاری و فراهم ساختن امکانات و زیرساخت ها و تجهیزات جدید با اهداف نیازهای پژوهشی مناسب برای این دانشکده بازبینی کنند.
وی با بیان اینکه امیدواریم مسئولان دانشگاه گیلان با آگاهی نسبت به این موقعیت بتوانند بستر لازم را جهت تامین این شرایط فراهم کنند تاکید کرد: این افتخار موفقیتی است برای کل جامعه علوم ورزشی کشورمان که با اعتماد به نفس بیشتر برای رقابت علمی در فرصت های منطقه ای و جهانی آماده شده و دانشگاه گیلان به عنوان یکی از دانشگاه های ممتاز کشورمان به توفیقات علمی بیشتری دست پیدا کند.
ارسال دیدگاه